luca oceaanplaneet aarde

Infographic: de oceanen van ons zonnestelsel

Waar water is, kan leven gedijen en de aanwezigheid van water verbetert de vooruitzichten voor bewoning door mensen drastisch. Neem een duik in ijskoude diepten met deze infographic van NASA. Deze geeft een overzicht van alle oceanen in het zonnestelsel.

Met uitzondering van de aarde en de methaanmeren van Titan (die voor aards leven onbewoonbaar zijn, en in dit overzicht niet meegenomen worden; daarentegen wél de diepe oceaan onder de ijslaag van Titan) zijn alle oceanen afgeschermd van de rest van het heelal door een dikke ijslaag. Een tweede belangrijke voorwaarde voor leven is de aanwezigheid van vrije energie. Op aarde levert de zon die, in Jupitermaan Europa de knedende getijdekrachten van Jupiter, die de kern vloeibaar en actief houden. Dit maakt Europa een interessante plaats om naar leven te zoeken.

Hieronder de infographic. Klik voor een volledige vergroting.

oceanworlds_infographic_nasa

Bron: NASA

1 gedachte over “Infographic: de oceanen van ons zonnestelsel”

  1. NASA is een privé onderneming die opereert uit eigen belangen en zich laat betalen door de bevolking. Dit geldt ook voor onze ESA, ESA is de NASA van de EU die ‘nauw samenwerken’ (pot nat) waarmee men weer een paar miljard per jaar extra binnen harkt. Wij krijgen er alleen verhaaltjes en beelden voor terug. Straks zijn die gasten weg en zitten ze vrolijk te lachen op hun nieuwe schone planeet. Wellicht mag je mee om als werker te dienen. Of als ze snel kunnen reizen gebruiken ze de slavenplaneet aarde voor hun productie.

Laat een reactie achter