Video: de laatste dagen van de aarde

Share Button

Op een dag, miljarden jaren na nu, is de waterstof in de zon omgezet in helium en zwelt de zon op tot rode reus. Hoe zal de aarde er in die verre toekomst uitzien? Zal de aarde het overleven? Bekijk de beelden in deze video.

Gelukkig is vijf miljard jaar na nu nog een hele tijd. Als we onszelf voor die tijd niet uit hebben geroeid, zullen onze verre nakomelingen waarschijnlijk een manier hebben bedacht om aan de opzwellende zon te ontkomen of – wie weet – de dan helse ster te temmen. Als de zon daarna is veranderd in een witte dwerg, is het zonnestelsel in principe voor miljarden jaren weer bewoonbaar, zij het veel dichter bij de zon dan nu.

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

3 reacties

  1. alexnieuwsbreker schreef:

    Visionair geen zorgen het gebeurt waarschijnlijk veel eerder.Zie dit russisch journaal bericht over dwergster niburu die ariveert in 2012 http://nieuwsbreker.punt.nl/?id=639262&r=1

  2. Robbieknor schreef:

    Awel, de Maya’s hebben hun hielen nog niet gelicht of nu is het een dwergster! Als het maar 2012 is, anders verlies ik mijn weddenschap.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger