Elon Musk bij TED

Elon Musk kwam hier al eerder voorbij in artikelen vanwege zijn visie op de mensheid maar daarnaast ook zijn daadkracht om die stappen vooruit te zetten. Elon Musk is van mening dat de mensheid zo snel mogelijk moet overstappen op hernieuwbare energie, daarnaast ontwikkelde hij de elektrische sportauto de Tesla en is het volgens hem van belang dat de mensheid zo snel mogelijk een multiplanet species wordt. Hier zijn verhaal bij TED.

Entrepreneur Elon Musk is a man with many plans. The founder of PayPal, Tesla Motors and SpaceX sits down with TED curator Chris Anderson to share details about his visionary projects, which include a mass-marketed electric car, a solar energy leasing company and a fully reusable rocket.

Elon Musk is the CEO and product architect of Tesla Motors and the CEO/CTO of Space Exploration Technologies (SpaceX).


Impending launch of private craft to International Space StationAanverwante artikelen en informatie:

-) Eerdere artikelen over Elon Musk op Visionair

7 gedachten over “Elon Musk bij TED”

  1. Elon Musk is toch wel een soort van held voor mij, alhoewel ik niet de persoon ben om mensen te idoliseren.
    Het personage van Tony Stark uit de Iron Man films werd gemodelleerd naar Elon Musk.
    Alsmede Peter Weyland, de industrieel en ruimtevaart-ondernemer uit de film Prometheus.
    ( maar dan zonder de megalomane trekjes )
    Het zijn mensen als Elon Musk en onze eigen Bas Lansdorp van Mars One ( http://www.Mars-one.com )
    die mij vertrouwen geven in de komende decennia en mij hoop geven dat de toekomst er meer uit gasat zien zoals ik me die als kind had voorgesteld en minder zoals fundamentalistische moslims en christenen hopen dat die gaat worden. ( apocalyptische distopie )

  2. De toekomst van alle leven op aarde, hangt af van de initiatieven van o.a. mensen als Elon Musk. Daarentegen wordt de ondergang van al dit leven, juist gegarandeerd door het conservatieve wangedrocht religie, met al haar frustrerende, onmetelijke onwaarheden en dodelijke uitwassen. De aarde is op dit moment voor ons een titanisch groot ruimteschip zonder reddingssloepen. Voor ieder schip in het verleden of de toekomst, stond en staat onherroepelijk bewezen vast, dat het zal vergaan of haar zeewaardigheid gaat verliezen. De oorzaken doen er niet toe….. Investeren in de ruimtevaart, is dus letterlijk investeren in alle leven dat u lief kan hebben of haat. De keuze is nu aan u investeerders, straks kan het niet meer….. :( 

  3. Beste Antares,
     
    Je hebt het over de keuze om in de toekomst te investeren.
    Ik noemde Mars One niet voor niets: ik ben een enthousiast voorstander van dit project en geef maandelijks een bedrag of koop merchandise uit hun catalogus.
    Ik zie de Amerikanen de eerste 20 a 25  jaar nog niet naar Mars gaan en als ze uiteindelijk gaan vrees ik dat het een ‘ land, look around, plant a flag and leave again’  missie zal zijn.
     

  4. Van de Chinezen vrees ik dat als zij als eerste op Mars landen ze een claim gaan leggen op de hele planeet en de Russen of Indiers zie ik ook nog vele decennia verwijdert van een bemande Mars missie.
    Mars One en Elon Musk daarentegen willen naar Mars voor de best denkbare beweegreden: om er zich voorgoed te vestigen en een zelfvoorzienende nederzetting te bouwen.

    1. Als ik het iemand gun de reis naar mars succesvol te volbrengen en zich daar in goede gezondheid te vestigen, is het Elon Musk wel. Als hij dat in samenwerking met de Chinezen nog beter kan doen, dan vind ik dat prima. We hebben dan de garantie dat ze daar tenminste niet ook maar één moskee of kerk gaan bouwen. :)

  5. Beste Antares,
     
    Ik ben regelmatig te vinden op het forum http://www.MarsOnefans.com voor en door enthousiastelingen van het Mars One project in het bijzonder en ( bemande ) ruimtevaart in zijn algemeen.
    Een van de eerste threads die alhier gepost werd was de vraag of je religieuzen moest toelaten tot de komende selectieprocedure voor toekomstige Mars-kollonisten.
    Zoals je al zal verwachten is de meerderheid van de forum-leden min of meer fel gekant tegen het toelaten van religieuzen.
    Ikzelf ben wat dat betreft pragmatisch; als je een afvaardiging van de gehele mensheid de ruimte in wilt sturen zal je er niet aan ontkomen ook religieuzen mee te laten gaan.
    Voorwaarde is wel dat extremisten en fanatici worden uitgesloten.
    Maar met name wat betreft de islam zoals we die de afgelopen decennia hebben leren kennen zit hem daar de kneep:
    moslims van allerlei allooi, van laag opgeleid en straatarm tot hoogopgeleid en middle class levend in westerse landen lijken erg vatbaar voor radicalisering als het leven tegen zit.
    En reken maar dat de eerste groepen kollonisten een hard, desolaat en sober leven tegemoet zien als bewoner van de eerste Mars nederzettingen.
    Dus dit creeert een dilemma…

    1. De volwassen mens is al vaak zeer gevoelig voor indoctrinatie en helemaal wanneer de omstandigheden zoals jij hier boven suggereerde, een zware tol op de geest trekken. Planten de kolonisten zich voort, (dat is de opzet) voor hun kinderen worden religieuze ouders dan serieuze boodschappers die ze onbetwistbaar zullen vertrouwen. Daarnaast zullen deze kinderen onderling in de kleine, hecht verbonden gemeenschap, vrijelijk hun gedachten en fantasieën uitwisselen. Religie heeft vanuit de aard en opzet ervan, altijd al een dwingende en bewezen expansiedrift in haar doctrines gehad. Men denkt immers het enig juiste te doen en wil dit met de medemens delen. Dat ligt nu eenmaal in de aard van de sociale interacties en voorwaarden voor een menselijke gemeenschap. De lange termijn gevolgen zijn dan ook voorspelbaar en godsdienstwaanzin in een dergelijk extreem geïsoleerde gemeenschap, zal er toe leiden dat zich daar een besloten sekte zal ontwikkelen. Nieuwkomers zullen in zo’n geval geïsoleerd van de gemeenschappelijke ruimten worden geplaatst. Dan volgt indoctrinatie of mogelijk levenslange isolatie, om te voorkomen dat de kern van sekte waarheden wordt aangetast. Dat kan en mag nooit de bedoeling zijn van het opzetten van kolonies, die de mensheid in haar welzijn als geheel moeten dienen. Gezien de omstandigheden, zullen alleen de sterkste geesten het daar redden en zich voortplanten. Een dergelijke hoog technologisch ontwikkelde, extreme gemeenschap, zal zich tegen de mens op aarde kunnen keren. Dus absoluut nee, geen religie, of het is vragen om moeilijkheden die we hiervandaan niet zullen kunnen aanpakken.     

Laat een reactie achter