Video: ontwikkeling van het brein van een foetus

Voor het eerst in de geschiedenis zijn onderzoekers er in geslaagd om de ontwikkeling van een menselijke baby van dag tot dag te volgen in een MRI-scanner. Volg in deze korte video de ontwikkeling van het brein.

Dit leverde waardevolle inzichten op. Voor het eerst kunnen onderzoekers nu volgen hoe het menselijk brein zich ontwikkelt tijdens de zwangerschap, waardoor de kans veel groter is geworden dat de oorzaak van aangeboren hersenziekten wordt gevonden en kan worden verholpen.

7 gedachten over “Video: ontwikkeling van het brein van een foetus”

  1. Maanden lang elke dag, minimaal een half uurtje onder de MRI-scanner gaan liggen is een behoorlijke prestatie van alle partijen mag ik wel zeggen. Stil liggen is er voor de foetus niet bij, dus vaak moeten de opnames opnieuw.   

  2. De clips en de daaraan gerelateerde clips bekeken. Hoe je het ook went enof keert, het is toch een stukje bijzondere technologie. Misschien komen we nog eens zo ver, dat we het op een goede manier uitvergroten kunnen. En daardoor de werking van de chemie beter kunnen observeren. Want het blijft m.i. toch een haast onvoorstelbaar gegeven wat het werkingsmechanisme van de elementen tot stand kunnen brengen. De ham vraag is hierbij, wat wil je nu bewerkstelligen met dit soort gegevens? Daar ben ik vaak wel wat huiverig in, daar het ten goede van de mens kan zijn, maar ook nadrukkelijk het tegen over gestelde. Mvg Paul.

      1. Bemoeier, ik ben niet bang voor Nazi achtige experimenten, alhoewel zeg nooit nooit in dit leven. Stel dat er een tijd komt waarin wij mensen deze ontwikkeling daadwerkelijk om wat voor redenen dan ook kunnen beinvloeden bv door het te kunnen sturen in haar enof zijn ontwikkeling van de hersenen met chemie, dan zijn er vele redenen te bedenken om dit te doen. Als het een ziekte zou bevatten, kunnen ze dat misschien al in een vroeg stadium oplossen. En dan heb je het tegenover gestelde, dan zou je inderdaad op nazi praktijken uit kunnen komen. Denk hierbij aan het super germaanse ras, wat ze toen wilde creeren. Daarnaast kun je, als je eenmaal de kennis hebt van het ontstaan van de hersenen, dit ook voor robotten creeren bv. Met ook hierin voordelen en nadelen. Mvg Paul.

  3. Clipjes in dit formaat werken niet op de ipad (heeft geen flash) en er was ook geen link naar een ander formaat in dit artikel.
    Nu zit ik eindelijk weer eens achter een laptop zodat ik het kan bekijken. Indrukwekkend hoe scherp het beeld is.

Laat een reactie achter