Het geheim van Area 51 eindelijk ontrafeld?

Area 51. Al lang (met het plaatsje Roswell in New Mexico) het centrum van de Amerikaanse UFO-cultus. Volgens samenzweringstheorieën zou de Amerikaanse luchtmacht over buitenaardse technologie beschikken, die voor de rest van de mensheid verborgen wordt gehouden. Voor het eerst lichten de Amerikanen nu een stukje van de sluier op.

De supergeheime militaire basis Groom Lake Test Site, ons beter bekend als Area 51, is al decennia lang het onderwerp van speculaties over UFO’s en buitenaardsen. Daar heeft de ontkenning van het bestaan van de militaire basis door de Amerikaanse overheid (tot 13 juli 2003) zeker toe bijgedragen. Dat de militaire basis wel degelijk bestaat wordt nu nogmaals bevestigd door de publicatie van gedeclassificeerde foto’s uit 1963 over een crash van een militair toestel.

National Geographic schrijft in een bericht dat Area 51 gecreëerd werd zodat Amerikaanse ‘Cold Warriors’ met de hoogste security clearance in het grootste geheim luchtvaartprojecten konden uitwerken. Eén van die projecten was de Lockheed A-12, een eenpersoonsverkenningsvliegtuig dat zo snel vloog dat het vliegtuig het Amerikaanse continent in 70 minuten kon overvliegen. Waarschijnlijk te snel voor zijn tijd, want in 1963 crashte de A-12 bij het verlaten van Area 51. Vrijgegeven foto’s moeten dienen als bewijsmateriaal voor die stelling.

Volledige artikel:
Grenswetenschap (Thomas Renneboog)

Laat een reactie achter