Netten zijn handig bij asteroïdemijnbouw. De zwaartekracht is zo zwak, dat een duw je al lanceert. Bron: NASA

De rots van 20 biljoen

Een rots waarmee de complete Amerikaanse staatsschuld in één keer is af te lossen,met die van Europa er bij. Ontmoet Amun 3554. Planetary Resources heeft het metalen brokstuk van een kubieke kilometer in het vizier. Onder andere. Zal het lukken om deze schat uit de planetoïdengordel richting aarde te krijgen?

2015_11_20_a9_CMCapture31.e03f5

Planetary Resources is een startup met als doel, ruimtemijnbouw nu serieus aan te gaan pakken. Weliswaar bevat de planetoïdengordel maar weinig massa – 3% van die van de maan – maar deze massa is wel in hapklare brokstukken verdeeld. Een brokstuk als Amun 3554 bevat de complete inhoud van alle metaalmijnen op aarde, maar dan als puur metaal. Niet als erts. Kortom: de natte droom van iedere mijnwerker. Enig probleem: hoe krijg je die rots heelhuids naar de aarde….

28 gedachten over “De rots van 20 biljoen”

 1. Met stuurraketten richting de Aarde laten suizen, en dan de snelheid heel lang en ver terugbrengen met een zonnezeil tot een paar honderd KM/U.
  En dan het zonnezeil als parachute laten fungeren in de atmosfeer, en dan ergens bij een boer op z’n weiland laten landen.

  1. Als je dan toch stuwraketten gebruikt kun je ‘m beter in een steeds kleiner wordende spiraalbaan om de aarde brengen tot dat hij zachtjes (…) op een geschikte plaats landt.

    1. Met een beetje kunst en vliegwerk laat je hem met een flinke plons in de Perzische Golf donderen; spoel je gelijk dat hele Midden Oosten schoon…
     #tweevliegenineenklap

 2. iIk denk dat de boer hm niet graag op zijn weiland ziet landen want niks meer van zijn weiland inclusief zijn boerderij en de gehele omgeving binnen een straal van enkele tientallen kilometers meer over zijn. Zo’n enorm gevaarte zal je niet zachtjes afremmen in de atmosfeer zoals een ruimtecapsule met stuwraketjes en parachutes. Beter breng je hm in een lage baan om de aarde van waaruit je de asteroïde kunt delven.

 3. Natuurlijk zijn dit uitdagende, zinvolle, en leerzame projecten die zichzelf financieëren kunnen als je ze goed aanpakt. Maar; dergelijke brokstukken zijn ongetwijfeld ook in de loop der tijd ingeslagen op de maan, althans, die kans is wel heel erg groot. De hoeveelheid brandstof die nodig is om de maan te bereiken, hangt af van de lading, en dus massa die men moet verplaatsen, versnellen en vertragen. Ben je echter aangekomen dan houdt dat grotendeels op. Gewoon omdat alles daar al is, kwestie van zoek en gij zult vinden. We weten dat op den duur een levensvatbare toekomst voor ons mensen, echt uitsluitend en alleen in de ruimte kan worden gevonden. We gaan daar hoe dan ook, waar dan ook, beslist wonen, de aarde is geen eeuwige verblijfplaats. Een blok van 20 biljoen zuiver erts, ( niet geoxideerd in elk geval) die kan zeker de moeite waard zijn om apart van alle andere activiteiten te gaan exploiteren, maar mijn voorkeur gaat wel uit naar mijnbouw op manen en planeten.

 4. Zo’n rotsblok is als een hele berg. Vergelijkbaar met hoogste toppen van de Belgische Ardennen. Zo’n enorm object kun je nooit en te nimmer zachtjes laten landen. Dat zou trouwens ook vele malen meer energie kosten dan er een paar ruimteschepen heen sturen die uitgerust met een gerobotiseerde miner, shredder en 3d-printer ter plekken deze asteroïde kunnen delfen zonder dat er ook maar mensen heen hoeven. Alles kan voorgeprogrammeerd worden Aarde en geheel automatisch werken zodra het ruimteschip is gearriveerd. Daarnaast is er nauwelijks zwaartekracht dus ook het vervoeren van het vervaardigte materiaal kost niets of nauwelijks energie. Met behulp van een gloeiend hete laser kan materiaal van de asteroïde worden verdamp waardoor er een impulsmoment ontstaat net zoals bij een raket en zo worden afgeremd zodat hij in een baan om de aarde terecht komt. deze laserbundel kun je weer aandrijven met behulp van zonneenergie. .

 5. Waarom zou je zo’n berg metaal op de Aarde willen laten landen. Nergens voor nodig en zoals hierboven al door verschillende reageerders is aangegeven: dit is ook praktisch niet uitvoerbaar, althans niet met de huidige beschikbare technieken. Nee het is veel handiger om in de ruimte zelf deze rotsblokken, planetoïden en manen te exploiteren en de verkregen ertsen ook daar te gebruiken voor allerlei nuttige toepassingen zoals ruimteschepen, ruimtecolonies en meer van dat soort zaken. Op Aarde is in principe al genoeg erts om van alles van te maken en als men slim is zoals recyclen van zoveel mogelijk afval, zal dit ook zo blijven.

  1. En als het in de toekomst nodig mocht zijn om vanuit de ruimte sommige ertssoorten te importeren naar de Aarde dan is er nu al een oplossing voor het transportprobleem voorgesteld. In de ruimte is zonne-energie in overvloed. Die kan aangewend worden om metaal asteroïden om te smelten in hapklare brokken van gesponnen metaal. Door deze blokken een vleugelprofiel te geven zouden deze als een soort zweefvliegtuigen vanuit de ruimte kunnen afdalen tot op de grond.

 6. Volgt u het nieuws en de politiek in de gehele wereld en de oude geschiedenis van de vorige beschavingen van de uitgestorven dinosaurussen, mastodonten, grote vogels en de Neanderthaler van 75 miljoen jaar geleden en wat dichterbij, de zondvloed van Noach en zijn achttal, die opdracht kreeg de aarde te hervullen met afstammelingen, een zondvloed die wereldwijd is bewezen en niet alleen in het boek der Boeken, de Bijbel, maar ook in het Gilgamesh epos wat was geschreven op de kleitabletten van Assur-banipal, de laatste koning van het Assyrische rijk. Wat moet je dus met die rots van 20 biljoen, als deze beschaving op het punt staat te verdwijnen. U kunt zich beter over andere dingen zorgen maken. Namelijk wat zal uw bestemming zijn als u deze ellendige zieke wereld verlaat.

  1. Bewijzen voor wat u beweert graag; a.u.b. geen subjectieve informatie van anderen gebruiken, zoals bijvoorbeeld uit boeken, teksten, en geschriften. Heeft u zelf al eens met uw GOD gecommuniceerd, en zo ja, waarom worden gewone mensen dan gediscrimineerd. Wij horen namelijk niets, dus geen bewijs…………….

 7. Ja hoor, iedere dag. Natuurlijk heb ik bewijzen gekregen door geloof in Zijn Woord. Ik ben wederomgeboren en dat is mijn bewijs. Nu moet U zich nog vernederen en buigen voor die grote God. Als ik niet zeker van God zou zijn dan zou ik hier niets op schrijven. God discrimineert niet. Het maakt niet uit wie u bent en wat u ooit verkeerd gedaan heeft in uw leven. Bij Hem is iedereen gelijk. God haat natuurlijk de zonden en dat is logisch want Hij is heilig, maar Hij heeft de zondaar lief. U bent verwekt met een eigen vrije wil en niet als een voorgeprogrammeerde robot op deze aarde gezet. U kunt God en zijn woord verwerpen als u dat wilt of aanvaarden en er naar leven. Het is jammer dat ik in mijn eerste mail op deze site niet mijn hele schrijven weg kreeg en daarna kreeg ik iedere keer de melding dat ik die al een keer verzonden heeft en dat was niet het geval. Misschien lukt het samen met deze mail.

 8. Nasa maakte bekend dat er meer dan 2000 miljard sterrenstelsel in het heelal zijn en onze Melkweg is er één van. Ongeveer 90% van alle stelsels staat te ver weg van ons en straalt te weinig licht uit. Daardoor zijn ze niet rechtstreeks te zien. Het totale aantal sterrenstelsels moet zelfs nog groter zijn dan twee biljoen. De onderzoekers konden alleen in het zogeheten waarneembare heelal kijken. Dat is het deel van het universum waarvan het licht de aarde heeft kunnen bereiken. Voorbij die grens bestaat het heelal ook, maar het licht van die stelsels is nog onderweg naar ons. Ver in het heelal staat een sterrenstelsel dat meer licht uitstraalt dan ooit eerder is gezien

   1. Ik zou niets meer schrijven, daarnet nogmaals geprobeerd en de site werkt niet goed.
    Maar dit wil ik wel even vermelden over Microbacteriën?
    Hebt U ooit gehoord van de Tardigrade en duizend maal vergrotingen gezien van het ei,
    Schitterend en wat een wonderbaarlijke levensvorm en dan zeggen ze er is geen God.
    God is ook groot in het kleine.
    https://www.youtube.com/watch?v=7W194GQ6fHI

 9. Nog een bewijs
  https://www.youtube.com/watch?v=ZKybW6Ewp8I
  De zogenaamde wijzen van deze wereld zijn er nog steeds niet achter, wat er gebeurde op 30 juni 1908 in Tunguska – Siberië. Volgens de Engelse kranten uit dat jaar, kon men drie dagen na die explosie nachts nog de kranten lezen, zo helder was de lucht vanwege die explosie. Waterstof en Atoombommen en kernenergie waren er toen nog niet. Wat daar gebeurde was dat er een machtige Engel Gods nederdaalde uit de eeuwigheid aan de zijde van het Noorden, met een speciale taak en opdracht aan één mens, die geboren en beschermd moest worden, want zijn opdracht was groot voor de mensheid in deze laatste generatie. Precies 280 dagen of 9 maanden later ná die explosie op 30 juni 1908 werd in Amerika William Marrion Branham geboren op 6 april 1909. Bij zijn geboorte hing er een amber ( geel/groen) kleurige vuurkolom boven zijn bed en later getuigde hij daarvan als deze vuurkolom, de engel des Heeren in de samenkomsten aanwezig was en de verborgenheden des harten en gedachten van de mensen openbaarden. Miljoenen mensen werden er gered, genezen en zeven personen werden uit de doden opgewekt. Later werd in een samenkomst door tegenstanders een foto van hem genomen en deze vuurkolom werd boven zijn hoofd gezien. Deze vuurkolom foto bevindt zich in de archieven van het Library of Congress in Washington D.C en is na onderzoek bewezen echt te zijn en dat is het enige bovennatuurlijke wezen ooit gefotografeerd.
  http://www.loc.gov/pictures/item/95512174/
  William Branham was een bekende prediker, die ook door God zelf bevestigd is, als zijnde een ware profeet des Heeren. De engel die nederdaalde staat beschreven in Openbaring 18:1 en de bediening van William Branham was Openbaring 18:4. 3:14-22. 10:7. en Maleachi 4:5-6b. Zeer velen hebben leugens over zijn leer verkondigd en ten onrechte kwaad van hem gesproken. Hij was een man van God gezonden en hij zal daarin zeker bevestigd worden wanneer de zevende schaal wordt uitgegoten aan einde van de grote verdrukking met het zinken van Los Angeles. Openbaring 16:18. Een profetie die hij uitsprak in de naam des Heeren.

 10. Je reactie is in afwachting van moderatie.
  18 januari 2017 om 12:24 en het is nu 25 januari
  Beste Gerwen – Hoofdredacteur en analist
  hoelang gaat dat duren voordat mijn schrijven gelezen kan worden

  1. Als je nou eerst eens de regels bij Visionair doorneemt, dan heb je meer succes met het hier publiceren van de resultaten van jouw schrijven. De moderatie is er niet voor niets. Verder heeft het zin om wat je schrijft eerst te controleren. Hier is een goede methode daarvoor:

   https://curiosity.im/SecretSequence

   Heel erg simpel zoals je ziet. Controleer zelf wat er van waar is volgens de wetenschappelijke methode, daar hoef men zeker geen wetenschapper voor te zijn.

   Daarnaast:

   Tunguska??? Wat een ongeloofwaardig en raar verhaal heb je daar over geschreven, ik viel van de ene verbazing in de andere. Toch blijkt daar uit dat je wel studeren en leren kunt. Controleer de feiten van Dongen, pas de methode in de link toe.

 11. Beste Antares

  De moderator houdt zijn site niet bij, er staat nog steeds – Je reactie is in afwachting van moderatie.- en dat is het stuk waar ik schrijf over Tunguska en daar geeft u antwoordt op. Wel beste vriend, wat ik schrijft dat hoef ik niet wetenschappelijk na te zien of het wel waar is. Het is waar en ik spreek een zeker weten. Hebt u heel de video gezien van Tunguska en ook goed gekeken naar de driehoekige stenen die er gevonden werden, en heeft u nog de foto gezien met de Vuurkolom boven zijn hoofd, die onderzocht is door de FBI, op echtheid.
  http://www.loc.gov/pictures/item/95512174/

  Als u verbaast en sprakeloos werd over wat ik schreef, dan is omdat u dat nog nooit gehoord of gelezen heeft in uw leven. Niet één onderzoeker die daar geweest is, sinds dat gebeurd is in 1908 heeft een antwoordt daarop wat er toen echt gebeurd is. Zij weten het niet en U ook niet. Dat men in Engeland na drie dagen nachts de kranten nog konden lezen, vanwege de helderheid van de hemel, die gegevens staan in de oude Londense kranten van dat jaar 1908. U weet niet wat er in de geestelijke wereld afspeelt. Lees eens Ezechiel 1 over het machtige wezen, de cherub. Satan, was ook een gevallen cherub.

  U zou zich een beetje meer moeten verdiepen in wat ik schreef. Een oppervlakkig onderzoek geeft ook een oppervlakkig antwoordt. U bent ontwetend en God is niet wetenschappelijk te bewijzen dat Hij bestaat. U weet toch wel wat Stephan Hawking zei, tegen de Paus over God, waar hij feitelijk niet in gelooft. Hij weet wel wat over het heelal en dergelijke, maar de gelovige Einstein stond wel op een hogere trede dan Hawking, omdat hij in God, de Schepper van dat alles geloofde en de vreze Gods is het beginsel der wijsheid. In 2015 hebben zij in het waarneembare heelal een sterrenstelsel ontdekt wat op een afstand van 12.5 miljard lichtjaar van ons verwijderd staat en daarom heen het licht van 300 biljoen zonnen en in het midden daarvan het grote zwarte gat, waar alles in verdwijnt, Voor mij zou dat wel eens de poel des vuurs kunnen zijn, want die kan niet op een herstelde aarde zijn. Zelfs de hel en de dood worden in de poel des vuurs geworpen.

  William Branham kreeg in Jeffersonville Indiana in 1962 een visioen waarin uit de eeuwigheid zeven engelen kwamen in een oogwenk en hem opnamen in een piramideachtige vorm en daar was een grote donderslag en zij gaven hem de openbaring van de zeven zegels. Een paar maanden later was hij in Tucson Arizona en daar gebeurde het in werkelijkheid er kwamen zeven engelen uit de eeuwigheid die hem opnamen. De foto van deze zeven engelen werd door zeer veel mensen gezien en gefotografeerd.

  Op 28 februari 1963 werd er door het Life magazine een foto van gepubliceerd van die wolk van die zeven engelen die op een hoogte van 41 kilometer en met een breedte van 48 wijd te zien was boven Flagstaff. Hoger dan Alan Eustace van Google 41 km en Felix Baumgartner 39 km. De Bijbel zegt wanneer gij een wolk ziet opgaan in het westen, dan zegt gij er komt regen en het geschiedt. Jeremia 1 leert dat deze profeet des Heeren door God was uitverkoren voordat hij uit de moederschoot voort kwam. Johannes de Doper werd vervuld met de Heilige Geest in de 6 de maand van de zwangerschap van zijn moeder Elizabeth. De explosie was 30 juni 1908 en deze profeet was ook uitverkoren voor een grote taak en werd 9 maanden later geboren op 6 april 1909. En of dit nu geloven wilt of niet, het is nochtans waar. Als u leest wat er staat en gelooft wat er staat, dan zult u ook ontvangen wat er staat geschreven. Indien u op deze link klikt dan ziet u onderaan twee foto’s vuurkolom en de wolk, even daarop klikken en u kunt de informatie lezen. http://www.williambranhamstorehouse.com/

Laat een reactie achter