Video: drie makkelijke en drie moeilijke manieren om door de tijd te reizen

We reizen allen door de tijd. Vooruit in de tijd reizen is niet erg moeilijk. Een kwestie van blijven leven. Maar hoe reis je achteruit in de tijd? In deze video drie makkelijke manieren en drie moeilijker manieren (zeg maar gerust: op dit moment praktisch onmogelijk, alhoewel fysisch, denken veel natuurkundigen, mogelijk) om door de tijd te reizen.

Zullen we terug kunnen reizen naar de tijd van de reuzenschorpioenen, de Neanderthaler of Jezus Christus? Ontdek het in deze video…

8 gedachten over “Video: drie makkelijke en drie moeilijke manieren om door de tijd te reizen”

 1. Nou misschien in een Kardesjev 3, 4 of 5 beschaving, met een supergrote constructie die een wormgat mogelijk maakt.
  Of misschien ontdekken we nog wel eens hoe het met (grootschalige) kwantumverstrengeling gaat of zoiets.

    1. Omdat die schaalverdeling uitgaat van toename in energieconsumptie.
     Exponentieel wel te verstaan. Wat moet je op een gegeven moment met al die energie? Als men energiezuinige machines heeft en zich toelegt op andere zaken ipv. alleen maar meer en meer… Want wij gaan nog steeds uit van de dogma genaamd groei.
     Wie weet kunnen zij zuinig naar andere sterren reizen omdat ze alle tjd hebben. Hoeveel energie heb je nodig om gelukkig te zijn of om in slaaptoestand in 1.000 jaar naar een andere ster te reizen.
     Eenmaal aangeslingerd vlieg je immers toch dom door…
     Wij moeten dus niet alleen kijken naar energie consumptie maar naar andere footprints als samenstelling atmosfeer en radiostraling om maar wat te noemen.

    2. Misschien zullen ze wormgaten nodig hebben om het hele zootje te kunnen verdedigen tegen buitenaardse beschavingen.
     Omdat die ze ook hebben.

 2. Het probleem met terug in de tijd reizen; zal altijd de onomkeerbare verandering van de locatie van alles, (dispositie/dislocatie) en de energietoestanden op dat ogenblik daarin blijven. Terug in de tijd ontbreekt daar het hele universum in de energietoestand waarin het verkeerde, en de procescondities van alles wat daar in bewoog, en bestond. Je komt op een lege (is relatief) plek aan, of bijvoorbeeld in een zwart gat in het meest ongunstige geval. Alles heeft zich verplaatst naar de toekomst en is blijvend veranderd. Terug gaan in de tijd betekent; dat je daar letterlijk het hele universum voor zult moeten herscheppen zoals het was. Dat mag dan nooit in dezelfde tijdruimte gebeuren waar je oorspronkelijk uit voortkwam, want daar is al het universum zoals het is, voor nu en in de toekomst. Aan de andere kant; de ogenschijnlijk onaantastbare, onveranderlijk, en onstoffelijke eigenschap van zwaartekracht, deze zou wel eens door de tijd kunnen reizen, en dan in zwarte gaten. De tijd staat daar binnen de gebeurtenissen horizon stil, terwijl zwarte gaten in miljarden aantallen door de tijdruimte reizen. E.e.a is natuurlijk puur speculatief, maar dat zou donkere materie kunnen verklaren. Zwaartekracht die letterlijk door tijdruimte reist, omdat de tijd binnen dat gat stilstaat. Volgens deze intuïtieve gedachtengang van mij, kunnen zwarte gaten zich dan wel verplaatsen, maar de invloed binnen de oorspronkelijke positie blijft gedeeltelijk aanwezig. Oorzaak daarvan kan kwantumverstrengeling met lokale virtuele deeltjes zijn, waardoor een soort virtuele geschiedenis zou kunnen ontstaan. Puur speculatief natuurlijk, maar de gedachte laat me niet los….

  1. Je bent mij voor maar je verwoordt het uitstekend.
   Mensen blijven collectief in mindgames en haar dogma’s verstrikt zoals Absoluut begin van alles en begrippen als tijd en ruimte. Omdat wij in ons hoofd in de tijd kunnen reizen denken wij dat dit in de fysieke realiteit ook kan. Inderdaad zal dit nooit kunnen omdat je dan onwetend in dezelfde situatie terecht komt als nu. Tenzij je een iets afwijkend universum wil maar dat ben je een universum aan het maken ipv. terug te gaan naar dezelfde situatie. Daarom is het ook beter te begrijpen dat tijd niet bestaat. Alleen beweging bestaat. Dus als je terug wil bewegen moet je een universum gaan maken. Wellicht komt er ooit een computer die terug kan rekenen althans voor een deel van de ruimte en binnen bepaalde grenzen van zekerheid. Je weet de uitkomst dus je moet gaan rekenen tot je ongeveer dezelfde uitkomst krijgt of dezelfde beschreven gebeurtenissen tegen gaat komen of dezelfde bodemvonsten berekent als die in het museum liggen. Zou mooi zijn als je op basis daarvan nog meer bodemvonsten kan voorspellen tot edelmetalen aan toe…
   Ook denk ik dat wij wel terug in de tijd kunnen reizen maar dan binnen een vituële omgeving. Met je hoofd in een animatie of zelfs een dynamische animatie met een rol voor jezelf.

   1. Je schrijft “er is alleen beweging”; maar dankzij die beweging moeten atoom klokken in satellieten voortdurend bijgesteld worden ten opzichte van die op aarde. Het optredende tijdsverschil door die snellere beweging is niet denkbeeldig, en bovendien een constante afwijking. Ik kan me verder goed vinden in jouw mening over de rest van het verhaal. :) Dogma’s zijn zo 2013. 

Laat een reactie achter