De Fountain of Eternal Life, een kunstwerk in Cleveland, Ohio, dat de eeuwige zoektocht van de mens naar het eeuwige leven symboliseert. Bron: Wikimedia Commons

Video: Hoe oud kunnen we worden?

Voor bijbelvaste joden en christenen is deze vraag makkelijk te beantwoorden. In de bijbel staat, om precies te zijn, 120 jaar (Genesis 6:3). Inderdaad blijkt dit getal opmerkelijk dicht bij de levensduur van de vermoedelijk oudste mens ooit te liggen, de inmiddels overleden Jeanne Calment, die als klein kind Vincent van Gogh nog een rare snuiter vond.

Wat als we vals gaan spelen en wat van de biologische beperkingen die de mens ingebouwd heeft, op gaan heffen en onze levensduur echt flink op gaan rekken? Wat voor mogelijkheden zijn er?

De Fountain of Eternal Life, een kunstwerk in Cleveland, Ohio, dat de eeuwige zoektocht van de mens naar het eeuwige leven symboliseert. Bron: Wikimedia Commons
De Fountain of Eternal Life, een kunstwerk in Cleveland, Ohio, dat de eeuwige zoektocht van de mens naar het eeuwige leven symboliseert. Bron: Wikimedia Commons

7 gedachten over “Video: Hoe oud kunnen we worden?”

 1. Jezelf verhitten tot plasma, en dan een supercomputer laten registreren op welke plek elke individuele atoom van je vandaan komt.
  En dan die info naar een andere supercomputer zenden die dan alle benodigde elementen verhit tot plasma en dan heel snel af laat koelen op de juiste plek van jou kopie.
  Is dat niet hoe de transporter van Star Trek werkt?
  Als je dat op jonge leeftijd doet kun je af en toe een jonge kopie van jezelf maken, met misschien de kennis van je oude ik.

 2. Heb enige tijd geleden een docu bekeken waarin de mogelijkheid geopperd werd dat onze hersenen en de activiteiten daarin, in een soort kwantum evenwicht zijn met het levend bewustzijn van de anderen, ongeacht de afstand. Het komt er in deze these op neer; dat zo het ene brein onbewust het andere continu volgt middels die steeds veranderende toestand, zelfs binnen dit universum, en mogelijk zelfs verspreid over een multiversum. Theoretisch zou zo een onafgebroken onsterfelijk delen mogelijk zijn, waarbij tijdens het fysiek sterven, er altijd een passieve kwantum (noem het maar zo) afdruk wordt achtergelaten van een levensvorm. Hoogst speculatief natuurlijk, maar e.e.a. vond ik wel een interessante insteek waar het het principe van reïncarnatie in een these kan beschrijven. Als dit principe ruwweg als een puzzel werkt, dan is het steeds een kwestie van tijd voordat een opgeslagen informatie vorm (persoon bijvoorbeeld) zich kan enten op nieuw leven, waar dan ook.

 3. Dat de bijbel spreek over 120 jaar wat een mensenleven kan bereiken heeft totaal niets met de bijbel uit te staan ! te Duizenden jaren leven er hier al mensen op deze aarde, en ook toen drong het tot de mensen door dat het leven een keer afgelopen is. Dat gelovigen deze passage aanhalen om hun gelijk te halen door te stellen dat wat er in de bijbel staat ook “uitkomt” en daarmee als heilig te beschouwen is logisch, maar niet wetenschappelijk overtuigend ! Ik kan ook wel roepen dat een herdershond wel 15 jaar kan worden, daar hoeft men geen kenner voor te zijn !

  En trouwens……op deze site wordt nogal gretig over aliens of buitenaardsen gesproken, mocht men ze ooit ontdekken dan kunnen de bijbels bij het oud papier……maar ook dan zal het ”boek” wel weer voor de zoveelste keer worden aangepast !

 4. Je hebt de bijbel niet goed ,zoals zovele, gelezen. Dat de mensen voor de zondvloed, zo oud werden, had te maken met de hoeveelheid zuurstof, wat je uithoudingsvermogen aanzienlijk vermeerderd. Voor de zondvloed heeft het nog nooit geregend, (daarom is het gelijk zo logisch dat de mensen noach een rara man vonden, een boot en geen water, althans niet waar de ark gebouwd werd, de zee was ver weg. De aarde werd dus bevochtigd met dauw, dat staat er ook. Na de zondvloed, blijft het op bepaalde tijden, net als nu, wel regenen.

Laat een reactie achter