Video: contact met buitenaardse beschaving rond 2050

In deze video doet natuurkundige en wetenschapspopularisator Michio Kaku een gedurfde voorspelling. Volgens Kaku zullen we rond 2050 de eerste tekenen hebben gezien van en buitenaardse beschaving. Voor zijn optimisme baseert Kaku zich op de vele successen die worden geboekt met behulp van de Keplersatelliet.

Heeft Kaku gelijk? Of is het domweg ijzingwekkend stil in de diepste ruimte, omdat wij de eerste levensvorm zijn die uit hun kosmische ei kruipen? Er zijn nog andere mogelijkheden. Een derde mogelijkheid is natuurlijk dat de buitenaardsen er bewust voor kiezen geen contact met ons te zoeken….

6 gedachten over “Video: contact met buitenaardse beschaving rond 2050”

  1. Ik zou het mogelijk achten dat er geen andere beschavingen bestaan die even ver als ons staan qua technologie. Beeld je maar in dat een beschaving nooit elektriciteit leert te gebruiken of als ze nooit de computer ontwikkelen.

    Als er ver geavanceerde buitenaardse beschavingen bestaan denk dat 2050 dicht bij de correcte datum zou kunnen liggen. Als er een zeer geavanceerde buitenaardse beschaving bestaat is het goed mogelijk dat ze ons al opgemerkt hebben via onder andere gelijkaardige methodes die wij willen gebruiken. Als dat het geval is dan zijn ze hoogstwaarschijnlijk al hier, maar hebben ze ook de technologie om niet door onze technologie geobserveerd te kunnen worden :p Als ze ons nu nog niet interessant genoeg vinden hebben ze hun onderzoekswerk niet goed genoeg gedaan en dan zullen ze ons tegen 2050 zeker op hun watchlist gezet hebben.

    De Kardashev scale heb ik trouwens ook altijd super interessant. Met ontwikkelingen zoals in de EU en toenemende unie vorming in de wereld zie ik de mensheid ook telkens dichter tot een type 1 overheid komen. Het is spannend vind ik en ik hoop echt dat ik in de tijd kan leven waarin de mensheid zulke grote belangrijke stappen vooruit zet.

  2. Laat mij maar een nog veel gedurfder uitspraak doen. Professor Kaku zou de eerste tekenen van een buitenaardse beschaving allang hebben kunnen zien als hij de moeite had genomen het ufo-fenomeen serieus te bestuderen. 
    Het lijkt me niet zo bijster intelligent om argeloos aan dit fenomeen voorbij te gaan indien men werkelijk oprecht streeft naar ontdekking van buitenaardse beschavingen.  

  3. Afwezigheid van bewijs, is geen bewijs van afwezigheid, (Albert Einstein). Niet aantoonbare bewijzen kunnen wel een bewijs zijn van superieure technieken, maar blijven vooralsnog subjectieve waarnemingen. De wetenschap beschikt niet over onweerlegbare bewijzen van hun bestaan, of wij deze nu waarnemen of niet.

Laat een reactie achter