Korte film: Abiogenesis

Share Button

Wat, als een buitenaarde beschaving, of wie weet, onze verre nakomelingen, er voor kiezen panspermie een handje te helpen? In deze korte film, Abiogenesis, wordt dit intrigerende idee verder uitgewerkt. De computer generated graphics zijn zonder meer spectaculair te noemen.

De meeste evolutiebiologen geloven dat het leven op aarde is ontstaan, maar een groeiende groep onderzoekers, de panspermisten, is er van overtuigd, dat de oorsprong van het leven elders in het heelal ligt. In meteorieten zijn raadselachtige structuren aangetroffen, die veel weghebben van gefossiliseerde micro-organismen.

Gallery_3

Website Abiogenesis

Lees meer:
“Buitenaards leven ontdekt in meteoriet”
“Astrobiologen vinden fossielen van levensvormen in meteorieten”
De ruimte inzaaien met bacteriën

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

1 reactie

  1. antares schreef:

    Moet enthousiast toegeven dat niet alleen naar mijn bescheiden mening, Visionair tegenwoordig zeker in kwaliteit en qua inzichtelijk gepresenteerde onderwerpen gelukkig weer zeer sterk in achting gestegen is. Mijn welverdiende complimenten heb je in ieder geval Germen.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger