Infographic: de verre toekomst

In opdracht van de BBC ontwikkelde IIBstudio deze infographic wat betreft het verloop van de verre toekomst. Paradoxaal genoeg kunnen we de wat verdere toekomst makkelijker voorspellen dan de nabije toekomst, omdat het hier om grootschalige fysische en astronomische processen gaat. uiteraard is ook hier de grote onbekende, de mate waarin de mens en andere technisch geavanceerde soorten (waaronder de opvolgers van de mens) in staat zullen zijn om aan grootschalige space engineering te gaan doen.

Klik voor een vergroting.

far-future-timeline

Willen we bijvoorbeeld tot in de verre toekomst bewoonbare condities hebben, dan zullen we nu, of in de periode kort na nu na moeten gaan denken over methodes als starlifting (waardoor de zon langer meegaat) en het concentreren van het ijle waterstofgas in de intergalactische ruimte.

Bron
BBC-Timeline of the far future

6 gedachten over “Infographic: de verre toekomst”

 1. Moet de Zon een rode dwerg worden? Bij gele dwergen zoals de Zon wordt de gammastraling tegengehouden door een bepaalde laag.
  Maar niet bij rode dwergen, dat heb ik in een artikel op Nujij gelezen.

  1. Bij de fase rode reus is het leven op aard voorbij vanwege de warmte (aarde verschroeid) Over gammastraling kan ik zo 123 niets vinden maar dat zal wel niet veel uitmaken als we toch al verbranden.

 2. Is het overigens niet makkelijker om ergens anders te gaan wonen en dus het heelal zijn gang te laten gaan (ipv starlifting etc)? Planeten en sterren komen en gaan, zo geef je de boel weer adem/maak je schoon schip, dat is de normale gang van zaken.

  In de film Sunshine 2007 reist men naar de zon om daar stralifting uit te voeren, hele goede film als je van sci-fi houdt.

 3. mannen, zo vaak zeur ik niet meer hè? Nog heel even moet kunnen, dunkt mij:
   
  Wellicht vaker gezegd; ik en nog een aantal miljoenen meer op dit bolletje, kennen de Baas van dit hele spul. Wij weten van Hem persoonlijk dat Hij de zaak in de hand heeft en in de hand zal houden. Dat wilde ik gewoon even ter geruststelling gezegd hebben.
   
  Als ik lees dat we straks toch echt wat aan starlifting moeten gaan doen, omdat alles nou eenmaal op termijn eindig is, dan denk ik als bouwvakker buiten dienst: poe!, welk zonnetje modificeer jij even? Laat mij die drie verre daar maar liften, zodat ze weer wat bruikbaarder voor ons doel worden.
   
  Hebben jullie nooit dat gevoel van oneindige nietigheid als klein zwaar degenererend mensje op dit kleine bolletje? (ik loop nog tegen het end aan ook)
  Toch weet ik dat ik mij straks kan teletransporteren op mijn gedachten, oneindig snel, tijdloos eigenlijk. Razend interessant, ook dwars door andere stoffen heen. Net als waar ik met al die genoemde anderen bij hoor na Pasen. M.i. best een studie waard. Doen?
  groetjes, ben
   

Laat een reactie achter