Video: de aarde vanaf een satelliet

In deze video zie je een animatie van de draaiende aarde gedurende enkele etmalen, vermoedelijk gemaakt vanuit een satelliet in een geostationaire baan. Heel mooi is het effect van de middernachtszon in de poolstreken (waaruit blijkt dat deze video in de zomer is gemaakt). Onze planeet, hoe groot hij ook voor ons lijkt, is al met al slechts een klein, kwetsbaar bolletje in het onmetelijk grote heelal.

Kortom: het is een goed idee er zorgvuldig mee om te gaan en om ervoor te zorgen dat de mensheid zich verder verspreidt, de ruimte in.

“De aarde is de wieg van de geest. Maar de geest is niet voorbestemd om voor altijd in de wieg te blijven.”
– Konstantin Tsiolkovski

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: Wageningen Universiteit, tropisch landgebruik met specialisaties plantenteelt en visteelt (master), natuurkunde (gedeeltelijke bachelor), informatica (praktijkervaring)

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. antares schreef:

  De beelden zijn prachtig, evenals het doel en de teksten, maar zo te zien komt e.e.a. niet op mij over als satellietopnames, eerder een helikopter of zoiets.

 2. Tim schreef:

  Ik geloof dat de verkeerde video in het artikel staat. Wat ik zie heeft nl. niks met de voorafgaande omschrijving te maken.

 3. Picobyte schreef:

  Ander filmpje inderdaad.
  Bovendien lijkt mij het sterk dat je de aarde ziet draaien vanuit een geostationaire satelliet omdat geostationair betekent dat de satelliet altijd boven de zelfde locatie hangt.
  Het is dus waarschijnlijk geen geostationaire sat geweest maar dat wordt pas duidelijk als hier het correcte filmpje staat :)
   
  Misschien bedoel je dit http://www.youtube.com/watch?v=P5_GlAOCHyE filmpje gemaakt vanaf een lage baan in het ISS.

 4. Equinox schreef:

  Nieuws berichten schrijven om de website te vullen zonder de logica te checken? -10
   

 5. Julie schreef:

  Ik vind het een leuke film in ieder geval, is dat paarse bloempje trouwens een Afrikaans Viooltje of een Exacum Affine?

Geef een reactie