Het universum waarin we leven kent drie dimensies: lengte, breedte en diepte. Of toch niet? Massa doet namelijk merkwaardige dingen met ruimte en tijd, blijkt uit het werk van Einstein. Ook vragen sommige kosmologen zich af of het aantal dimensies van ons heelal wel precies drie is. Deze video gaat dieper op deze vragen in.
8 gedachten over “Video: is het universum plat?”
Laat een reactie achter
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Hoe kan het universum plat zijn als de sterren werkelijk aan alle kanten om ons heen te vinden zijn. Gewoonweg dom en van gekkigheid niet meer weten wat ze nu moeten bedenken omdat deze info gewoon nog te ver weg is voor ons. Persoonlijk denk ik dat het universum een ronde bubbel is net als alles rond is van planeten tot atomen en kleiner maar ook dat kan ik niet bewijzen. Maar zeggen dat het universum plat is lijkt alsof ze dezelfde fout maken als ze deden met de aarde in de middeleeuwen.
Wat bewijst dat de aarde niet plat is dan?
Of laat je je bedriegen door een optische illusie?
Ik stem voor plat!
Het universum is plat.
De aarde is plat.
Of is dat dom visionair gedacht?
ZIEN we de verhoudingen wel juist?Â
Beste Stef, je haalt zaken door elkaar en mist hierdoor juist de essentie van het verhaal.
Net als een lijn (1D) recht of krom kan zijn, of een vlak (2D) recht of krom of zelfs bolvormig (zoals het aardoppervlak) kan ook de ruimte (3D) recht, vlak of allerlei andere vormen hebben.Â
Nu is er een methode ontwikkeld en toegepast om dit te meten. De video beschrijft deze methode en de resultaten daarvan. De methode is gebaseerd op het aantal graden in een driehoek meten. Op een plat vlak (2D) is dit opgeteld altijd 180′. Als je op het aardoppervlak een (zeer grote) driehoek zou uitzetten zul je een hoek groter dan 180′ meten. Een bewijs dat het aardoppervlak bolvormig is. Deze rekenmethode kan ook in de ruimte worden toegepast.
Â
Een bijzondere en interessante video;
“Massa is nodig om massa te maken..waarom trekt massa alleen aan? Waarom is zwaartekracht zo zwak in vergelijking met andere krachten? Zwaartekracht is de vormende kracht; het universum krijgt vorm. Onder invloed van zwaartekracht vormen zich wolken van instellair gas; vormen zich sterren; vormen zich galaxies; deze vormen slierten van stelsels door de hele kosmos. De zwaartekracht is verantwoordelijk voor de vorm van al wat is.
Het meest karakteristieke van het universum is dichtheid (density); de bedragen (amount) en locatie van alle materie, als de zwaartkracht is geconcentreerd, met bochten (bends)Â en vislijnen (warps) ruimtetijd zoals beschreven door Einstein.
Het ontdekken van geometrie van universum ; microwavestraling geeft beelden en indruk, als restant van hitte na de Big Bang. De fluctuaties van de warmte geven ons de informatie, beschrijving van vorm geeft informatie over structuren als galaxies, clusters van galaxies, en vides (?)(voids). Relaties begrijpen door basisgeometrie driehoeken; de afstand tussen fluctuaties. M.b.v. hogere resolutie van de microwavestraling de vraag willen beantwoorden van het bestaan.”
Door deze video denk ik dat het Universum best een hologram kan zijn.
Bij een simpele MCH (Multiple Channel Hologram) zijn bovendien 2 of 3 weergaves tot een bepaalde scene mogelijk. Bij een Multiplex Hologram een groot aantal weergaven van een bepaalde scene of soort van 3D-simulatie, en geschikt voor het vakgebied van dataopslag.
Blijft over de samentrekking van gas tegenover uitdijing van het heelal..
http://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=en&u=http://www.hologramsuppliers.com/multiplex-hologram.html&ei=iZpKT8PbFcWWOsr8vekN&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=3&sqi=2&ved=0CEAQ7gEwAg&prev=/search%3Fq%3Dmultiplex%2Bchannel%2Bholograms%26hl%3Dnl%26qscrl%3D1%26nord%3D1%26rlz%3D1T4ADSA_nlNL392NL393%26biw%3D1024%26bih%3D540%26site%3Dwebhp%26prmd%3Dimvns
En als ik het niet begrijp, wie wil mij het dan uitleggen? Alvast heel erg bedankt!
In de buurt van massa wordt ruimtetijd kleiner. De tijd verstrijkt langzamer en afstanden zijn kleiner. Zo is de omtrek van de omloopbaan van de aarde kleiner dan als er geen zon had bestaan. Hierdoor ontstaat het precessieeffect van o.a. Mercurius.
Hoe zwaarder de massa, hoe minder er van ruimtetijd rond de massa overblijft, tot in een zwart gat alles binnen de waarneminghorizon afgesneden is van de rest van het heelal.Â
Volgens mijn persoonlijke vermoeden (ik kan geen wiskundige onderbouwing leveren) is zwaartekracht een pseudokracht, die ontstaat door kwantumverstrengeling. Omdat kwantumverstrengeling tussen twee deeltjes betekent dat ze geen mogelijkheden hebben om onderling te bewegen, wordt de ruimte tussen hen kleiner.Â
De uitdijiing van het heelal is denk ik persoonlijk het gevolg van het toenemen van de mogelijkheden in de tijd.
Een duidelijke uitleg. Volgens mij kunnen we dan dus ook de conclusie trekken dat via (hypothetische) wormgaten het niet mogelijk is om een stuk af te snijden en zo interstellaire afstanden te overbruggen. Daar is immers een gekromde ruimte voor nodig. Germen?
Jasper, klopt, wormgaten vereisen zelfs een extreem gekromde ruimte.
uit berekeningen blijkt dat je materie met negatieve massa en soortgelijke exotische materie nodig hebt om deze open te houden. Â
Overigens is gekromde ruimte iets van alledag. het is wat we ondergaan als zwaartekracht.
Ik voorspel dat het heelal niet uitzet maar juist aan het krimpen is. Materie is ‘opgerolde’ energie,of naar binnen gekaatste energie. Alle deeltjes worden alsmaar kleiner. Dit gaat sneller dan het meekrimpen van het heelal, waardoor het lijkt alsof alles aan het uitzetten is. Dit alles is het gevolg van de wijze waarop een heelal tot stand komt. Dit gebeurt in de kern van een zwart gat waar de druk zo hoog is opgelopen dat materie zich ‘verkleint’ naar een veel kleinere schaal. Deze ‘kleine’ deeltjes kunnen de aanwezige ‘normale’ deeltjes in het zwart nu niet meer waarnemen. Hierdoor komen ze a.h.w. in een nieuwe ‘lege’ruimte terecht. Deze massale ontsnapping noemen wij de ‘Big Bang’. De ‘schaalverkleining’ van materie/energie kan zich voordoen wanneer de deeltjes zich ‘naar binnen’ richten en daar a.h.w. een nieuwe bestaansdimensie zoeken. Dit naar binnen vallen houdt niet op na de big bang en is in wezen nog altijd gaande. Ons heelal bestaat dus in een zwart gat van een superkosmos die bestaat uit veel grotere materie/energie. De zwaartekracht kan hier ook mee verklaard worden, omdat ze de tegenovergestelde is van centrifugaalkracht. Hoe dichter men bij ’n deeltje komt, hoe sterker de zwaartekracht wordt en wanneer meer deeltjes zich opeen hopen zal de naar binnen gerichte kracht ook toenemen. De meesten zullen dit ’n bizarre theorie vinden, maar voor mij is het aannemelijk.