We ontvingen van het activistennetwerk Avaaz.org dit bericht, waarin wordt gewaarschuwd voor weer een nieuwe poging van een machtige lobbygroep om de vrijheid van meningsuiting en privacy op internet zo goed als af te schaffen. Met deze nieuwe wet krijgt de Amerikaanse overheid en netwerkbedrijven ongelimiteerde bevoegdheden, om als er ook maar een vermoeden bestaat van een internetdreiging, onmiddelijk straffeloos communicatie af te luisteren en lam te leggen. Er is dus geen toetsing vooraf of achteraf. Omdat vrijwel alle internetverkeer wel langs Amerikaanse servers loopt, denk aan de DNS lookup, zijn de gevolgen ook voor niet-Amerikanen ingrijpend.
We hebben het verbatim overgenomen.
Op dit moment wil het Amerikaanse Congres in het geheim een wetsvoorstel aannemen waarmee ze gebruikers overal ter wereld kunnen bespioneren — en ze hopen dat de wereld dit niet opmerkt. De vorige keer droegen we bij aan het tegengaan van de aanval op internet, laten we dit nog een keer doen.
Meer dan 100 leden van het Congres steunen een wetsvoorstel (CISPA) dat particuliere bedrijven en de Amerikaanse overheid het recht geeft om ieder van ons zonder bevelschrift te bespioneren, op elk moment, zo lang als ze willen. Dit is de derde keer dat het Amerikaanse Congres probeert onze internetvrijheid aan te vallen. Maar we hielpen SOPA verslaan, en PIPA — en nu kunnen we deze nieuwe ‘Big Brother-wet’ verslaan.
Onze globale verontwaardiging heeft eerder een leidende rol gespeeld in het beschermen van internet tegen overheden die ons online willen volgen en controleren. Laten we de handen nog eenmaal ineenslaan en deze wet voorgoed verslaan. Teken de petitie en stuur deze door naar iedereen die internet gebruikt:
http://www.avaaz.org/nl/stop_
cispa/?vl De Cyber Intelligence Sharing and Protection Act (CISPA) bepaalt dat alleen al in het geval van een vermoeden van een cyberdreiging, de bedrijven die ons toegang tot internet geven het recht hebben om informatie te verzamelen over onze online activiteiten, deze te delen met de regering, ons mogen weigeren hiervan op de hoogte te stellen, en vervolgens immuniteit genieten van vervolging voor inbreuk op privacy of welke andere illegale handeling dan ook. Het betekent een gestoorde afbraak van de privacy waar we allemaal op vertrouwen tijdens onze dagelijkse e-mails, Skype chats, zoekacties enzovoorts.
Maar we weten dat het Amerikaanse Congres bang is voor de reactie van de wereld. Dit is de derde keer dat ze de aanval op onze internetvrijheid in een nieuw jasje te steken om het alsnog door te drukken. Steeds wordt de naam van de wet veranderd, in de hoop dat burgers het niet doorhebben. Groepen die zich bezig houden met internetrechten, zoas Electronic Frontier Foundation, hebben het wetsvoorstel al veroordeeld wegens het schenden van privacybescherming. Het is tijd voor ons om ons uit te spreken.
Teken de petitie aan het Congres tegen CISPA. Zodra we 250.000 handtekeningen hebben zullen we onze oproep overhandigen aan elk van de 100 Amerikaanse vertegenwoordigers die de wet steunen:
http://www.avaaz.org/nl/stop_
cispa/?vl Internetvrijheid heeft elke dag te maken met dreigingen van regeringen uit de hele wereld, maar in de VS kan de grootste schade worden aangericht omdat zo’n groot deel van de infrastructuur van internet zich daar bevindt. Onze beweging heeft keer na keer bewezen dat de globale publieke opinie bijdraagt aan het tegenhouden van de dreiging van de VS voor ons internet. Laten we dit nog een keer doen.
Met hoop,
Emma, Rewan, Ricken, Antonia, Lisa, Morgan, Mia, Pascal en het gehele Avaaz-team.Meer informatie:
CISPA enger dan SOPA en PIPA
En dan zitten ze zo op de communisten af te geven, het lijken zelf wel communisten.
Computers die intelligenter worden dan mensen, drones om de bevolking onder de duim te houden, meer controles, beperking van de vrijheid van meningsuiting en een elite die zijn maskers laat vallen en overgaat van verhulde repressie naar pure repressie.Â
Het valt niet mee om onder deze omstandigheden optimistisch te blijven. Ben in ieder geval blij dat ik 55 ben en niet 25.Â
Â
Â
Â
Nou ik ben wel blij om 25 te zijn en niet 55, we kunnen nog mooie dingen bereiken en juist voor deze machtspolitiek een stokje steken. Als je jong bent blijf je iig optimistisch
Ik vraag mij af hoeveel privacy we uberhaupt nog hebben. Vanuit de ruimte maken ze haarscherpe, leesbare foto’s van het pakje sigaretten op de terrastafel, waar je aan zit. Ze kijken dwars door muren en daken, en je weet nooit wanneer ze jouw telefoon of internetaansluiting bespioneren. Aan de oprechte bedoelingen van bovengenoemde organisatie twijfel ik niet, en ik zou mijn handtekening zo zetten, maar ik heb twijfels. Wat kunnen ze doen met mijn handtekening? Ben in het verleden al eens geconfronteerd met verdenkingen aan mijn adres. Ik werd er van verdacht te spammen, en iemand allerlei rotzooi te sturen. Op grond van dat soort pesterij krijgen ze dan een hekel aan je, wat niet verwonderlijk is natuurlijk. Verklaren dat je dat niet hebt gedaan, helpt maar ten dele, je blijft in hun achterhoofd aanwezig als een mogelijkheid. Als je mensen mateloos irriteerde, terwijl ze zich niet goed tegen jouw acties konden verdedigen, dan blijft dat onbedoelt toch in hun achterhoofd hangen als een traumatische herinnering. En die herinneringen blijven voor altijd. Je kunt trauma’s niet wissen, slechts opbergen. Het zijn de trauma’s die mensen krijgen als gevolg van terroristische daden, die veroorzaakt hebben dat systemen als in het artikel vermeld, worden opgezet. Hoe je het ook wendt of keerd, overal komt compensatie voor. Wij zijn letterlijk de natuur, en de trauma’s dienen ervoor, alle levende wezens te beschermen tegen negatieve herhaling van traumatische ervaringen. CISPA is nu publiekelijk bekend, daar zal op democratische wijze iets aan gedaan worden. Men voelt zich aan beide kanten van dat systeem in de achterzak bekeken, maar daar is het probleem niet mee verholpen. De drijfveer om zo’n systeem in een andere vorm op te zetten blijft, dat is de prijs voor terrorisme. Nu ruim twee maanden geleden, werd ik opgebeld door iemand die mij precies kon vertellen waar ik op dat moment een forum bezocht. De man sprak engels met een accent, had zich dus deze taal aangeleerd. Over de inhoud van dit gesprek ga ik het niet hebben, maar wel heb ik toen het modem van de muur gerukt, en mijn harde schijf gewist. Nu heb geen enkel adres meer in mijn emailaccount staan, en heeft ook niemand mijn email adres. Ik surf niet meer over het net, alleen nog naar dit forum. Of ze nou hun zin hebben weet ik niet, maar ze kunnen niets meer doen, zolang ik nergens kom, en nergens een handtekening of iets dergelijks achterlaat. Paranoide? Ongetwijfelt, maar ik heb nou wel rust.
als jullie handtekening zetten dan wordt het totaal aantal mensen dat ertegen zijn tegen CISPA dan wordt dat getal aan de personen overhandigd die de wet normaal steunen met dus de bedoeling dat ze van gedacht veranderen als ik het goed voor heb
 ik weet niet of het hier ook vermeld staat maar als  CISPA erdoor komt
kan het congress en die bedrijven dus ook gewoon doodleuk ons internet plat leggen wanneer het hun goed uitkomt
Beste Wilfried, kijk gewoon eens op RTL4, pagina 106. Hackergroup Anonymous heeft de website van het Britse ministerie voor binnenlandse zaken platgelegd. Het komt van twee kanten; zo’n aanval op het net, of de faciliteiten van organisaties en prive personen, is niet voorbehouden aan regeringen en bedrijven. Ik moet zeggen dat ik het roerend eens ben met deze actie, en ik verslikte mij in mijn koffie vanmorgen, omdat ik moest lachen. Vergelijk ze maar eens met het ministerie van Silly Walk’s, maar dan nu met krukken, hahaha. Dergelijke acties doen niemand kwaad, ze leren ervan, en om zo voor gek te worden gezet, dat past ze niet. Het gevolg zal echter zijn, dat dit soort maatregelen in de toekomst nog beter voor ons verborgen zal worden, en uitgevoerd gaat worden onder zogenaamd landsbelang. Kun je over twintig jaar in de vrijgegeven teksten lezen, dat jij bijvoorbeeld een stiekum afspraakje maakte met een hitsige getrouwde overbuurvrouw of zoiets. Echt belangrijk om te weten hoor. Daar gaan onze belastinggelden nou heen, pffft.