Video: de aarde vanaf een satelliet

In deze video zie je een animatie van de draaiende aarde gedurende enkele etmalen, vermoedelijk gemaakt vanuit een satelliet in een geostationaire baan. Heel mooi is het effect van de middernachtszon in de poolstreken (waaruit blijkt dat deze video in de zomer is gemaakt). Onze planeet, hoe groot hij ook voor ons lijkt, is al met al slechts een klein, kwetsbaar bolletje in het onmetelijk grote heelal.

Kortom: het is een goed idee er zorgvuldig mee om te gaan en om ervoor te zorgen dat de mensheid zich verder verspreidt, de ruimte in.

“De aarde is de wieg van de geest. Maar de geest is niet voorbestemd om voor altijd in de wieg te blijven.”
– Konstantin Tsiolkovski

10 gedachten over “Video: de aarde vanaf een satelliet”

 1. Ander filmpje inderdaad.
  Bovendien lijkt mij het sterk dat je de aarde ziet draaien vanuit een geostationaire satelliet omdat geostationair betekent dat de satelliet altijd boven de zelfde locatie hangt.
  Het is dus waarschijnlijk geen geostationaire sat geweest maar dat wordt pas duidelijk als hier het correcte filmpje staat :)
   
  Misschien bedoel je dit http://www.youtube.com/watch?v=P5_GlAOCHyE filmpje gemaakt vanaf een lage baan in het ISS.

  1. Wel eens zelfstandig ondernemer geweest Equinox? Dan weet je ook dat die het extreem druk hebben, vaak zelfs te druk. Germen had dit allang hersteld als hij dit gezien had, hem zal zeker de tijd ontbreken. Geduld is een schone zaak, met ongeduld maak je geen goede indruk hier. :(

Laat een reactie achter