Video: Elon Musks plannen om ruimtevaart goedkoper te maken

Ruimtevaartvisionairen overal ter wereld verbijten zich al tientallen jaren over het feit, dat het tijdperk van de bemande ruimtevaart veertig jaar geleden om zeep geholpen is (vergeet even dat zielige ISS-koekblik op 150 km hoogte), met dank aan de babyboomers.

Eén van hen is de veertiger miljardair Elon Musk, de oprichter van Paypal. Musk’s levenslange passie is de mens naar Mars brengen. In tegenstelling tot bij NASA kunnen overheidsbureaucraten zijn plannen niet tegenhouden, omdat hij alles van zijn eigen geld bekostigt.
In deze video van CBS, door een gewaardeerde Youtube gebruiker ook beschikbaar gesteld voor niet-Amerikanen, maken we kennis met de visionaire plannen van Musk.

Hopelijk maakt hij zijn plannen waar en zet de mensheid snel die al veel te late volgende grote stap.

5 gedachten over “Video: Elon Musks plannen om ruimtevaart goedkoper te maken”

  1. Wauw, wat een inspirerende kerel.
    Hoewel niet geboren in Amerika heeft hij al die eigenschappen van de Amerikaanse pioniersgeest in zich.
    Een echte visionair en dromer.
    Iemand die zijn vermogen in mijn optiek heel wat beter besteed dan een of andere obscure oliesjeik die maar weer eens een gouden paleis laat neerzetten, weer eens een Rolls Royce aanschaft, horloges en sieraden ter waarde van miljoenen aanschaft of een totaal overbodige ultra hoge wolkenkrabber midden in de woestijn neerzet als een soort van fallus symbool.
    100 jaar na nu zal iedereen hen vergeten zijn, maar de naam Elon Musk zal in een adem genoemd worden met grootheden als Nicola Tesla, Leonardo Da Vinci en Howard Hughes.

  2. Voorlopig is ie er alvast in geslaagd een lading op het ISS af te leveren, en ook nog heelhuids met z’n ruimteschip op aarde terug te keren, met retourlading. Het schip de “Dragon” van zijn bedrijf SpaceX, heeft geheel volgens programma deze missie automatisch voltooid. Hij weet dus niet alleen waarover hij praat, maar doet het ook goed. Een monsterprestatie van het zuiverste kaliber pionier met hersens. Wat vele gelijkgestemden met de juiste middelen en geld, naar zijn idealen zal doen rijken. Niemand kan hem nu nog stoppen zijn droom waar te maken, ruimte exploratie en eewige roem zal hun deel zijn, maar Alon Musk zal altijd de eerste blijven.

Laat een reactie achter