Hoe groot is het universum?

Opmerkelijk genoeg weten we veel nauwkeuriger hoe oud het universum is, tussen de 13 en 14 miljard jaar, dan hoe groot het is. Want waar trek je de grens? Bij de waarnemingshorizon, de waarschijnlijke grootte van het universum of includeren we ook parallelle heelallen?

Een ding is in ieder geval duidelijk. Het universum is veel en veel groter dan wij met onze menselijke maatstaven kunnen bevatten. Zelfs een reis naar een naburige planeet heeft nog geen mens ooit afgelegd.

5 gedachten over “Hoe groot is het universum?”

 1. Geweldig om hier te constateren dat ons visueel, (geestelijk sensorisch eenzijdig) beperkende gezichtsvermogen, dankzij de logisch, nuchtere wetenschap niet langer bepalend is voor inzichten in de werkelijkheid. Het bewijst ook dat het conservatisme, (het terecht zo verfoeid, behoudend denken) evolutionair gedoemd is ten onder te gaan. Samen met gelukkig zo ontzettend veel meer anderen, ben ik denk ik terecht van mening, dat ons universum het enige niet kan zijn. Niet alleen omdat conservatieve argumenten ons in de tijd hebben bewezen er naast te zitten, maar ook vanwege het geldige argument, dat hoe meer we weten, hoe meer we weten dat we niet weten. Stugge, conservatief stoïcijnse houdingen en opstellingen, kennen blind, maar veelal bewust verdedigend, geen waarde aan verandering toe, en steunen slechts op doctrine gebaseerde, en afgedwongen argumenten. Dat zijn de achterblijvers hé. :)
   
  Toedeloe dromers…..

 2. Opmerkelijk genoeg weten we veel nauwkeuriger hoe oud het universum is, tussen de 13 en 14 miljard jaar, dan hoe groot het is.”
   
  Leg mij eens uit hoe licht er dertien miljard lichtjaar over kan doen in een heelal dertien miljard jaar oud als het dan ook minstens dertien miljard jaar nodig had zo groot te worden?
   
  Ik zit zo al alleen een kant op dertien miljard jaar diep kijkende op al dan 26 miljard jaar minstens.
   
  Kunt u mij verklaren waarom het dan nog maar dertien miljard jaar oud of zelfs dertien miljard lichtjaar groot kan zijn  althans dat autistisch stoicijns beweerd blijft worden?  Dan is het toch wel tijd voor bewijs.

 3. Ah dát filmpje. Jaja hun verhaaltjes bij gesteld dus. Meende zelfde al decennia oude gebral aan te moeten horen als gebruikelijk dus keek al geen eens.  Verlossend deels al. Hij zit wel fout in zijn kalkulaties zoals je zelf tellend kunt zien.Springt van 13 naar 48 en 48×2. Hij kan op die manier echter niet verder dan 2x2x13. Die gaan veel te veel benzine inslaan voor hun raketten.
   
  Dan zal de oneindigheid in ruimte en tijd wel een ander keer aan de beurt zijn alsmede er geen expansie is. Maar Hubble deepspacefotos bekijken en daar alleen al alle benodigde conclusies uit trekken leren ze op die academien niet ook inzake hubble redshift hubbleconstante quantumtheorie(Geen bestaansrecht) heisenberg en einstein en zijn in alles debunkte werken en ca 60% van de gevestigde populairste geleerden en theorien zoals het niet bestaande darkmatter niet bestaande gravitylenses niet bestaande  einsteiniaanse r/t en gr/t en t/r koppelingen zoals niet bestaande higgsvelden en niet bestaande higgsdeeltjes incluis niet bestaande nulpuntenergie en niet bestaande onzekerheden  noch virtuele deeltjes.
   
  Steady State & Infinity Will Rule!!  And Clear Sky´s ook in de Ruimte.
   

 4. Het zichtbaar universum is ongeveer 94600000000000000 x 90000000000 meter groot , daarentegen denken wetenschappers dat het onzichtbaar universum minstens 250 keer zo groot moet zijn.

Laat een reactie achter