Sommige wetenschappers laten zich graag inspireren door science fiction, zoals door de SF-serie V, waarin een ras van buitenaardse reptielen de mensheid tot diepvriesbiefstuk wil verwerken.

‘Aliens willen ons opeten’

Op Visionair houden we van originele theorieën maar dit gaat wel heel ver. Een serieus bedoeld artikel van de hand van drie wetenschappers, gepubliceerd in april 2011, kwam in de publiciteit. Het bevat een aantal uiterst opmerkelijke scenario’s.

De scenario’s werden beschreven door doctoraalstudent Seth Baum en postdocs Jacob Haqq-Misra en Shawn Donagal-Goldman in een artikel het journaal Acta Astronautica. Hun verzameling doemscenario’s kwam eind augustus 2011 in de publiciteit na media-aandacht van een Britse krant. Waar de komkommertijd al niet goed voor is.

Sommige wetenschappers laten zich graag inspireren door science fiction, zoals door de SF-serie V, waarin een ras van buitenaardse reptielen de mensheid tot diepvriesbiefstuk wil verwerken.
Sommige wetenschappers laten zich graag inspireren door science fiction, zoals door de SF-serie V, waarin een ras van buitenaardse reptielen de mensheid tot diepvriesbiefstuk wil verwerken.

Contacten met buitenaardsen kunnen leiden tot vorderingen op het gebied van wiskunde en natuurwetenschappen. Ook kunnen ernstige problemen als het wereldwijde voedselgebrek en armoede opgelost worden, aldus de studie. In enkele van de meer woeste scenario’s zouden buitenaardse wezens volgens de wetenschappers van plan zijn mensen op te eten of tot slaaf te maken. Een oplossing van de buitenaardse hongersnood, zeg maar.

Een ander, al op Visionair beschreven scenario is dat buitenaardse wezens het leven op aarde zullen willen vernietigen als ze vaststellen dat de menselijke beschaving zich te snel verspreidt en anderen kan schaden. Bewijs dat mensen de omgeving verwoesten, zoals broeikasgassen en sporen van CFK’s in de atmosfeer, zouden volgens het drietal hiervan de buitenaardsen kunnen overtuigen. Aan de andere kant zouden ze zo uiteraard kunnen denken dat we onszelf wel om zeep helpen, dus dat ingrijpen zonde van de moeite is.

Buitenaardsen kunnen de aarde ook schaden door een buitenaardse ziekte mee te brengen of door technologie, bewust of onbewust, aldus de auteurs.

Baum en doet doctoraalonderzoek aan de Amerikaanse Pennsylvania State University, waar Haqq-Misra een postdoctoraal onderzoek doet. De derde auteur, Domagal-Goldman, denkt dat contact met een buitenaardse beschaving weliswaar onwaarschijnlijk is, maar erg interessant om over na te denken. En om een strategie te ontwikkelen voor als het ooit zover komt. Zo kunnen we maar het beste niets vertellen over hoe onze biologie of DNA functioneert. Ook kunnen we maar beter niet al te enthousiast de rest van het zonnestelsel gaan koloniseren om ze niet de stuipen op het lijf te jagen. Wie weet gaan de aliens anders een enge ziekte bedenken om die gevaarlijke plaag van onbehaarde tweevoeters op Sol-IV (de zon is Sol-I) uit te schakelen.

Of komen ze hier een bezoekje brengen met een oorlogsvloot (waarbij we er even van uitgaan dat Einstein er naast zat). Tijd voor een list, aldus de auteurs. Want zeg nou zelf, te eindigen als tafelbediende van paarse buitenaardse krokodillen of erger, als steak op een buitenaardse barbecue, is geen prettig vooruitzicht.

Bronnen
NASA Affiliates Explore Potential Outcomes Meeting Aliens, Recommend Protective Steps (met het oorspronkelijke artikel embedded)

11 gedachten over “‘Aliens willen ons opeten’”

 1. Ik zie op dit moment wel serieuzere bedreigingen voor de mensheid waar je niet zo ver voor hoeft te zoeken. Een keertje kan zo`n artikel wel maar als ik dit soort `dingen` wil lezen ga ik wel naar xandernieuws of boinnk :-)
  Overigens ,Einstein hoeft er niet naast te zitten ,ik heb in `Deep space nine` heel wat oorlogsvloten door een wormgat zien komen …

 2. Beste,

  Ingaand op bovenstaand artikel wil ik graag wat rechtzetten. Ten eerste is het besproken onderzoek totaal niet gebaseerd op feiten. Er zijn genoeg bewijzen en getuigenverklaringen om de resultaten van dit onderzoek compleet te verwerpen. Het is puur hypothetisch. Ten tweede heeft Einstein nooit gezegd dat er niet sneller dan de lichtsnelheid gereisd kan worden. Dit is een misinterpretatie. Wat hij stelde was dat niemand tot aan de lichtsnelheid kon accelereren wanneer materie een rol speelde, dit natuurlijk door de zwaartekracht die dan een rol speelt. Hij zei echter niets over schepen die “out of fase” zijn, met andere woorden, schepen die als energie bestaan, hetzij tijdelijk. In dat geval is de lichtsnelheid en zelfs snelheden van vele malen groter geen enkel probleem.

  Dank.

 3. Stel dat er een zonnestorm komt en dat alle elektriciteit uitvalt: alle supermarkten dicht, in de steden geen eten en water.
  De meute gaat plunderen en doet alles om aan eten te komen.
  In dat geval vrees ik te eindigen als steak in een aardse barbecue:)
  Ik denk niet dat we aliens nodig hebben voor wandaden. Daar zijn wij mensen al goed genoeg in.

 4. Oorlog met buitenaardsen geloof ik niet in, en als voedsel zijn we niet geschikt voor hun. Als wij voor hun interessant zijn, dan is het omdat we als soort verschillen in de stadia van sociale ontwikkeling, en techniek. De tijd die zij nodig hebben om ons te bereiken, in schepen die garant staan voor gedwongen onderlinge contacten tussen de bemanning, dwingt ze tot sociale vaardigheden van het hoogste niveau. Onder dergelijke omstandigheden, zal contact met buitenaardsen voor hun een risico inhouden. Wij zijn het, die hun evenwicht geestelijk kunnen verstoren.

 5. Ik sluit me aan bij Pieter, overheden zijn verworden tot corrupte graaiers en rovers bendes die ons land (en de rest van de wereld) zeer binnenkort in grote ellende gaan storten, geen vraag of dit gaat gebeuren echter wanneer dit gaat gebeuren….ik denk binnen max. 1 jaar breekt ook hier de hel los.
  Supermarkten raken leeg als gevolg van ingestorte valuta en banken die hun deuren sluiten, met als gevolg dat uw brave buurman die altijd de buurt BBQ organiseert, u de hersens in komt slaan als zijn kinderen honger krijgen en hij weet dat u eten hebt!
  Geen zombies of aliens voor nodig hoor.

 6. het is voor aliens alleen zinvol mensen als voedsel te gebruiken als mensen in staat zijn een goedkope goed voorhanden zijnde voedselbron te verteren, die aliens niet kunnen verteren.
  wij mensen kunnen geen gras verteren, maar koeien kunnen dat wel daarom eten we rundvlees en geen gras.
  Dus als Aliens bijvoorbeeld geen aardappels kunnen verteren zou het voor hen zinvol zijn de aarde vol te planten met piepers en daar hun menselijke veestapel op te fokken.
  en daarbij effeienter te werk gaan dan de mensheid die zo ongeveer de helft van de voor hem uitstekend geschikte producten gebruikt om een veestapel mee te houden… hoe verder je in de voedselketen komt hoe minder efficient de biomassa wordt gebruikt.

 7. Wanneer buitenaards leven nog in de fase van barbaarse ontwikkeling zit zal de kans klein zijn dat ze qua technologie voorlopen op dat van ons en is de kans klein dat ze ons een bezoekje leveren. Zou het leven daar verder geëvolueerd zijn dan op aarde en zijn ze zover in hun ontwikkeling dat ze kunnen reizen van planeet naar planeet dan heb ik niet het gevoel dat ze met die kennis het leven van een andere planeet zullen uitroeien omdat ze de drang tot dominatie hebben.

 8. En sinds wanneer denkt de mensheid dat ze regeren over leven en dood? De aliens evenmin hoor….. Volgens mij zitten mensen al lang in een fokprogramma van de hoger wezens.
   
  God zal het weten, nu nog de humor…. :D

Laat een reactie achter