Robot die vliegt als een vogel

Veel robots kunnen vliegen, maar geen enkele kan het als een echte vogel. Tenminste, tot Markus Fischer en zijn Festo-team SmartBird bouweden, een grote lichtgewicht-robot, gemodelleerd naar een zeemeeuw, die vliegt door met zijn vleugels te slaan. Een hoogvlieger vers van TEDGlobal 2011. Het filmpje heeft Nederlandse ondertitels.


Wanneer zou deze robot 3D te printen zijn? :-) En hoever zitten we nog van een werkend model in een vorm van een hommel af?

Douwe

Woonachting in Noorwegen, en al sinds lange tijd geïnteresseerd in de "grotere vragen" des levens. Dit combineer ik met een actieve instelling om te kijken hoe we het leven met elkaar en voor elkaar een stukje gemakkelijker en mooier kunnen maken. Zelf heb ik bij een aantal onderwerpen die vanuit mijn gezichtspunt het voortbestaan van mensen aanzienlijk kunnen vergroten websites helpen ontwikkelen om deze informatie gratis beschikbaar te maken voor eenieder. Dit zijn: eetbaarnederland.nl, permacultuurnederland.org, esperanto-jongeren.nl en mensenrechten.org. Mijn huidige tegeltjeswijsheid: Do the best you can, with what you have, where you are :-)

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. antares schreef:

  Bloedgáááááfff, gewoon helemaal te gek ontwerp zeg, die wil ik oóóók. :)

 2. Picobyte schreef:

  Dit project is al een poosje zeer bekijkenswaardig!
  Festo is hiermee goed bezig.
  Ik moest effe het filmpje kijken of het al de nieuwe versie was.
  Vliegen is net als zwemmen maar dan anders ;)

 3. Klaas schreef:

  Ziet er indrukwekkend uit. Maar trucage sluit ik niet uit. Ik zou die ‘meeuw’ wel ’s door een ring willen zien vliegen (op uit te sluiten dat er draadjes aan zitten).

Geef een reactie