Video: MINI Living, de compacte stadswoning

Hoe richt je een appartement zo groot als de gemiddelde woonkamer, dertig vierkante meter, zo in dat je er toch comfortabel in kan leven? Autofabrikant MINI dacht er over na.

De hippe autofabrikant Mini Cooper houdt zich ook bezig met het nadenken over problemen waar hun grote markt, jonge welgestelde mensen in grote steden, mee kampt. Bijvoorbeeld: het ruimtegebrek in grote steden. Uiteraard kan je ook de zoveelste gelikte reclamespot met een beroemdheid uitbrengen, maar MINI besloot het op een creatievere – en laten we eerlijk zijn, ook veel leukere – manier aan te pakken.

Bron: MINI
Bron: MINI

4 gedachten over “Video: MINI Living, de compacte stadswoning”

 1. Er is geen ruimtegebrek maar woningen zijn te duur geworden, net als de rest (stroom, kleding etc) mensen worden hierdoor steeds meer gedwongen kleiner te gaan wonen, een kleinere woning kan heden hetzelfde kosten als een grotere woning een tijd terug. Maar goed de jongens van de EU hebben daar ja geen last van als die meer uitgaven krijgen geven ze zich gewoon meer salaris, zo makkelijk is dat. Hier het (grootste) aanbod in Duitsland http://www.immobilienscout24.de/

 2. Ok dan ,indien dit aanslaat kunnen ‘we’alles hergebruiken en uitbreiden en verkleinen.zo probeer ikkuh al 30 jaar te te denken,maar let wel een m2 aan landbouwgrond kost pak ‘m’ ff beet 12 euro?en dan is er in eens ‘bouw’ grond voor kavels,gaat het niet worden.de prijzen worden ineens min 10 tot 30 maal verhoogd,infrastructuur, nutsvoorzieningen,enz,enz,enz.maar als die toekomstige bewoners OFFGRID willen zijn en duurzame landbouw willen en zorgen voor elkaar en met elkaar,dan krijg je een BERGpapieren over je heen gestort en ik begrijp DIE taal niet,dat wil zeggen ik kan dus niet lezen en schrijven,MVG TOONTone.

 3. Ik ben ervan overtuigd dat compact en resourcezuinig wonen de uitdaging van de toekomst is.
  Ik woon zelf in een vrijstaand huisje van 60m²+40m² en dat is ruim voldoende voor 2 personen als je alle ruimte efficient benut. Ik heb recent een modern compact vrijstaand huis ontworpen dat slechts 55m²x2 woonoppervlakte heeft en toch een enorm gevoel van ruimte geeft, en 2 slaapkamers en een bureau bevat.

  1. Het kan nog gekker en compacter! Ik woon in een 1-kamerflat op 28m² in een grote stad en als de afmetingen ideaal zijn (3,5m x 8m) en de ruimte’s multi-fucktioneel zijn ontworpen kun je er prima wonen. Ik heb een slaaphoek, eethoek (wat tevens mijn bureau is), opbergkasten en een zithoek. Daarbij een open keuken en een natte ruimte. Het voorportaal is tevens de keuken.

   Dit is zéker de uitdaging voor de toekomst!

   Wat dacht je bijvoorbeeld van mobiele woningen? Als ik in mijn kristallen bol kijk zie ik ze rijden. Touringcars ontworpen als mobiele woning en uiteraard zijn ze robotgestuurd. De afmetingen zijn echter niet ideaal (2,5m x 15m= 37,5m²), maar compact zijn ze en geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Deze touringcars zijn bijzonder interessant. Als woning zijn ze klein, maar je hebt wel de wereld als voor- en achtertuin.
   Houd het in de gaten, want als Mini zich gaat bemoeien met wonen is mijn visioen het resultaat. Een touringcar als concurrent van de woningmarkt in de toekomst..

Laat een reactie achter