Video: tijdreizen doe je zo

Van National Geographic deze keer, een video met een korte samenvatting van manieren waarop we – volgens de huidige natuurkundige theorieën – door de tijd zouden kunnen reizen. Weliswaar verbiedt Einsteins speciale relativiteitstheorie reizen sneller dan de lichtsnelheid (althans: dan wordt de tijdlijn imaginair), maar het is wel mogelijk (volgens de algemene relativiteitstheorie) om door een zogeheten wormgat te reizen.

Hiermee kan je sneller dan het licht reizen, mar er is nog een absurde mogelijkheid. Als je één uiteinde van het wormgat versnelt,krijg je namelijk een tijdverschil. In theorie zou er zo een reis door de tijd mogelijk zijn…

Lees ook:
Teleportatie door de tijd

1 gedachte over “Video: tijdreizen doe je zo”

  1. Gesteld dat je door de tijd kunt reizen zou betekenen dat alles al gepland of voorbestemd is en tegelijkertijd dat wat nu gebeurt in werkelijkheid nog moet plaatsvinden. Dat ergens anders het tegenovergestelde plaatsvindt en er dus feitelijk niets is. Bovendien bestaat tijd niet want het is in beweging. Hoe dieper je op de beweging ingaat hoe groter de ruimte. Net zoals hoe dieper je op materie ingaat, hoe meer je er tegenkomt.

Laat een reactie achter