Video: extreem snelle 3D printer

In dit filmpje, 7x versneld, zie je een voorwerp op haast magische wijze opduiken uit een bad met UV-gevoelige hars. Anders dan de bekende 3D-printers die werken met gesmolten plastic of lasersinteren, werkt dit type 3D printer door het bundelen van laserlicht op de punten in het harsbad waar het voorwerp moet ontstaan.

Harsprinters bestaan al langer, maar deze printer is in staat in drie dimensies tegelijk te printen. Bij deze nieuwe techniek, ontwikkeld door startup Carbon3D, wordt gebruik gemaakt van de combinatie van UV-licht en het manipuleren van het zuurstofgehalte. Een vervelende eigenschap van 3D printen is dat de snelheid zo laag ligt. Deze techniek, die voorwerpen in vijf minuten print, zou een doorbraak betekenen voor ongeduldige mensen, de meesten. Wel zijn alleen sommige harsen als materiaal bruikbaar.

resin

4 gedachten over “Video: extreem snelle 3D printer”

 1. Wèl een grote witte leegte na de eerste drie regels, gevolgd door “Harsprinters bestaan al langer” enz

  Of moet ik een 3D-brilletje opzetten of zo ?
  Of één of ander pilletje slikken ?

  Hihi

   1. Jullie hebben beide gelijk. In Chrome wordt het filmpje normaal getoond, in Firefox niet.
    Deze bug in Firefox wordt getriggerd door een witregel tussen de tekst en het filmpje. Die heb ik nu weggehaald, zodat ook knowtoomuch nu van het filmpje moet kunnen genieten.

Laat een reactie achter