Documentaire: reis naar het einde van het heelal

Hoe zou het zijn de beperkingen van ruimte en tijd achter je te laten en een reis te maken langs de meest spectaculaire natuurverschijnselen in het heelal? Helaas is er, voorzover we weten althans, geen manier om Einsteins speciale relativiteitstheorie te slim af te zijn, maar er is wel wat anders: computer graphics en telescopen.

Stap in en laat je meevoeren door anderhalf uur vol kosmische wonderen, zoals deze er volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten ongeveer uitzien. En een zwart gat? Af en toe zijn die opmerkelijk handig zoals je op het einde zult merken…

8 gedachten over “Documentaire: reis naar het einde van het heelal”

  1. Een prachtige video, waar je jezelf anderhalf uur lang in kunt verliezen. Een reis door ruimte en tijd, langs vreemde werelden en galaxiën, tot het einde der grenzen van ons universum. En dan een mogelijk nieuw begin in een parallel universum. Mogelijk een uitweg die onze nakomelingen gaan ontdekken in de verre toekomst, wie weet… Sluit mooi aan op het vorige artikel van Germen dat je kunt zien. “Parallelle werelden.
   Een applaus van mindblowing gedaver.

    1. Dit ligt dichter bij de realiteit van het nu en in de toekomst, dan de denkbeeldige wereld in velen van ons, geschapen door taal en de manipulatie van die taal, door de religie. Het universum kan worden waargenomen, en is bewezen en gemeten, onafhankelijk van de verschillende theoriën die men daar over heeft ontwikkeld. Een omnipotent heeft niemand ooit gezien, gesproken, of aangetoond op welke geavanceerd wijze dan ook, maar wordt wel als een werkelijkheid aangenomen. Dat noem ik pas echt een  fantasiewereld zonder enig bewijs, geschapen door doordacht taalgebruik, en geslepen misbruik van de inzichten daar in.

    2. Hoe je het ook went enof keert, er zijn maar een paar mensen, die een stukje van het universum hebben waargenomen, let wel een stukje. Verder hebben ze vele beelden opgenomen, waaraan men een interpretatie aan verbind, zo goed en kwaad als het kan in de logische beredenering uitgelegd. Net zo min als de omnipotent bewezen is, is dit gegeven ook bij lange na niet bewezen, om de term van bewijzen maar te gebruiken? Realiteit is eigenlijk een beladen uitdrukking. Als je een steen in je hand hebt, voel je iets hard, koud etc. Dat is eigenlijk iets wat redelijkerwijs aangenomen kan woorden, een visuale waarneming is nog steeds niet concreet.

    3. Zondag DE rustdag, da’s noges een goeie mop van achtienhonderd jaar terug. ;) 
     Maar ik moet inderdaad ook rust nemen nu, mijn burnout speelt mij parten. Tot gauw.

Laat een reactie achter