Video: zijn we klaar voor aliens?

Share Button

Zijn we als aardbewoners klaar voor contact met buitenaardse wezens?

Persoonlijk denk ik van wel. We delen deze planeet immers met vele niet-menselijke wezens. Of we dat altijd even respectvol doen is uiteraard de vraag, een gestroopte olifant of afgeslachte walvis zal daar waarschijnlijk anders over denken. Op zich hoeft de gedachte dat er buiten de aarde leven voorkomt, of zelfs intelligent leven, ons aardlingen niet heel erg te schokken. Per slot van rekening kwam er ook geen massale waanzin opzetten toen bleek dat er ten westen van Europa een ander, tot dusver onbekend continent lag.

De kans is niet denkbeeldig dat we dit heelal delen met niet-aardse soorten. Hoe zouden we daar psychologisch op reageren?

De kans is niet denkbeeldig dat we dit heelal delen met niet-aardse soorten. Hoe zouden we daar psychologisch op reageren?

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

9 reacties

 1. Douwe schreef:

  Ik denk dat we er ook wel klaar voor zijn. Wellicht een leuk aanvullend artikel bij dit onderwerp.

  Alien Message to Mankind: “Do You Wish That We Show Up?”
  http://humansarefree.com/2014/10/alien-message-to-mankind-do-you-wish.html

  Het lijkt me buitengewoon interessant om eens van gedachten te wisselen met wat buitenaardsen. :D

 2. Anna schreef:

  Ach man…we zijn er al lang klaar voor.
  Die grote paniek waar men bang voor is (zoals mensen die van gebouwen afspringen in massa’s) valt ook allemaal wel mee.
  Tuurlijk zullen er altijd mensen zijn die in eerste instantie even goed schrikken.
  Maar uiteindelijk zal iedereen wel bijdraaien en valt het wel mee.

  • Germen schreef:

   Ik denk het ook inderdaad. Het enige wat mensen echt zou kunnen schokken is denk ik de onthulling dat we in een schijnwereld leven, of in een reservaat van een buitenaards volk. En zelfs dan zouden mensen zich na verloop van tijd aanpassen. Religies leerden immers niet anders dan precies dit.

 3. moerstaal schreef:

  Je bedoelt of de 1% elite draaiboeken klaar heeft liggen om haar macht te behouden?
  Reken maar van ja……………..

  Jongeluy

 4. quark schreef:

  Waarschijnlijk zou de meerderheid van de mensen het nogal laconiek ondergaan, mee eens. We zijn er klaar voor.

  Wie weet hebben de aliens zoiets als een ‘Prime Directive’ a la Star trek om ons te beschermen tegen mogelijk ontwrichtende invloeden van buitenaf…?
  En krijgen ze een officier van justitie van de Galactische Federatie achter zich aan als ze zich aan ons blootstellen – dat wil je niet meemaken ;)

 5. Robert Nahar schreef:

  Wellicht niet zo verwonderlijk maar toen onze voorouders -die een hogere mate van intelligentie hier hadden bereikt door grotere benutting van hun hersencapaciteit* en ons in de fase van primitievelingen achterlieten- de stap namen om te vertrekken naar oorden buiten ons zonne- en sterrenstelsel, wel beseften dat wij ook ooit op een punt zouden belanden om hun stappen na te volgen. Zij besloten niet meer terug te keren en zoeken wellicht naar verdere bestemmingen aangezien het heelal oneindig is en hen telkens noopt tot verdere uitdagingen, ook indachtig dat in de diverse universa wellicht tegelijkertijd op diverse locaties minstens dezelfde levensvormen ontstonden. In elk geval is het zo dat zij nu aliens worden genoemd maar slechts diegenen zijn waar wij van afstammen. Zoals de dieren nu achterlopen in ontwikkeling op ons, zo waren wij hedendaagse mensen toen zij vertrokken.
  We are not alone and should not be afraid because we are next of kin.
  *hierdoor in staat technieken te ontwikkelen waar wij nu alleen maar over kunnen fantaseren maar straks ook op dat punt zullen belanden.

 6. Bemoeier schreef:

  Wie heeft jou dat wijs gemaakt?

 7. Tom Clarke schreef:

  Way too many inconsistencies with the whole story to rule out anything.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger