Infographic: alle 786 bekende planeten op schaal

Exoplaneten

(klik om te vergroten)

De tekenaars van XKCD.com weten altijd bepaalde feiten op een inzichtelijke (en vaak grappige) manier over te brengen. Zo ook met deze infographic over de tot nu toe bekende exoplaneten. Merk op dat die paar stipjes in het midden de planeten van ons zonnestelsel voor stellen.

Bron: XKCD.com

4 gedachten over “Infographic: alle 786 bekende planeten op schaal”

 1. Hoeveel planeten kunnen we nog niet waarnemen? Op hoeveel van deze kunnen mensen wonen, werken, leven?
  Wat voor waardevolle mineralen zullen we aantreffen op deze planeten, planetoiden en asteroiden?
  Het probleem met interplanetaire en interstellaire ruimtevaart is dat het een investering in de toekomst is waar je niet instant profijt van hebt.
  Een investering in laten we zeggen grootschalige aanleg van zonne energie parken levert onmiddelijk profijt op, een belasting voordeel voor een multinational die zijn hoofdkantoor wil vestigen in een regio van Nederland waar op dat moment krimp en werkeloosheid heerst ( Oost-Groningen en Zuid-Limburg bijvoorbeel ) levert al na enkele jaren profijt op.
  Een goeddraaiende hightech firma die ondanks de goede resultaten toch flink gaat investeren ziet die investeringen in slechtere tijden zichzelf ook uitbetalen.
  Maar interplanetaire en interstellaire ruimtevaart is helaas een zaak van de lange adem.
  Jammer genoeg kijken de beleidsmakende politici zelden tot nooit verder dan hun verkozen termijn.
  Daarom ben ik ook zo blij met privé-initiatieven op het gebied van ruimteverkenning, ruimte toerisme en zoals in het geval van Mars-one ( http://www.Mars-one.com ) interplanetaire kollonisatie.

 2. het zijn er echt al veel.
  Op minstens 2 van die andere kleintjes moet leven zijn.
  En natuurlijk draaien een x aantal van de gasreuzen in een baan die in de bewoonbare zone van hun ster ligt. Deze hebben hoogstwaarschijnlijk manen en daar zal er vast wel een bewoonbare tussen zitten.

Laat een reactie achter