TED – Open-source, open wereld, deel I

Massimo Banzi hielp de Arduino uitvinden, een kleine, gebruiksvriendelijke, opensource microcontroller die duizenden mensen over de hele wereld heeft geïnspireerd om de meest coole dingen te maken — van speelgoed tot satellietuitrusting. Want inderdaad, “Je hebt niemands toestemming nodig om iets geweldigs te maken.”

Het filmpje heeft Nederlandse ondertitels.

Arduino is an open-source electronics prototyping platform based on flexible, easy-to-use hardware and software. It’s intended for artists, designers, hobbyists, and anyone interested in creating interactive objects or environments.

Arduino can sense the environment by receiving input from a variety of sensors and can affect its surroundings by controlling lights, motors, and other actuators. The microcontroller on the board is programmed using the Arduino programming language (based on Wiring) and the Arduino development environment (based on Processing). Arduino projects can be stand-alone or they can communicate with software running on a computer (e.g. Flash, Processing, MaxMSP).

The boards can be built by hand or purchased preassembled; the software can be downloaded for free. The hardware reference designs (CAD files) are available under an open-source license, you are free to adapt them to your needs.
Arduino received an Honorary Mention in the Digital Communities section of the 2006 Ars Electronica Prix.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Website Arduino
-) TED lijst Open-Source, Open World

14 gedachten over “TED – Open-source, open wereld, deel I”

  1. Ben het met Andre volledig eens. Maar er moet iets anders van mijn hart nl: Sinds de wachts wisseling, zie ik het aantal reakties eigenlijk alleen maar dalen. Terwijl je voor de wachts wisseling, je tegen de klippen op moest schrijven om alles bij te benen, dat was ook met de aanvoer van nieuwe onderwerpen, 3 a 4 stuks per dag. Ik krijg het gevoel, dat we in een iets neerwaartse spiraal ziten. Wat is nu hier de daadwerkelijke redenen van ?? weet iemand dat ?? of zie ik het verkeerd?? dan even zachtjes op mn vingers tikken. Mvg Paul.

   1. Ik zal je een paar hints geven:
     
    Wintersport vakantie afgelopen.
    Eén of meerdere poten gebroken en in ’t gips.
    Druk, druk en nog eens druk op het werk en overwerk.
     
    Enz, enz , enzovoorts. ;)
     

    1. P.S.
     Wat dacht je van deze….
      
     Man met bovengebit, zoekt vrouw met ondergebit, om samen eens lekker te gaan eten. Die hebben daarna geen tijd voorlopig, tenminste, als dat gebeuren tot een romance leidt… :) 

 1. De reden voor minder bezoekers/reaguurders kan liggen in het feit dat ik (en waarschijnlijk niet als enige) last heb gehad dat de site visionair.nl de laatste tijd slecht te bereiken is geweest. Ik kreeg een aantal weken een leuke ge-cached-de versie van cloudflare te zien. Artikelen waren niet aan te klikken etc. Misschien zijn daardoor een aantal mensen afgehaakt?

  1. Wat jij schrijft heb ik ook ervaren, ondanks dat ik nu met Google Chrome een tien keer snellere verbinding heb naar de artikelen op Visionair. Wat ik ook heb gemerkt, is dat het verschijnsel vooral optreed als ik meerdere links in een artikel heb aangeklikt. Ik ga dan telkens naar schijfopruiming, waarna alles steeds weer in het gareel werkt. Ik vermoed dat de smerige koekjesbakkers daarom hun aandeel in deze problematiek hebben. In ieder geval, bij mij werkt deze aanpak goed, probeer het eens zou ik willen adviseren. 

  2. Flow, ik denk dat je hier wel een punt heb. Zelf ook een paar maal ervaren, dat de site niet bereikbaar was, of dat je een reactie instuurde en dan te lezen kreeg dat de site offline was. Na een paar minuten wachten kon ik het dan alsnog insturen. Wat google chrome betreft, als ik die installeer, dan werkt mijn Outlook van MS Office voor de helft of helemaal niet meer, vandaar dat ik deze verwijderd heb. En ja, het zou kunnen dat vele op korte vakantie zijn, maar toch??? Mvg Paul.

  3. Zelfde hier, ik kreeg bijna een maand lang de cloudflare backup te zien. Dit was eigenlijk zo lang dat ik het al niet meteen meer door had dat hij het weer deed, ik kwam willekeurig op het idee hier weer eens te gaan kijken.

 2. Van mijn kant is het vooral ook een beetje inspiratie en tijd.

  Het is best moeilijk om continu interessante en visionaire projecten te kunnen blijven vinden of te bedenken. Ook zijn een aantal dingen wat ik vanuit mezelf erg interessant vond zoals machtsstructuren wel een beetje uitgekauwd. Ik kan nog wel 40 posts schrijven over dat het economische systeem “niet deugd” maar echt leerzaam wordt dat niet meer voor de lezer of mezelf. Hetzelfde voor de mainstream media en het Nederlandse rechtssysteem. In die zin zijn dus een aantal van die lange termijn leerprojecten nu grotendeels “klaar”. Het systeem is vrij helder verwoord en ja als journalist is je macht om iets te veranderen toch zeer beperkt binnen het huidige machtsmodel. 

  Ik kan alleen voor mezelf spreken, de andere auteurs hebben vast hun eigen redenen. 

  Maar tips voor interessante artikelen zijn altijd van harte welkom. En zaken als TED en Topdocumentaryfilms vormen een goede bron van inspirerend filmmateriaal. :)

  1. Douwe, niet om een veer in je achterste te ste… , als ik respect heb dan is het voor jou en ook nog gemotiveerd is, ben jij dat wel, dus don’t worry about that. Maar misschien ligt het ook wel aan mezelf, maar ik mis de hegemonie en de echte discussie, zoals die voorheen ook aanwezig was. Mvg Paul.

   1. Dat ben ik wel met je eens Paul, discussie komt toch vaak van geschreven artikelen en niet van filmpjes en dan het liefst een beetje een onderwerp waar mensen ook een interessante mening over kunnen hebben. En het liefst ook verschillende standpunten wat mensen bereid zijn goed geargumeneerd uit te leggen. Wie weet wat de toekomst brengt. :)

 3. D’r zijn nog zoveel onderwerpen die niet zijn aangesneden, en ook onderwerpen waarvan men de denkwijze kan aanpassen of zelfs geheel vernieuwen. V
   
  Vele subjecten hebben interessante details, waarbij men kan kijken wiens visioenen gedeeltelijk zijn uitgekomen en wiens visioenen nog kunnen uitkomen.
   
  Er is nu denk ik een tijd van bezinning aangekomen. De snelheid van het licht van Einstein is een beetje achterhaald. ;)  
   
  Rustig wachten tot de geïnteresseerden in de toekomst van de Nederlandse taal en kennis hun ideeën delen. Biertje?

 4. Websites en Forums zijn opensourchebronnen. Heel de academische wereld wetenschappen industrie media en bedrijfsleven hangen aan de lippen van de meedenkende of idee theorie zang info en creatie verstrekkende burger en maken zich dat eigen tot en met natuurkundige inzichten aan toe.
   
  Het stukje van dán die burgers als geplukte kippen achter laten met ontnomen intelectueel eigendom en zich dat vaak al snel aan zelfs die bronburger via snel gewettigde  rechtsmaatregelen en opeisingen ten eigen voordeel en gelde maken is wat minder. En verarmt het opensourche arsenaal dan ook aanzienlijk zoals we amper nog iets durven zingen ook omdat er altijd wel een snoeshaan ergens een rechtje heeft. Zó wordt dán de Schepping Die Vrij en Blij is gestolen en geroofd en soms ook omgezet in ons belasting en dure plicht zaosl al die nutteloze energie en mileuvelastingen en die 14,2 miljoen onterechte en valse roof en ambulancechasing boetes per jaar ook.
   
  Natuurlijk spannen dan de door Dr. Rath op youtube vermeldde industrialisering en tót eigendom maken van heel de Schepping via modificatie patent auteurs en eigendomsrechten wel dé kroon.

Laat een reactie achter