Infographic: de oceanen van ons zonnestelsel

Share Button

Waar water is, kan leven gedijen en de aanwezigheid van water verbetert de vooruitzichten voor bewoning door mensen drastisch. Neem een duik in ijskoude diepten met deze infographic van NASA. Deze geeft een overzicht van alle oceanen in het zonnestelsel.

oceanworlds_infographic_nasa

Bron: NASA

Met uitzondering van de aarde en de methaanmeren van Titan (die voor aards leven onbewoonbaar zijn, en in dit overzicht niet meegenomen worden; daarentegen wél de diepe oceaan onder de ijslaag van Titan) zijn alle oceanen afgeschermd van de rest van het heelal door een dikke ijslaag. Een tweede belangrijke voorwaarde voor leven is de aanwezigheid van vrije energie. Op aarde levert de zon die, in Jupitermaan Europa de knedende getijdekrachten van Jupiter, die de kern vloeibaar en actief houden. Dit maakt Europa een interessante plaats om naar leven te zoeken.

Share Button

Germen

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

1 reactie

  1. Lacsap schreef:

    NASA is een privé onderneming die opereert uit eigen belangen en zich laat betalen door de bevolking. Dit geldt ook voor onze ESA, ESA is de NASA van de EU die ‘nauw samenwerken’ (pot nat) waarmee men weer een paar miljard per jaar extra binnen harkt. Wij krijgen er alleen verhaaltjes en beelden voor terug. Straks zijn die gasten weg en zitten ze vrolijk te lachen op hun nieuwe schone planeet. Wellicht mag je mee om als werker te dienen. Of als ze snel kunnen reizen gebruiken ze de slavenplaneet aarde voor hun productie.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger