Arduino, opensource computer: The Documentary

Eerder kwam Arduino al voorbij op visionair in een TED Talk. Hierbij een engelstalige documenaire die wat meer erover uitlegt.

Arduino is een opensource-computerplatform dat is opgebouwd rond de ATmega168-microcontroller van Atmel en het softwareontwikkelplatform Processing. Dit platform is bedoeld voor hobbyisten, artiesten, kunstenaars en iedereen die geïnteresseerd is in het maken en ontwerpen van slimme en creatieve objecten die kunnen reageren op hun omgeving.

Met Arduino is het mogelijk om apparaten en objecten te creëren die reageren op hun omgeving door middel van digitale en analoge inputsignalen. Op basis van deze input kan een Arduinoschakeling autonome actie initiëren door het afgeven van digitale en analoge outputsignalen. Input kan bijvoorbeeld worden gegenereerd door schakelaars, lichtsensoren, bewegingsmeters, afstandsmeters, temperatuursensoren, of op basis van commando’s afkomstig van internet, een radio module of een ander apparaat met een seriële interface. Outputsignalen kunnen bijvoorbeeld motoren, lampjes, pompjes en beeldschermen aansturen, maar ook input genereren voor een andere Arduinomodule.

Zijn er lezers hier die bezig zijn met Arduino? Gebruikerservaringen zijn welkom in de reacties.

Aanverwant artikelen en informatie:

-) Website Arduino

-) Eerdere artikelen over Arduino op visionair

-) Eerdere artikelen over 3D printen op visionair

-) Eerdere artikelen over Open Source op visionair

1 gedachte over “Arduino, opensource computer: The Documentary”

  1. Arduino is een zeer makkelijke manier om te experimenteren met micro controllers. Ondertussen zijn er meerdere versies verschenen op basis van verschillende Atmel micro controllers. Waaronder de Arduino Due met een 32bit ARM micro controller.

Laat een reactie achter