Video: Buitenaards signaal ontdekt in 1977?

Fysicus en kosmoloog Stephen Hawking bespreekt in zijn programma Stephen Hawking’s Universe een van de raadselachtigste waarnemingen ooit: het mysterieuze WOW signaal uit 1977. Was dit een signaal van een buitenaardse beschaving? Hawking bespreekt de waarschijnlijkheid van de verschilllende mogelijkheden in deze documentaire.

Jerry Ehman nam het Wow! signaal waar op 15 augustus 1977 in het kader van een SETI-project bij de inmiddels ontmantelde Big Ear-radiotelescoop van de universiteit van Ohio.

Het signaal was, zo wijzen de kenmerken uit, waarschijnlijk niet afkomstig van deze aarde of dit zonnestelsel, duurde 72 seconden en was nooit daarvoor gedetecteerd.

Ehman was er verbaasd over hoe de exacte productie van de intensiteitsvariatie van dit gelokaliseerde signaal in de gebruikte antenne had kunnen plaatsvinden. Hij printte het signaal: 6EQUJ5 en schreef in de marge Wow!. Dit commentaar werd later ook de naam van dit signaal.

Tot dusver is er nog steeds geen bevredigende verklaring voor dit signaal, dat zich op weerszijden op korte afstand van de waterstof-spectraallijn bevond. De meest bizarre verklaringen zijn al geopperd.

Waren dit aliens, was het een tot nu toe onbekend natuurkundig proces of waren hier geniale grappenmakers aan het werk?

Meer info:
The Wow! signal, Jerry R. Ehman 30 Anniversary Report (2007/2010)

7 gedachten over “Video: Buitenaards signaal ontdekt in 1977?”

  1. Dit is zeker niet in de doofpot gestopt. Al 20 jaar geleden heb ik eens in de KIJK gelezen hierover en ook later in diverse artikelen. Er is ook op internet aardig wat informatie over dit signaal, en ook andere signalen te vinden. Echter, bij veel signalen bleek later dat het toch een menselijke oorsprong had. Of een natuurlijke. Bij de ontdekking van de eerste neutronenster werd er ook even aan een buitenaards signaal gedacht.

 1. Het signaal was constant in amplitude en modulatie waardoor het verdacht veel lijkt op onze radio zenders.
  Ook hier op onze planeet zijn er genoeg natuurlijke radio bronnen die van tijd tot tijd een poosje constant zijn.
  Voor echt bewijs zou zo’n signaal zich dus ook over langere tijden moeten herhalen.

 2. Beste lezers, 1:neem, huur of leen een generatie 2 nachtkijker militaire gradatie en kijk op een heldere nacht naar de hemel.
  2:U bent nooit meer een twijfelaar of er buitenaards bestaan is.
  Onze hemel is op 2-3-400km buiten de dampkring bezaaid met allerlei schepen die ons bekijken, sommige wel meer als 1km doorsnede.
  U zult er tientallen zien de vreemde manoevres maken , elke nacht weer.
  Deze zijn met het blote oog niet zichtbaar (een of andere camouflage waarschijnlijk.
  Of kijk even op de site van Ed Grimsley, ik heb samen met hem en anderen S`nachts buiten Amsterdam ten tijde van de “secret space”conferentie een skywatch gehouden en ik wist niet wat ik zag…zo simpel kan het zijn !!!

Laat een reactie achter