Het heelal zoals we dat kennen. Maar klopt de Big Bang hypothese wel?

De geschiedenis van het heelal in minder dan tien minuten

13,7 miljard jaar geleden begon het heelal, en daarmee de tijd. Uit een punt met bijna oneindige dichtheid sprong het heelal zoals wij dat kennen tevoorschijn.

Belangrijke hoogtepunten zijn: het vormen van de eerste artoomkernen, drie minuten na de Big Bang, het doorzichtig worden van het heelal, rond de 300.000 jaar later, de vorming van de eerste sterren na enkele miljoenen jaren (generatie III, nu allang geëxplodeerd), de vorming van de aarde, tussen de 8 en 9 miljard jaar na de Big Bang en tot slot, het ontstaan van de mens, toen het heelal 13,7 miljard jaar oud was.

Zoals met alle wetenschappelijke bevindingen geldt ook hier: dit is waar, tot er tegenbewijs opduikt. Wel is het voorhanden bewijs uitermate solide en zijn er de laatste tien jaar meer astronomische data verzameld dan in alle jaren ervoor.

Het heelal zoals we dat kennen. Maar klopt de Big Bang hypothese wel?
Het heelal zoals we dat kennen. Maar klopt de Big Bang hypothese wel?

3 gedachten over “De geschiedenis van het heelal in minder dan tien minuten”

 1. “Wel is het voorhanden bewijs uitermate solide …”
  Als de wetenschap alle natuur- en natuurkundewetten even opzij moet zetten om de Big Bang en de Inflatietheorie aannemelijk en mogelijk te doen zijn ?
  Nog steeds is er geen zinnige reden en verklaring voor een kracht zo groot dat die de ‘oersoep’ van het hele heelal in een knikkervolume kon houden voor The Big Bang, noch voor het plotseling staken van die vermeende kracht zodat The Big Bang en The Big Inflation kon plaatsvinden.
  Voor de Big Bang en de Inflatietheorie moeten alle natuurkunde- en kwantumwetten ‘even aan de kant’. Donkere materie en donkere energie is verondersteld en onderwerp van speculatie. Het bestaan ervan is afgeleid van een discrepantie met gemeten zwaartekrachten en massa, terwijl men nog niet eens zeker weet wat zwaartekracht werkelijk is. Energie heeft ook nog geen bevredigende definitie en verklaring als iets. ART en QM zijn niet verenigbaar binnen de huidige wetenschappelijke ratio. Snaartheorie lukt niet best.
  De te pas en te onpas kwalificatie ‘wetenschappelijk aangetoond’ verliest kracht en context met ‘maren, mitsen en als-en’. Discussies en uitkomsten worden veelal politiek of economisch geregisseerd.
  Ik wacht nog wel even af en denk er het mijne van.

 2. Sorry hoor,er is never een BIGBANG geweest!
  We leven op een platte aarde(in een holograafise werel).
  Dus dat wil zeggen dat dit(deze wereld)waar wij op leven met een magneetiesveld is gemaakt,en ja door wie ……… Dat mag je zelf uitmaken,god het licht de schepper
  :-) :-) :-)
  Iets waar wij mensen weinig (maar onze “leiders”)HEEEEEL VEEEEEEL over weten.
  Kijk naar buiten,geloof je echt dat wij met een spinnig van maar liefst 1500 kmmetjes rond draaien(sneller dan het geluid) :-) :-) :-) en dan nog rond de zon met(schrik niet 95000 kmmetjes per uur) :-) :-) :-)
  En dat alles draaid nog in een spiraal van maar liefst iets rond de 950000 kmmetjes pu,en wij merken daar HELEMAAL niets van,en dan noem ik nog niet op dat we dan ook nog met meer dan een paar miljoen kmmetjes door het univerzum schieten :-) :-) :-) en de wolkjes blijven mooi wolkjes.
  En dit allemaal komt van onze vertrouwde NASA :-) :-) :-)
  Als je het zo op noemt dan is het toch een lachertje dat we dit zolang hebben gelooft.
  Ja en dat is nu net wat de regering wil,lekker hun laten denken en wij alles klakeloos aan neemen.
  500 jaar geleden wist iedereen dat de aarde plat was,nu hebben ze het ons zo in ons verstand gepropt dan men toen artelijk was en wij nu de super slimste zijn.
  Ik heb ooit een site gelezen(ben de naam kwijt sorry) maar die begon heel tof op zijn site,ik zal hem even doorgeven aan jullie,hier uit kun je uit maken wie je bent(een beetje dan he) :-) :-) :-)
  Weet je nog die tijd dat men dacht dat de wereld plat was????
  Nou stel je voor dat je nu in die tijd leef,ik kom naar jou toe gelopen en zeg tegen jou van,he de wereld is niet plat man,die is rond.
  Wat zou jij doe??????
  1. Die vent is gek (zoals veeeelen zullen denken) jammer genoeg :-) :-) :-)
  2. Of zou je denken hoe komt die gek aan die info man,daar ben ik wel even benieuwd naar.

  Ik koos voor twee bij die site :-) :-) :-) en het mooie dat hun schreven was van,en als je voor een koos je beter je mooie bol onder jou armen kon pakken en deze site over slaan :-) :-) :-)
  Grtjes aan iedereen met het hart op de goede plaats,en een heeeeel gelukig nieuwjaar met veel liefde en geluk :-) :-) :-)
  Mijn hoop is van het schrijven van dit,dat ik HOOP een mens meer wakker heb gemaakt,want het is echt tijd om op te staan jongens,het heeft te lang geduurd.
  :-) :-) :-)

Laat een reactie achter