Aarde wordt in de toekomst erger dan Venus

Share Button

Volgens planetologen wordt de aarde in de toekomst een nog grotere hel dan Venus. Is er nog redding?

De aarde is een planeet met uitgestrekte oceanen. Onze buurplaneet Venus heeft ook een soort oceaan – een kooldioxide-atmosfeer die met bijna honderd maal de aardse luchtdruk aan de oppervlakte zo dicht is dat je er doorheen moet waden. Er is ook sneeuw op de toppen van de Venusiaanse bergen. Metaalsneeuw. Geen wonder, want de temperaturen op Venus liggen tussen de vier- en vijfhonderd graden Celsius. Kortom: geen plek waar je je vakantie wilt doorbrengen. Hier de video.

Bliksem op Venus (artist impression). Bron: ESA

Bliksem op Venus (artist impression). Bron: ESA

De zon wordt elke miljard jaar zo’n tien procent heter. De oceanen zullen verdampen. Kooldioxide hoopt zich op. Over een miljard jaar zal de aarde een grotere hel zijn dan Venus. De reden: ons magnetische veld houdt de waterdamp vast, waardoor dit krachtige broeikasgas, anders dan op Venus, behouden blijft. Volgens sommige schattingen zal de aarde zelfs boven de 2000 graden Celsius heet worden. Bij deze temperaturen zal de aardkorst wegsmelten.

Leven wordt dan onmogelijk. Of is de aarde toch nog te redden? Alleen als we op zeer grote schaal geoengineering toepassen. De grootste verhuisoperatie ooit…

 

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

4 reacties

 1. bemoeier schreef:

  Misschien is er dan voldoende ruimteschroot voor een albedo effect.

 2. antares schreef:

  De toekomst voor alle langdurig overlevende vormen van intelligentie, (welke dan ook) zal altijd de ruimte zijn. Planeten zijn niet om te overleven, maar om op te ontstaan, (het evolutionaire proces). Daarna moet men leren overleven in de omgeving van de ruimte. Planeten beschouw ik als springplanken. De aarde is een prachtige omgeving, ook nu nog, maar dat blijft niet zo. Dat geldt voor elke planeet en elke vorm van leven.

 3. Roelof schreef:

  Het is nu al zowat vaker bewolkt dan mooi weer op Aarde door al dat waterdamp.

 4. Geuz schreef:

  Deze “wetenschappers” moeten eerst eens het weer op jaarbasis gaan voorspellen, voordat ze zich wagen aan zulke lange periodes.

  De grootste bedreigingen zijn bepaalde gekken in machtsposities, zoals Hitler, Pol Pot, Pinochet, Mao Tse Toeng, Joseph Stalin. Als deze lui nucleaire en andere gevaarlijke wapens gaan inzetten, dan is het binnen een jaar bekeken met de planeet. Propaganda bleek die ramp al te veroorzaken, maar dit werd op het nippertje wat gestopt met Brexit en verkiezingswinst door Donald Trump.

  Er wordt erg veel gelogen in de astronomie. De Big Bang is slechts een hypothese die men beliegt een theorie te zijn. Men doceert onbewezen speculaties zelfs als feiten aan kinderen.

  Wetenschap of indoctrinatie, dat is de kwestie.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger