Video: een jaar in het bos in twee minuten

Share Button

De Amerikaanse natuurfotograaf Samuel Orr bracht twee jaar door in een boshut in de Amerikaanse staat Indiana. Wat hierna volgt is het resultaat van een jaar timelapsefoto’s, gemaakt met een camera op een statief op een vaste plaats. Orr voegde bijpassende geluiden toe, zoals het getsjirp van krekels in de zomer.

In deze timelapse video zie je mooi hoe zich bladeren vormen en hoe het lentegroen plaatsmaakt voor de donkere zomerkleuren van oudere bladeren.

Bron: Wired Magazine

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

2 reacties

  1. paul-r schreef:

    Het gegeven van deze clip is een boodschap nl de tijd breekt weer aan, na een rust pauze van herfst en winter, dat de lente zijn aanvang heeft. Dwz dat er weer volop nieuw leven in aankomst is van het levendmechanisme, gezien in al zijn diversiteit. Bij mij gaat dan mijn hart weer bruisen en ontstaat, zo als elk jaar weer,  de drang om de natuur in trekken en al het moois wat de natuur ons te bieden heeft, waar te nemen. Het is de tijdsgeest, dat we er niet altijd stil bij blijven staan, ons leven heeft de neiging om steeds sneller te willen gaan. Dus is het ook goed om even stil te staan bij dit gegeven, waardoor we tot rust kunnen komen en opgeladen met nieuwe energie, weer terug kunnen keren naar de als maar voortjakkerende tijds gevoel. Mvg Paul.

  2. antares schreef:

    De camera staat op het oosten gericht, waardoor je bij het wisselen van de seizoenen, de zon prachtig in z’n baan ziet verschuiven van rechts naar links, tot voorbij de dikke boom links in beeld. Zou ook wel in dat hutje willen zitten denk ik dan, een stevige time out en zoveel rust en schoonheid. Prachtige video Germen. :) 

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger