Het Interstellar Solar Sail, een van de kansrijkere concepten om naar de sterren te kunnen reizen.

Pentagon zoekt genie om naar de sterren te helpen reizen

DARPA, het onderzoeksbureau van het Pentagon, wil dat iemand een manier bedenkt om naar de sterren te reizen. De winnaar krijgt een half miljoen dollar met het idee. Deze maand hebben honderdvijftig mededingers zich aangemeld. Het plan is om interstellair reizen in ongeveer een eeuw mogelijk te maken.

Het Interstellar Solar Sail, een van de kansrijkere concepten om naar de sterren te kunnen reizen.
Het Interstellar Solar Sail, een van de kansrijkere concepten om naar de sterren te kunnen reizen.

Het nieuwe zogeheten 100-year Starship Study concept komt van het Defense Advanced Research Projects Agency. het bureau besteedt in totaal een miljoen dollar aan het project. Nadat de deelnemers deze herfst presentaties op een conferentie in Orlando, Florida, hebben gegeven, beslist DARPA in december wie recht heeft op de prijs.  De half miljoen is “seed money”, bedoeld om onderzoek te kunnen doen naar het winnende concept. Hiermee kan het dan vanuit de privésector van de grond komen, aldus David Neyland, directeur van DARPA’s afdeling tactische technologie op een persconferentie.

Hij zei er bij dat het hier niet gaat om een reis naar een buurplaneet, zoals Mars, of het sturen van robotsondes. Het ministerie van Defensie is daarin niet geïnteresseerd.

Dit is geen eenvoudig probleem. De interstellaire afstanden zijn enorm. Het licht reist in ongeveer vijf uur van de aarde naar Neptunus, de buitenste planeet. Het licht doet er maar liefst vier jaar over om de dichtstbijzijnde ster, het Alfa-Centauri sterrenstelsel dat uit drie sterren bestaat, te bereiken. Dat is bijna zevenduizend keer zo ver: 25 biljoen kilometer. Deze afstanden zijn zo groot dat een reis waarschijnlijk honderden jaren duurt. Met onze snelste raket van nu zou het meer dan vierduizend jaar duren.

Voor deze reis moeten dus oplossingen bedacht worden voor een verblijf van honderden jaren in de ruimte, wat ethische dilemma’s, geneeskundige vraagstukken, voedselvoorziening en zelfvoorziening op de agenda zet.

Eén van de geïnteresseerden is wetenschapper en miljonair Craig Venter, die mee deed met de poging het eerste menselijke genoom in kaart te brengen. Hij doet nu onderzoek op het gebied van kunstmatig leven en alternatieve brandstoffen.

“We willen de verbeelding van mensen prikkelen.”, aldus Neyland.

Uiteraard zijn er ook in de door economische tegenspoed geteisterde Verenigde Staten de nodige criticasters op dit plan. Steve Ellis, vicepresident van de anti-belastingorganisatie Taxpayers for Common Sense, zegt, “Als je naar het universum van mogelijkheden (sic) kijkt waar we geld aan kunnen besteden, moet dit vrij laag op het prioriteitenlijstje komen te staan.” Maar dan nog. Een miljoen dollar. Daar doe je nog niet eens een paar uur Irakoorlog van en laten we eerlijk zijn. Dit is een stuk leuker en fantasievoller dan het zoveelste zinloze bloedvergieten.

Bron:
100 Year Starship Study

11 gedachten over “Pentagon zoekt genie om naar de sterren te helpen reizen”

 1. Goed idee. Hieraan zou de Nederlandse overheid een voorbeeld moeten nemen. Seedmoney zou ook in Nederland moeten worden uitgereikt. Stel ik heb een idee om iets uit te vinden waaraan we in de toekomst veel zullen hebben, heb ik wel geld nodig voor een dergelijk experimenteel prototype. En dan ben je er nog niet als je deze gemaakt hebt en werkt. Je zult een bedrijf moeten opzetten en er patent op aanvragen. Maar dat is hier natuurlijk bekend terrein.

 2. Ik ben niet het genie dat de reis naar de sterren op kan lossen, maar ik ben wel het genie dat het raadsel van het heelal heeft opgelost en wat ook alles te maken heeft met ons toekomstig reizen naar de sterren.

  Mag dat ook?

  ATOMEN BESTAAN UIT RUIMTESCHEPEN

  Atomen bestaan uit ruimteschepen waarin triljoenen super-intelligente microwezens wonen en in de verre toekomst gaan wij ook zelf het heelal volbouwen met ruimteschepen als een herhaling van de microkosmos, maar dan in het groot.

  EEN ONEINDIGE REEKS VAN STEEDS HOGERE CULTUREN

  De elementaire deeltjes van het atoom zijn ruimteschepen, waarin microwezens wonen, die uit nog hoger ontwikkelde atomen bestaan, die weer op hun beurt uit nog hoger ontwikkelde ruimteschepen bestaan, waarin de nog veel hoger ontwikkelde mini-microwezentjes wonen, enzovoort, als een oneindige reeks van steeds hogere culturen in de microkosmos.

  HEELAL UIT LEVENDE WEZENS.

  Het hele heelal is dus eigenlijk uit levende wezens opgebouwd en ook door levende wezens opgebouwd.
  Het heelal is geen levenloos mechaniek wat de wetenschap ons wijs wil maken, maar het heelal is een levend heelal uit levende wezens.
  Het mechanische, dat er ook is, namelijk de atomen uit ruimteschepen zijn door de microwezentjes gemaakt. Ze zijn dus niet op wonderbaarlijke wijze uit zichzelf ontstaan.

  GOD

  Het heelal is dus eigenlijk GOD zelf als de eenheid van een oneindig aantal microwezens. Alleen zo is God werkelijk alwetend en almachtig.
  Lees de nieuwe bijbel over Gods eeuwig en oneindig rijk in de microkosmos.

  http://home.kpn.nl/wegge168/Frame-nederlands.html

  hartelijke groeten van harriechristus.

 3. DE TOEKOMST VAN HET HEELAL.
  (derde versie: 22 augustus 2011).

  1 – Eerste bemande maanreis van de Apollo 11 met Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins.

  We kunnen nu al naar de maan reizen. De eerste maanlanding was op 21 juli 1969. Armstrong zette als eerste mens voet op de maan met de legendarische woorden “That’s one small step for a man, one giant leap for mankind.”
  (5 Jaar later (10/11 juli 1974) vond ik mijn atoomtheorie.)
  Deze maanlanding is natuurlijk niet zomaar uit de lucht komen vallen en heeft een voorgeschiedenis gehad, waarvan ik enkele punten wil noemen.
  De Duitse V2 raketten van Werner von Braun tijdens nazi-Duitsland, die op Engeland werden afgeschoten. Werner von Braun ging na de tweede wereldoorlog naar Amerika en werd daar een pionier in de ruimtevaart: de lancering van de eerste Amerikaanse satelliet (Explorer-1 in 1958), en de Saturnus-maanraket.
  1957 – De eerste satelliet om de aarde van Rusland: de Spoetnik op 4 oktober 1957, de officiële datum van het begin der ruimtevaart. In dat zelfde jaar draaide de hond Laika om de aarde.
  1961 – De Rus Joeri Gagarin draait rond de aarde met de Vostok 1.

 4. 2 – De kolonisatie van andere manen en planeten.

  Er zijn nu al plannen en ideeën om later de Maan en Mars te gaan bewonen.
  Venus: Sommige geleerden denken dat het ooit mogelijk zal zijn om Venus in een nieuwe aarde te veranderen. Zij noemen dit proces: terraforming. Eerst zou men algen in de atmosfeer laten vallen. Deze zouden de koolstofdioxide opnemen en zuurstof als afvalproduct afscheiden. Mettertijd zou de atmosfeer dunner worden, waardoor de nu vastgehouden warmte zou kunnen verdwijnen. Dan zou het op de afkoelende planeet gaan regenen. Na verscheidene eeuwen zou de mens er kunnen landen en een kolonie stichten.
  (Uit: Ruimte Atlas van Robin Kerrod blz. 19)

  Een ander plan volgens een filmpje van Discovery Science (Space Pioneer) is om een immense ballon in de dikke atmosfeer van Venus te laten zweven op 30 kilometer hoogte.
  Ze hadden al een ruimtepak gemaakt om de enorme druk van Venus te weerstaan.

  Verder hebben de grote planeten: Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus heel veel manen en het zou toch al te gek zijn als er daar niet één bij is (of meerderen) die niet geschikt is voor de ontwikkeling van leven en kolonisatie, zo niet meteen nu, dan toch in de toekomst. Meer geschikt nog dan Maan en Mars die onherbergzaam zijn.
  Op de manen Europa (een maan van ijs met daar onder een oceaan van water) van Jupiter en Titan van Saturnus is mogelijk leven.

 5. 3 – Er draaien al ruimtestations om de aarde waarin mensen wonen en werken (ISS=International Space Station – sinds 20 november 1998).
  De eerste was de Russische Mir van 1986, die 16 jaar lang bemand is geweest.

  4 – Ook worden er al ruimtevaartuigen naar andere planeten gezonden voor onderzoek.

  5 – Ook wordt er al naarstig gezocht of er bij andere sterren planeten zijn, die levensvatbaar zouden kunnen zijn. Zie: Kepler Space Observatory , waarbij men al 539 exoplaneten heeft ontdekt, gasreuzen ter grootte van Jupiter, maar blijkbaar nog geen aardgelijke planeten.

  Bewoonbare planeet gevonden?

  HD 85512b ziet er veelbelovend uit: tussen 30 en 50 graden, erg vochtig en “maar” 35 lichtjaren ver.

  Astronomen hebben vijftig nieuwe planeten buiten ons zonnestelsel ontdekt. Eén ervan zou mogelijk leven zoals wij het kennen kunnen huisvesten. De temperatuur schommelt er tussen 30 en 50 graden, en de atmosfeer is erg vochtig. “Benauwd” is het woord dat volgens Lisa Kaltenegger van het Max Planckinstituut het best de omstandigheden omschrijft.

  De exoplaneten zijn waargenomen met een extreem gevoelig meetapparaat van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht in Chili. Zestien van de ontdekte exoplaneten zijn “super-aardes”, planeten die minder dan tien keer zo zwaar zijn als de Aarde. Eén van die super-aardes, die de naam HD 85512 b heeft meegekregen, cirkelt rond haar ster in de Goldilocks Zone, wat betekent dat er leven mogelijk is.

   1. Als in volgende experimenten wordt bevestigt dat de waarneming correct is, dan kan dit volgens mij alleen mogelijk zijn, omdat dit neutrino geen massatoename kent bij toenemende snelheid. Het neutrino werd dwars door de aarde naar de detector in Rome geschoten, er was dus geen sprake van interacties met het tussenliggende materiaal. Dat op zijn beurt zou er op kunnen duiden dat de massa van normale materie, juist het gevolg is van interactie met andere massa, binnen welk energiespectrum dan ook dat wij kennen. De toename van massa als gevolg van snelheid, is dan het gevolg van toenemende verstrengeling met virtuele deeltjes in de ruimte, naast de vervorming van ruimte die optreed als het voorwerp daar met een bepaalde snelheid doorheen beweegt. Zwaartekracht is dan mogelijk inderdaad een gevolg van kwantumverstrengeling met andere deeltjes die massa kennen, in ons universum. Voeg die deeltjes bijelkaar, en de zwaartekracht neemt toe. Ruimte zou dan een tussenfase kunnen zijn, waarbij materie (energie) een toenemende interactie ondergaat, (verstrengeling) wanneer we ons verplaatsen.
    Tussen de neutrino’s en de gewone materie vindt geen normale interactie plaats, wat dus ook zou kunnen gelden voor de interactie met de fase, waarin ruimte ten opzichte van neutrino’s verkeert. Resultaat is dan massa nul voor neutrino’s in ons universum.

    1. Correctie.

     De massa is bijna nul, maar wat er op de internetpagina stond vanmorgen is een zooitje, want ik trof massa nul aan. Dat is dus niet juist.

 6. WAAROM MOETEN ATOMEN UIT RUIMTESCHEPEN BESTAAN?

  Het moeten ruimteschepen zijn omdat wij ook in de toekomst het heelal vol gaan bouwen met ruimteschepen en dan sluit onze eigen toekomst aan op de microkosmos, want dan komt het heelal als een doorlopend evolutionair systeem in elkaar te zitten…. want ons ruimtevaartheelal wordt dan een herhaling van de ruimtevaartcultuur in de microkosmos……(dat wil zeggen: zij zijn daar al verder ontwikkeld dan wij )……en kun je ook meteen verklaren hoe ons lichaam zo subliem kan functioneren, dwz dat gebeurt niet door toeval, maar door de super-intelligentie van de microwezens.
   
  …….zoals de kinderen het leven van de ouders herhalen, zo herhalen wij het leven van de microwezens.
  Daarom bouwen wij een ruimtevaartcultuur omdat die al in de microkosmos bestaat.
  Of omgekeerd: omdat wij een ruimtevaartcultuur gaan bouwen, moet die al in de microkosmos bestaan.

   De microkosmos is geen lagere wereld, maar een hogere wereld, die wij gaan nabouwen.

  GOD

  Het heelal is eigenlijk GOD zelf als de eenheid van een oneindig aantal microwezens.
  Lees de nieuwe bijbel over gods eeuwig en oneindig rijk in de microkosmos.

  http://home.kpn.nl/wegge168/Frame-nederlands.html

  hartelijke groeten van harriechristus

 7. Solar Sail is NOT done. De Aarde Ontvangt per vierkante kilometer  ca 100 Gram Aan Lichtdruk. Alternatief de Beste Lasers ´60 ´70 jaren konden ca 750 Gram Druk opwekken. De Besten heden mischien 5000 Gram. Met de Afstand neemt de Efficientie rap af. De acceleratie zou oersaai en baardkwekend zijn.

Laat een reactie achter