Interactieve geschiedenis van ongeveer alles

Screenshot van Chromozoom
Screenshot van Chromozoom

Chronozoom is een interactieve tijdlijn waarin je uiteindelijk de complete geschiedenis van het heelal en de aarde, vanaf het begin van de tijd met de oerknal tot de ontwikkeling van de moderne beschaving, anno nu, kunt raadplegen. Het project is opgezet door een student van een geschiedenisklas aan Berkeley. Het is nu een samenwerkingsproject tussen Microsoft, Berkeley en de staatsuniversiteit van Moskou.

De bedoeling is dat dit uit gaat groeien tot een soort interactieve geschiedenis-site. Je kan zoeken op bepaalde termen, bijvoorbeeld helium, life of Einstein, en zien waar ze op de tijdlijn relevant zijn. Op dit moment staat er nog niet erg veel inhoud op het systeem. Dat zal de komende tijd veranderen, als steeds meer wetenschappers, onderzoekers en docenten vanuit hun vakgebied materiaal aan gaan dragen. Het is dus een goed idee om deze website aan je bookmarks toe te voegen en af en toe terug te komen om te kijken wat er bijgekomen is.

Bron:
Chromozoom Project

Eh... Delen?

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: Wageningen Universiteit, tropisch landgebruik met specialisaties plantenteelt en visteelt (master), natuurkunde (gedeeltelijke bachelor), informatica (praktijkervaring)

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Paul.R schreef:

    Dit is een zeer mooi gegeven en nu maar hopen dat de wetenschap hier aan mee gaat werken. Dan zou het ook mooi kunnen werken voor de wormtunnel, maar dat zal nog wel even duren denk ik.

  2. Julie schreef:

    Aanvullend is hierbij ook een overzicht te downloaden van de resultaten van de wetenschappelijke disciplines tot en met nu; wiskunde, chemie, astronomie, biologie, natuurkunde, genomica en informatica.
    http://www.nwtonline.nl/nl/artikel/28104/metrokaart-der-exacte-wetenschap.html

Geef een reactie