Video: mens bestuurt rat met gedachten

Je kan je vraagtekens stellen bij het ethische gehalte, maar een wetenschappelijke doorbraak is het zeker. Onderzoekers zijn er voor het eerst in de menselijke geschiedenis in geslaagd door middel van techniek telepathie tussen mens en dier tot stand te brengen. Zonder elektroden…

In het experiment stellen vrijwilligers zich voor dat de rattenstaart naar links of naar rechts beweegt. Een EEG-apparaat registreert de hersenpatronen die bij elke gedachte ontstaan. In het brein van de rat zijn elektroden aangebracht bij de hersengebieden die de staart van de rat besturen. Zodra de computer, die de EEG-signalen registreert, een bekend patroon voor een staartbeweging detecteert in de EEG’s, geeft deze een ultrasoon signaal aan de hersengebieden van de rat. Het gevolg is in de video zichtbaar.

Seung-Schik Yoo van Harvard Medical School in Boston en zijn collega’s voerden deze proeven uit met een verdoofde rat. Naast allerlei akelige MkUltra-achtige activiteiten die door middel van dit soort technieken mogelijk worden, en die vermoedelijk tot meer dan normale interesse voor dit onderzoek bij Amerikaanse leger en diverse geheime diensten zal leiden, zijn ook ethische toepassingen denkbaar. Een therapeut zou bijvoorbeeld patiënten met hersenbeschadigingen kunnen leren om hun ledematen weer te besturen. Hier wordt aan Harvard Medical School ook al onderzoek naar gedaan.

Meer informatie
PLOS One
New Scientist
Telepathic Therapy, Harvard Medical School

6 gedachten over “Video: mens bestuurt rat met gedachten”

 1. Poeh inderdaad zeg … wat griezelig. Je stelt je voor dat een mens op afstand “bestuurt” om bv een moord te plegen, laat deze veroordelen voor die moord, en de CIA komt er gewoon mee weg. Brrrr!

 2. Bizar, kunnen ze mooi aan het arsenaal toevoegen zullen we maar zeggen. Deze twee documentaires van Derren Brown sluiten ook wel aardig bij dit onderwerp aan. 

  Deze theorie klinkt wellicht wat heel erg vergezocht maar is niet zo vreemd als je deze documentaire van Derren Brown bekijkt waarin naar voren komt dat je iemand na voldoende geestelijke manipulatie zoals o.a. hypnose een moord kunt laten plegen zonder dat die persoon dat zelf doorheeft. http://www.youtube.com/watch?v=oC9J6O6soHA 

  Hij toont daarnaast in deze volgende aflevering ook aan dat je een persoon zo kunt manipuleren dat ze zelfs een moord bekennen die ze niet gepleegd hebben, mensen zijn zelfs in staat een moord te bekennen die helemaal niet gepleegd is…
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-P2vYIgPdKg 

  1. Woow Douwe, ik kijk niet al je geposte links altijd, maar dit allebei gezien. Heel indrukwekkend, als het wèrkelijk waar is. Weet uit ervaring wel dat hypnose werkt, hadden vroeger op school zo’n man die dat kon, met kinderen die een dag later enorm gepest werden ocherm. Maar dit gaat ver, héél ver, en ik weet gewoon niet hoe ik hiernaar moet kijken. Zó vaak zijn dergelijke tv-lui charlatans gebleken. De enige manier waarop je het ècht zeker weet is als je zelf bijzonder close bent met één van zijn proefpersonen. Anders kan je onmogelijk weten of het niet tòch acteurs zijn geweest. Héle goede acteurs… dat wel!

 3. Het is een begin, maar aangezien de rat verdoofd was lijkt het op dit moment niet mogelijk dat een Amerikaanse soldaat een leger ratten op de Taliban afstuurt :)

Laat een reactie achter