Video: wat is realiteit?

Al zolang de mensheid bestaat, denken we na over de vraag wat de diepste laag van realiteit is. Is dat de wereld zoals we die waarnemen, of is er een diepere laag die we niet direct waar kunnen nemen? Wetenaschappelijk onderzoek uit de afgelopen eeuwen heeft opgeleverd dat ‘vaste’ voorwerpen, zoals massief lood, in feite grotendeels uit leegte bestaan. Ook hieronder houden zich diepere lagen van werkelijkheid schuil. En veel wijst erop dat ook onze laatste inzichten incompleet zijn. Zullen we ooit een definitief antwoord vinden op de vraag, wat realiteit is?

In deze video een kort overzicht van de nu heersende ideeën.

Eh... Delen?

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: Wageningen Universiteit, tropisch landgebruik met specialisaties plantenteelt en visteelt (master), natuurkunde (gedeeltelijke bachelor), informatica (praktijkervaring)

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Douwe schreef:

  Hmm interessant, voor de liefhebbers dit is de Reflectie van Bashar erop. Dat lijkt sterk overeen te komen met wat er in het filmpje wordt beweert. Filmpje duurt 3 minuten en 40 seconden.

  Bashar – Reality is in your consciousness

  https://www.youtube.com/watch?v=5LLq96yzONo

 2. hannes schreef:

  Dus de realiteit is gebaseerd op ‘niets’ volgens het filmpje. En ‘niets’ is gewoon een wiskundige voorstelling in onze geest. Dan kom je eigenlijk uit op wat theologen al eeuwenlang zeggen: de realiteit, wereld, kosmos, etc. is een gedachte in de geest van god. En volgens de definitie van God als een oneindig, almachtig en eeuwig wezen kan god een oneindig aantal objecten tegelijk in zijn geest houden (hij kan om zo te zeggen een oneindig aantal ‘ballen in de lucht houden’): het universum en eventueel ook het multiversum als dat bestaat. We leven in de matrix en de computer waarop die draait is de oneindige geest van god. zie verder genesis 1:1…..

 3. Tui schreef:

  De realiteit is op verschillende manieren te bekijken. Het  is zoals je hem waarneemt.

Geef een reactie