De eerste nanobots worden zomer 2015 gebruikt bij een patiënt.

Video: medische gevaren in de toekomst

Nanotechnologie, steeds betere computers en het menselijk genoom dat steeds minder geheimen kent. Deze allen zullen de gezondheidszorg drastisch op zijn kop zetten. Dat niet alleen. Er dreigen ook de nodige gevaren. Het is al vervelend als hackers onze pc kraken, maar wat als ze de controle krijgen over een pacemaker of met een zwerm nanobots, verstopt in een drankje in een bar, een lichaam kapen?

In dit filmpje komen de enorme mogelijkheden, maar ook gevaren, van toekomstige medische technieken aan de orde. Kunnen we op tijd manieren verzinnen waardoor we wel de voordelen kunnen genieten, maar niet te lijden zullen hebben onder de gevaren?

Nanorobots in onze bloedbaan. De eerste nanobots worden zomer 2015 gebruikt bij een patiënt.
Nanorobots in onze bloedbaan. De eerste nanobots worden zomer 2015 gebruikt bij een patiënt.

3 gedachten over “Video: medische gevaren in de toekomst”

  1. Wellicht gebeurt dat al zonder dat we het weten (op bepaalde vlakken). Ik ga er namelijk altijd vanuit dat het leger deze technologieën jaren eerder heeft en het pas (veel) later voor de gewone mensen beschikbaar komt (dus ook de normale artsen/medici). Dan zullen ze zichzelf (leger/elite) er nu ook tegen kunnen beschermen, experimenten zijn afgerond dus.

Laat een reactie achter