Slim alternatief voor KWF Kankerbestrijding: OncoSens

Schrijver dezes heeft nu net een collectante afgepoeierd die voor de KWF Kankerbestrijding geld aan het inzamelen was. Met een goede reden. Voor een budget waar alleen al de KWF-directeur een jaar voor wordt ingehuurd, kan nu met OncoSENS een harde klap worden uitgedeeld aan de dodelijkste groep ziekten ter wereld. U begrijpt dus waar ik dit jaar aan ga doneren.

Kankeronderzoek: marginale vooruitgang
Als de computertechniek net zo snel voort was geschreden als onze mogelijkheden om kanker te behandelen, hadden we nu nog computers zo groot als een huis gehad in plaats van een bankpasje.

De tol aan mensenlevens door kanker is groot. De groep ziekten vormt in Nederland en België de voornaamste doodsoorzaak.

Er worden werkelijk onvoorstelbaar grote bedragen aan kankermedicijnen besteed – wereldwijd nu meer dan 100 miljard Amerikaanse dollar per jaar. Een conservatieve natte-vingerschatting wijst op meer dan een biljoen dollar tot nu toe. Dat is meer dan Nederland en België samen per jaar verdienen.

Er is zeker enige vooruitgang geboekt – zo zijn kankersoorten die vroeger onbehandelbaar waren, zoals leukemie, nu grotendeels geneesbaar, maar bij andere kankersoorten is de vooruitgang marginaal. Ook wordt de bevolking steeds ouder, waardoor het aantal kankergevallen in absolute zin stijgt. Kanker is namelijk vooral een ziekte die oudere mensen treft en door het aanpakken van andere ziekten stijgt het aantal kankergevallen in absolute zin.

De achilleshiel van kanker
Kanker is een verzamelnaam voor ziekten, waarbij een ongecontroleerde deling van cellen plaatsvindt. Onze cellen bevatten een veiligheidsmechanisme: telomeren. Dit zijn stukjes DNA aan de uiteinden van chromosomen, die bij elke celdeling korter worden. Verdwijnen deze telomeerkappen, dan rafelen de chromosomen uit elkaar en pleegt de cel zelfmoord: celsenescentie. Erg prettig, als die cel een kankercel is. Daar zijn we dan vanaf. Wat overigens ook een belangrijke reden is waarom onze levensduur beperkt is. Anti-verouderingsonderzoek richt zich daarom ook op technieken om de telomeren met bijvoorbeeld messenger RNA dat codeert voor telomerase te verlengen.

Kankergezwellen vormen een probleem, omdat ze dit beveiligingsmechanisme onklaar maken.

Alternative lengthening of telomeres
Om de telomeerbeveiliging te omzeilen hanteren tumoren twee technieken: zelf telomerase maken – dit geldt voor bijna negentig procent van alle kankergezwellen – en ALT,  Alternative Lengthening of Telomeres, wat de rest voor zijn rekening neemt. Een telomeraseblokker kan hiermee ongeveer 85-90% van alle kankergevallen genezen. Helaas behoren de 10-15% onbehandelbare ALT-kankersoorten nu net tot de venijnigste. Heb je bijvoorbeeld longkanker of hersenkanker, dan is de kans groot dat het hier om een ALT-kanker gaat. Ook blijkt uit onderzoek bij muizen dat kankergezwellen resistent worden en dus op het ALT-mechanisme overstappen als telomerase wordt geblokt. Op dit moment zijn telomeraseblokkers al in een vergevorderd stadium, maar als we het ALT-mechanisme niet kunnen blokken, schieten we daar dus maar beperkt wat mee op.
Op dit moment is, zoals ook wel uit de naam blijkt, het precieze mechanisme van ALT onopgehelderd, al lijken enkele genen een centrale rol te spelen.

Schot hagel
SENS Foundation is daarom op website Lifespan.io het crowdfundingsproject OncoSENS gestart met de catchy naam Control-ALT-Delete Cancer. Het principe hierachter is brute-force testing met behulp van labrobots. In dit project, met onder andere onderzoekers Haroldo Silva en Jeremy Henson zullen 115.000 chemische verbindingen uit de medicijnbibliotheek van de onderzoekers worden getest op werkzaamheid tegen ALT. Werkt het medicijn, dan zal de ALT-tumor in het reageerbuisje minder of geen C-circles aanmaken, cirkelvormig DNA dat afkomstig is van telomeeractiviteit. Dit is de biomarker voor ALT-activiteit. De hoeveelheid C-circles kan gemeten worden met de door OncoSENS ontwikkelde C-circle assay.

Althans, als het stretch-financieringsdoel van 200.000 dollar wordt gehaald. Bij een lager eindbedrag (minimum: 60.000 dollar) zal het aantal geteste verbindingen kleiner zijn dan 115.000 en de  kans op een effectief middel tegen kanker kleiner.

OncoSens_ProjectWorkFlow

Verwacht rendement
Zoals alle onderzoek is de uitkomst hiervan ongewis. Wordt er door OncoSENS een effectief geneesmiddel gevonden tegen ALT-kankers, waarop een reële kans bestaat, dan scheelt dit alleen al in Nederland duizenden doden per jaar, in België eveneens. Wereldwijd praten we dan over een klein miljoen mensenlevens. Dat is 20 cent voor een gered mensenleven. Per jaar en alle daarop volgende jaren. Een koopje dus voor de op ethische winst beluste belegger, als dit onderzoek resultaat oplevert en hiermee een harde klap kan worden uitgedeeld aan deze moorddadige ziekte.

Bron
Lifespan.io – OncoSens Control Alt Delete Cancer (crowdfunding campagne)

2 gedachten over “Slim alternatief voor KWF Kankerbestrijding: OncoSens”

  1. Een bewezen succesvol natuur produkt tegen o.a. kanker, dat zeer zorgvuldig verzwegen en bestreden wordt door de farmaceutische industrieën, is hennep olie. Daarvan vind je Nederland de moeizaam op doktersrecept te verkrijgen CBD versie zonder THC, en de in het illegale circuit verkrijgbare vorm met THC. De THC component in hennep olie; deze blijkt uit de door verschillende onafhankelijke laboratoria uitgevoerde proeven, kankercellen te doden in vrijwel alle organen, ook de hersenen, en dit alles zonder de gezonde cellen aan te tasten. Aardig aan dit produkt vind ik vooral dat overdoseringen bijna niet mogelijk zijn, je valt gewoon in slaap als je er teveel van hebt gebruikt.

    Natuur geneesmiddelen stonden na de opkomst van de geneesmiddelen industrie altijd al onder negatieve publicitaire druk. Er kunnen namelijk geen patenten op verkregen worden waaraan de hebberig graaiende farmaceutische industrieën hun geld aan kunnen verdienen. Natuurlijk kon nooit voorkomen worden dat gevonden natuurlijke geneesmiddelen steeds opnieuw ontdekt werden. Echter, middels goed betaalde stromannetjes in de regeringen werd en wordt dit publicitair in discrediet gebracht, wettelijk verboden, en of de ontdekker werd en wordt achter de tralies gezet. Tsja, kranten, nieuwsbladen en zogenaamd deskundige wetenschappers kun je betalen, maar de onafhankelijke sociale media heb je of niet, of slechts moeizaam in de hand in democratische omgevingen. Hoort zegt het voort wordt zo verspreid en de ervaringen gedeeld. Hier een recept voor het zelf maken van hennep olie:

    http://www.getholistichealth.com/42566/heres-the-homemade-cannabis-oil-recipe-that-people-are-using-as-a-chemo-alternative/

    Ik adviseer overigens een vacuüm verdamper. Het hennep mengsel met alcohol bevindt zich hierbij in een afgesloten vacuüm tank. Als u dit proces gebruikt is er geen zuurstof aanwezig, (explosie gevaar) en door de onderdruk wordt het kookpunt van de alcohol sterk verlaagt. Hierdoor heb je veel minder warmte, dus energie nodig, maar kun je ook nog eens de afdampen onder lage overdruk en koeling condenseren. Zonder toegevoegde warmte zal de temperatuur in de vacuüm tank zelfs onder nul dalen, waardoor de THC gemakkelijker van het plant- alcohol mengsel wordt afgescheiden. Tevens kun je de ondertemperatuur gebruiken om de alcohol dampen bij slechts geringe overdruk, (uitgang membraan vacuümpomp / compressor) te doen condenseren via standaard warmte wisselaars. Het heeft zeker zin de vacuüm tank te voorzien van vibreer mechanismen en een aftap met verwisselbaar filter. Na bovenstaand proces de tank reinigen, vullen met geconcentreerd residu en dit proces herhalen tot het residue volume constant blijft. Residu vervolgens mengen met koudgeperste olijfolie tot gewenste concentratie.

    Voor de kweek van de planten gelden strikte regels voor wat betreft bestrijdings middelen en voedingsmiddelen. Uitsluitend 100% biologisch is veilig. U wilt uw patiënten tenslotte niet nog zieker maken dan ze al zijn, en goede resultaten zijn uitstekende reclame.

Laat een reactie achter