Video: tien technieken uit de toekomst

Een video-overzicht van tien technieken die rechtstreeks uit het op hol geslagen brein van een science fiction schrijver lijken te komen. Echter: ze bestaan al…

Sommige technieken, zoals het driedimensionaal printen van donororganen zullen een belangrijke impact hebben op ons leven in de toekomst. Andere technieken zijn alleen maar spectaculair. Toch zetten ze ons aan het denken. De toekomst is dichterbij dan menigeen zich realiseert…

9 gedachten over “Video: tien technieken uit de toekomst”

 1. Er zit volgens mij geen grens aan wat er technologisch mogelijk is. Uiteindelijk kan alles (na)gemaakt worden.
  De enigste grens is misschien onze fantasie, maar ook die zal mee groeien naarmate onze technologie zich verder ontwikkeld. Gen en nano technologie zijn al bijna zover om toegepast te kunnen worden.

   1. Als je midden op het beeldscherm klikt gaat het even stilstaan zodat je het fragment voor fragment kunt bekijken. Bijvoorbeeld bij fragment 9 staat: Big Dog Dynamically stable quadruped robot. Als ik die in het echt tegenkom gil ik alles bij elkaar. Bij fragment 8 staat: Thought-Controlled Prothetics…beetje eng, en: Pentagon`s DARPA is currently testing robotic limbs to be controlled by brain via an implanted chip…Bij fragment 1 staat: The Uk Militairy has succesfully tested ‘force fields’ (effectively electro-magnetic pulses) to protect militairy vehicles..lijkt mij onverantwoord.
    gewoon de andere fragmenten vind ik ‘leuk’.

   2. @Julie: Jazeker, zie de nieuwe post die ik zojuist heb geplaatst.

    Wat betreft mijn uitspraak ‘leuk’: ik wil een wat negatief geladen opmerking liever vooraf laten gaan door iets positiefs. Niet alle technieken die te zien zijn in het filmpje zijn inderdaad even ‘leuk’ te noemen.

Laat een reactie achter