Natuurlijk medicijn vernietigt exclusief kankercellen

Share Button

Kanker, de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland, kon tot nu toe alleen maar behandeld worden door te snijden, te vergiftigen of weg te branden. Tot nu toe. Een nieuw medicijn pakt kankercellen nu precies op de plek waar het het hardste aankomt. Het goede nieuws: bijna zonder bijwerkingen.

De zwakke plek van kanker

Piper longum, al eeuwen lang in gebruik in de ayurvedische geneeskunst, blijkt een onverwachte anti-tumor werking te hebben.

Piper longum, al eeuwen lang in gebruik in de ayurvedische geneeskunst, blijkt een onverwachte anti-tumor werking te hebben.

Kankercellen groeien en delen erg snel. Die groei betekent dat er veel zuurstof wordt gebruikt en dat er veel zuurstofradicalen (reactive oxygen species of ROS) ontstaan. Dat zijn incomplete moleculen, die, als ze niet snel worden weggevangen, de cel te gronde richten omdat ze letterlijk overal mee reageren. Cellen, ook kankercellen, gebruiker voor dit wegvangen speciale enzymen. Kankercellen springen nogal slordig met hun voedsel om en produceren veel meer zuurstofradicalen dan normale cellen. Gewoonlijk weten ze dit te ondervangen door extra veel beschermende enzymen te produceren. Nu is er een stof ontdekt die kankercellen precies op deze zwakke plek raakt.

Stof uit Indiase peper vergiftigt kankercellen
De stof, piperlongumine, is afkomstig van Piper longum L., een peperplant uit Zuid-India en Zuid-Oost-Azië die veel in de lokale geneeskunde wordt gebruikt. Piperlongumine laat kankercellen stikken in hun eigen afval door deze enzymen bijna helemaal te blokkeren. Voor de rustig voortkabbelende normale lichaamscellen is dat niet zo erg, het beetje enzymactiviteit dat overblijft is voldoende om ze in leven te houden. Voor kankercellen is het echter dodelijk. Het gevolg is dat alleen de kankercellen worden aangepakt terwijl er geen schade optreedt in normale lichaamscellen.

Effectiever dan chemotherapie met taxol
In muizen bleek piperlongumine veel effectiever dan het veelgebruikte paclitaxel (taxol), dat uit taxusbomen wordt gewonnen. Zowel uitzaaiingen als goedaardige gezwellen moesten er aan geloven. Onderzoekers manen tot voorzichtigheid, maar dit natuurlijke middel zou wel eens de mensonterende chemotherapie bij veel snel uitzaaiende kankersoorten kunnen vervangen.  Aan de andere kant: Nature is een algemeen-wetenschappelijk toptijdschrift dat alleen zeer hoogwaardig onderzoek publiceert. Er is alle reden voor dit onderzoek zeer serieus te nemen. Dit medicijn zou (als het in mensen vergelijkbaar effectief werkt als in muizen) wel eens een einde kunnen maken aan heel veel menselijk leed. Zonder patenten deze keer, want deze plant wordt al eeuwen lang gebruikt.

Bron
Raj L et al. Selective killing of cancer cells with a small molecule targeting stress response to ROS. Nature (2011)

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

32 reacties

 1. cyberidiot schreef:

  het gaat toch om patenten?? genezing en ziek zijn
  is niet van belang, slikken, letterlijk, dat is van
  belang.

 2. overeem schreef:

  Waar kan je de piper gum capsules kopen?

 3. Julie schreef:

  Maar als medicijn krijg je het intraveneus, misschien wel in je …
  Arme muis :)

 4. h kersgens schreef:

  Hoe kun je dit dan zelf gebruiken?Of waar vind ik meer info over de lange peper

  b.v.d. hkersgens

 5. StarSeed schreef:

  Voor zover ik weet is er geen patent te verkrijgen op planten of bloemen. Wat de natuur ons biedt is patentloos. Ik ben ook van mening dat hennep-olie een uitstekend geneesmiddel is tegen kanker en andere aandoeningen. Daarnaast ben ik een voorstander van MMS, Miracle Mineral Suplement. Oftewel 25% chloriet vermengen met citroenzuur. Maandenlang werd ik geplaagd door tandvlees ontstekingen, de antibiotica werd alsmaar zwaarder en mijn immuum systeem alsmaar zwakker. 3x MMS gebruikt en ik heb nooit meer een ontsteking gehad.

 6. J. Jansen schreef:

  Waar kun je dit bestellen ik heb al verschillende toko’s en speciaal reform kruidenwinkels afgeweest maar nergens te verkrijgen of is het ook in capsules te koop en onder wat van naam dan?
  Bij http://www.gekruid.nl staat het er wel bij maar er komen dan bijna evenveel porto kosten bij

  • Germen schreef:

   Wees voorzichtig, het gaat hier om medicijnen en die kunnen schadelijke bijwerkingen hebben. Al zullen die bij deze plant vermoedelijk beperkt zijn. Ook is er één bepaalde stof uit de plant gebruikt. Doe dit alleen in overleg met een gekwalificeerde arts.

 7. Julie schreef:

  De plant komt oorspronkelijk uit India en Zuid-Oost-Azië (zie tekst) maar is wellicht ook verkrijgbaar bij Ayurvedische artsen (Rotterdam) en klinieken, omdat het een ayurvedische medicinale plant is. Door te googlen is meer informatie verkrijgbaar, zoals ook bij You Tube;
  http://www.youtube.com/watch?v=_GCOWDmPDF0
  over de plant zelf.

 8. patrick schreef:

  hopelijk allemaal juist van deze piper ik gebruik ook al 2.5 jaar groenethee , en kurkuma , na dat ik 3 jaar werdgetroffen door zware agresieve longkanker , en tot hier alles goed ???? door deze producten ,nu nog de piper longum er bij !!!!

 9. Seena schreef:

  Ben ook benieuwd waar de piper longum te koop is.
  bvd.

 10. Joke de Rooij schreef:

  Hallo.
  Heb vorig jaar borstkanker gekregen, de meest aggressieve.
  Chemo kuren,bestralingen en amputatie en oksel toilet.
  Als het goed is ben ik nu schoon maar voor alle zekerheid,
  lange peper gekocht bij gekruid.nl en kurkuma.
  Bij alles wat ik kook, kook ik 3 pepers mee en ik zet er soms
   een pot thee van en drink dat op.
  Ik weet niet of het werkt maar heb geen zin in uitzaaïngen en na gelezen te hebben over lange peper, dacht ik baat het niet dan schaadt het niet

 11. Else schreef:

  Piper longum is een specerij dat al duizenden jaren wordt gebruikt in de Indische keuken, zowel als smaakmaker, (zoet) als voor zijn medicinale kwaliteiten. In de ayurvedishe voedings- en kruidenleer wordt de gunstige werking van de piper longum al eeuwen benadrukt. 
  Inderdaad is ook curcuma een krachtig kruid om te gebruiken bij de behandeling van kanker. Het heeft een sterk zuiverende werking op het gehele lichaam.
  Beide producten met wijsheid en vreugde gebruikt bieden een hogere levenskwaliteit.

  • Paul.R schreef:

   Curcuma=geelwortel en een onderdeel van het samengestelde kerrie, hier wordt het gebruikt als kleurstof.
   Dus je begrijpt het wel dat het is een van mijn geliefde kruiden samenstelling in mijn keuken. Mvg Paul. ;-)    

  • Bemoeier schreef:

   Het wordt verondersteld te werken tegen allerlei ziektes zoals o.a. trombose, alzheimer, Parkinson. En op Wikipedia kun je zien dat ik niet uit m`n nek zit te blaten.

   • Paul.R schreef:

    Geelwortel zelf is niet zo smaakvol, vandaar dat ze in die contreien Currie hebben samengesteld, dat is geelwortel-gember en cayennepeper(gedroogd-gemalen). Het wordt zowat overal in gebruikt, vooral currie madras. Dus die mensen aldaar eten het tegen de klippen op. Maar ik wist niet dat je blaten kon, kun je ook een bandje opnemen, dan kunnen we daarvan genieten hier en ev een klipje opnemen, want ik heb ook nog nooit iemand uit zn nek zien blaten Mvg Paul.  :-? 

 12. antares schreef:

  Ik gebruik bijna dagelijks Kurkuma uit mijn kruidenvoorraadje, Piperlong ontbreekt nog, ligt hier niet in de winkel. Na de reactie van Joke de Rooij weet ik nu wel dat het te krijgen is op gekruid.nl, waar ik maar eens rond ga neuzen. :)

 13. Paul.R schreef:

  Zo hier even wat goed nieuws, vandaag gelezen in de Leeuwarder Courant. Dat behandelingen betreffende verschillende vormen van kanker steeds in een goed progress zit. Alleen een vorm van kanker nl prostaatkanker willen ze behandelen met kleine naaldjes die in de prostaat worden gebracht, zodat precies op de goede plek een kleine hoeveelheid radioactieve stof wordt afgegeven. Nu hoop ik wel voor de patient dat ze hem daar verdoven, want anders is dat absoluut geen pretje. Mvg Paul.

  http://www.levendmechanisme.nl/pdf/LC-11-12-2012-Behandeling-kanker-wordt-precisiebombardement.pdf 

 14. antares schreef:

  Je kunt de Piper Longum bestellen bij Steviahouse.nl zojuist gedaan.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger