Video: wat als er geen maan is?

Al meer dan vier miljard jaar vergezelt onze maan de aarde op haar eenzame tocht rond de zon. Onze maan is onnatuurlijk groot. Geen andere planeet, de dwergplaneet Pluto wellicht uitgezonderd, heeft relatief een zo grote maan als de Aarde. Het gevolg: getijden en dergelijke. Hoe zou de aarde zich gedragen zonder maan? Het antwoord hieronder. De maan blijkt toch heel wat nuttiger dan velen zich realiseren…

9 gedachten over “Video: wat als er geen maan is?”

  1. Ik quote:

   “I find the style of the presenter & the music intrusive, & typical of the dumbing down approach in many modern documentaries. It’s as if the target audience are pre-teens.

   There are great presenters, such as Professor Jim Al-Khalili & Bettany Hughes, but some of the best docs.? just have world class narrators & let the science or the history tell the story.

   GuillemotWatcher há 21 horas 5

   You also have gaga, lil kim, puff daddy, m&m, Stupid shit? like “pretty little liars” cheating housewives, ugly american,bevis & butt head, adults doing “summersalts” on national tv because they’re egotistical? All the stupid performances during sports, and all the rest of the bull shit hollywood shovels towards sheep shaping

   a2zhandi em resposta a GuillemotWatcher há 2 horas”

   Nuff said…

 1. Inderdaad… wat een irritante presentatie is dit…. Lijkt op mijn nietszeggende overbuurvrouw die de aandacht probeert vast te houden met aangeplakte gebaartjes en overdreven niet passende mimiek en gezichtsvervormingen gecombineerd met een soort van ruzie-stemmetje met met over-acting keelkleurklanken.
  Jammer.. was het na 4 minuten zat.

  1. Waar is de goede oude tijd van de ARTE documentaires of wetenschappelijke nascholing ’s nachts op de BBC (ben naam even kwijt). Ook de Duitse publieke omroep had pareltjes van (Radio en TV) documentaires en niet te vergeten meer recentelijk het Belgische Canvas en last but not least VPRO documentaires. Moet ik allemaal missen maar soms kan ik online nog wel iets vinden met name van de VPRO! Allemaal publieke zenders toevallig !!! Of bestaat dat ook al niet meer in de 51ste t/m 77ste USA&E?
   Die commerciële satelliet kanalen als NGC en Discovery zijn qua niveau echt tenenkrommend! Dat viel mij 20 jaar geleden ook al op. Meer dan advertentie en propaganda kanalen zijn het niet op dat ene pareltje na dan als adventure series met authentieke figuren als http://en.wikipedia.org/wiki/Charley_Boorman of http://en.wikipedia.org/wiki/Les_Stroud ….
   Als ze een onderwerp van 5 minuten niet onnodig oprekken tot drie kwartier (met aftrek van lawaaierige reklame) dan worden die u-naai-us-steeds en hun repressieve kantjes wel verheerlijkt.

  1. Leon, dank je wel!
   Wat een rust en lust voor de ogen en oren. Op genoemde satelliet kanalen is het over het algemeen een overkill voor de zintuigen. Het camera werk wordt steeds wilder en kwaliteit volgens mij slechter… en er komt vaak een saus aan muzak overheen. Is eigenlijk geen muzak meer maar storend als een drilboor door andere vaak gefabriceerde geluiden heen. Het is gewoon ADHD opwekkend. Volgens mij heb ik gelijk de oorzaak gevonden voor deze onderhand epidemische vormen aannemende ziekte.

   Oh, kent u deze?
   http://en.wikipedia.org/wiki/Anthony_Bourdain
   Waar kan ik hem zien?
   Ik heb hem te laat ontdekt en na een paar nachtelijke afleveringen op een satelliet kanaal niet meer terug gezien. Schijnt nu op TLC te zitten (Animal Planet avonduren).
   Als je zo’n man ziet zou je vrouw willen zijn… ziet er goed uit, blijft van binnen jong, heeft humor, is intelligent, heeft geen kapsones en kan bovenal koken!
   Kan ik trouwens ook, koken!

 2. Ik zal het morgen rustig bekijken het filmpje. Maar 1 ding heb ik al eerder gelezen bij eerdere bronnen en men concludeert het volgende. Zonder de maan had de aarde nog steeds gedraaid om zijn as en ook nog steeds in de zelfde graden. Ik weet niet of ze dat in het filmpje straks wijs gaan maken dat het hier bovenstaande niet klopt. Ik zal het zien…

Laat een reactie achter