Video: wat als een buitenaardse beschaving ons ontdekt?

Een andere natuurkundige grootheid, Stephen Hawking, is minder optimistisch dan Kaku over de kansen dat we een vreedzame buitenaardse beschaving ontdekken. In deze laatste aflevering van zijn serie over buitenaards leven verkent hij de gevolgen van een contact tussen een miljarden jaren oude buitenaardse beschaving en de mensheid.

Zelf hebben we een niet erg goede staat van dienst wat betreft respect voor technisch minder ontwikkelde culturen. De Tasmaniërs, althans het handjevol dat overgebleven is, en inheemse Amerikanen kunnen daar in geuren en kleuren over vertellen. Wacht de mensheid hetzelfde lot? Hawking is somber.

19 gedachten over “Video: wat als een buitenaardse beschaving ons ontdekt?”

 1. Het punt dat Hawkings maakt is dat intelligentie is iets van jagers. Als je leeft van vruchten in het bos dan heb je weinig intelligentie nodig. 
  Als je leeft van voedsel dat beweegt dan moet je een plan maken om dat te vangen. Een vrucht plukken is makkelijker dan een hert vangen.
  Velen nemen aan dat een grotere technische kennis samengaat met een beter ontwikkelde moraal, maar dat is de vraag. Wij denken dat we een zekere moraliteit hebben, maar de dieren die nu in de bio industrie zitten waren beter af toen de mens nog een primitieve technologie had. 
  Als je een dier zou vragen over de moraliteit van de mens dan zou die zeggen dat deze er zeker niet beter op is geworden.
  Het verschil tussen ons en een soort die door de Melkweg kan reizen is groter dan tussen ons en een bio industrie dier. Ik begrijp dan ook niet waar mensen hun optimisme over inter galactisch contact op baseren. 
  Het geluk voor ons kan zijn dat een beschaving op een gegeven moment overgaat op silicium als drager van bewustzijn, zeg maar het wordt een robot beschaving. Voor zo’n beschaving is een planeet zonder atmosfeer interessanter dan de Aarde waar roestvorming kan optreden…….
  Dus het is best mogelijk dat voor een ver ontwikkelde maatschappij de Aarde slechts interessant is als toeristisch curiosum. Even een kijkje nemen en je er verder niet mee bemoeien……….
  Het feit dat meldingen over UFO’s altijd vaag zijn en er nog geen UFO in het volle licht van de camera’s is geland zou daar ook op kunnen wijzen.

  1. Als we het over beschavingen hebben die miljoenen jaren op ons voorloopt, dan kan het best zo zijn dat wij ons er geen voorstelling van kunnen maken en dat het bewustzijn idd een andere drager heeft gevonden.  En zo een verschijningsvorm aannemen die voor ons niet eens waarneembaar is.

   1. Inderdaad, een beschaving die miljoenen jaren op ons voorloopt heeft ons waarschijnlijk al gevonden. Alleen nemen wij hen niet waar, omdat zij zich prima hebben gecamoufleerd. Dat kan een verschijningsvorm zijn die voor ons niet eens waarneembaar is, maar ook is het goed mogelijk dat de gedaante van een mens door hen zo kan worden gekopieerd en inmiddels tussen ons begeven als geheim agent(en). Je begeeft je op glad ijs als je over UFO’s begint, omdat alles dan mogelijk wordt. Alhoewel ik vaak onder de indruk ben van Stephen Hawking kan ik het niet eens met zijn somberheid over extraterrestriale beschavingen. Als ze vijandig van aard zijn overleven ze zichzelf eenvoudigweg niet. Om een technologische sprong te kunnen maken zonder dat het zich tegen je gaat keren heb je nieuwsgierigheid, samenwerking en een hoop goede wil nodig. Als dat ontbreekt is zo’n sprong bij mij weten niet te maken. De mensheid bevindt zich nog steeds in een kritische fase met het nucleaire arsenaal tot hun beschikking ook al hebben ze alleen nog een afschrikwekkende functie in de ontwikkelde landen. Voor de spanning doet somberheid het goed in SF-films, maar dan toch weer vaak met een happy end. Zodra somberheid de overhand gaat krijgen in het echte leven zullen we dat in een hoog technologische omgeving niet overleven..

 2. Het zou m.i. zeer goed kunnen, dat er een vorm van beschaving ergens anders aanwezig is. Onze beschaving heeft zijn begin gehad met de anaerobe bacterien. Er komen toch steeds meer ideeen en bevindingen dat deze extremofielen in de ruimte aanwezig zijn. Mvg Paul. ;-) 

 3. Als die beschaving een verschijningsvorm heeft aangenomen die voor ons niet waarneembaar is bijv. pure energie, houdt het natuurlijk helemaal op :)
  In dat geval zouden ze hier volop aanwezig kunnen zijn terwijl wij met ouderwetse telescopen de hemel zitten af te zoeken naar ouderwetse radiosignalen en ons afvragen waarom we geen telex terug krijgen :)
  Overigens is datgene wat Ikzelf zegt een opvatting die wetenschappelijk gezien waarschijnlijk is.

  1. Het probleem is dat wij ons geen voorstelling kunnen maken van een beschaving die miljarden jaren voorloopt op ons.  Als we het verschil tussen 1000 jaar terug en nu bekijken, dan moet voor iemand uit het jaar 1000 onze wereld als volkomen onbegrijpelijk worden ervaren.  Laat staan  dat iemand uit het jaar 1000 onze wereld kan bedenken.

   Ze zouden dus ook inmiddels een verschijningsvorm als pure energie kunnen hebben.  Of materialiseren in van alles en nog wat.

   Maar dat er beschavingen zijn die met een ouderwetse vliegende schotel ons opzoeken, daar geloof ik geen bal van. 

 4. Thrive movement

  Ik krijg het gevoel dat de mensen hier wat gemist hebben…
  Kijk eens naar dit oude video filmpje, de titel zegt wat anders maar doe het toch maar:-)
  Annunaki – Don’t Watch this Film 480p semi-HD original version – YouTube
  http://www.youtube.com/watch?v=rJJjOKmwl6s
  Betekenis Annunaki = zij die van de hemel kwamen.
  Don’t Watch this Film official website:
  http://www.dontwatchthisfilm.com/
  Ook wel een aardige video, een Giekse channelaar, 777Alaje:
   
  Part 15 of 18 – Pleiadian Alaje-Lightwork-Greece-English Sub – YouTube
  http://www.youtube.com/watch?v=oiSkrxINkHA
  Verkregen via Demetra met de Olympiërs, 29 april 2012, unitynet.nl
  http://www.unitynet.nl/nieuws/2012-5/demetra%20&%20olpympiers.htm
   
  Trek uw eigen conclusie… volgens mij zijn ze er al…heel lang!

 5. Wij mensen staan op een kritisch punt van overleven. Overleven wij de volgende 200 jaar dan zullen wij onze volgende fase in gaan waar wij ook mogelijk onsterfelijk kunnen worden. Dit geldt ook voor een buitenaards ras wat deze fase al lang voorbij is En zullen een hele andere manier van leven hebben die ons nog niet bekend is maar hopelijk zullen wij dit ook meemaken. Ik hoop dat wij op een gegeven ogenblik ons primitief gedrag vaarwel kunnen zeggen en andere doelen na jagen.

 6. Bart: Je analyse klopt. Wel is de grote vraag of als de mensheid onsterfelijk wordt koolstof de drager van dat leven zal zijn of silicium. Ik zelf gok op silicium (dus niet biologisch materiaal).
  Of de moraliteit van de mensheid zal toenemen waag ik te betwijfelen. De macht is stevig in handen van een kleine kliek die zijn macht verder uitbreid. Zie daarvoor de artikelen van Douwe.
  Alleen al om reden van bevolkingsdruk zal onsterfelijkheid slechts voorbehouden zijn aan die kleine kliek (en dus zullen die onsterfelijke wezens hun ‘moraal’ reflecteren). Want hoe moet het als er wel kinderen geboren worden, maar er niemand dood gaat?

 7. Gisteravond op net5 naar het einde van de mensheid zitten kijken, een animatie video, hoe het zou zijn als de mens uit zou sterven. Mijn eerste gedachte was, wat moet ik met dat gegeven? Daarnaast, wat is de realiteit van dit gegeven, zou het zo kunnen zijn? Ik denk en geloof ook niet dat de mens onsterfelijk is enof zou kunnen worden. M.i. roeien we zelf onze soort uit en wat dan overblijft zal ten slotte door vele vormen van natuurgeweld, opwarming van de aarde etc uiteindelijk ook sterven. Ik denk ook, dat het de wens is van de gedachtegang om onsterfelijk te zijn. De natuur geeft hierin vele voorbeelden. Sommige soorten sterven uit en komen er andere soorten voor terug. Dus m.i. is de soort mens ook daaraan onderhevig. Mvg Paul.
  http://www.net5.nl/programmas/het-einde-van-de-mensheid/videos/seizoen-0/1-the-bodies-left-behind/het-einde-van-de-mensheid/

 8. Volgens mij gaat het om hetzelfde programma als wat eerder is vertoond op History Channel onder de titel Life after people (History Channel is alleen te ontvangen als digitale zender).

 9. Is de planeet Aarde slechter af als de mens uitsterft?  Nee, de planeet Aarde maakt het niets uit.

  Maakt het de 7 miljard bewoners van de planeet Aarde wat uit als over x aantal (stel 200 jaar) jaar de laatste mens dood gaat?  Nee, de huidige 7 miljard bewoners zullen daar niet over in zitten. Ik althans niet.

 10. Als de mens niet in staat is om zich te ontwikkelen tot echt intelligent leven, dus ophoudt met uitbuiting, oorlogvoering en allerlei andere idioterie dan is het m.i. beter dat de mens uitsterft.
  In dat geval wordt zowel planeet, overige levende wezens als de mensheid zelf veel lijden bespaart. 

 11. Ik denk dat wij ons helemaal niet druk hoeven te maken over conflictueuze confrontaties met verder ontwikkelde beschavingen. Wij reflecteren en projecteren zo de eigenschappen van de mens op niet menselijke wezens. Dergelijke ver ontwikkelde beschavingen hebben elkaar waarschijnlijk allang ontmoet. De sporen van het beschikken, toepassen en uitbarsten, van  onmetelijke hoeveelheden bekende en onbekende energiën, die het gevolg zijn van strijd, ontbreken volledig.

Laat een reactie achter