Video: het koloniseren van het binnenste deel van het zonnestelsel

Met de plannen van Elon Musk, Mars One en de diverse naäpers om naar Mars te gaan, staat ruimtekolonisatie weer volop in de belangstelling. In deze video van Isaac Arthur en Fraser Cain (Universe Today) een overzicht.

Het binnenste deel van het zonnestelsel kent veel zonlicht en is rijk aan metalen en silicaten. Water is in het binnenste deel van het zonnestelsel relatief gezien schaars: alleen de aarde en in mindere mate Mars beschikken over veel water. Dit schept unieke uitdagingen. Aantrekkelijk aan deze aardachtige planeten (waar we om praktische redenen de Maan bij zullen rekenen) is de korte afstand tot de aarde en de relatief aardachtige leefomstandigheden, al zijn grote tecynische aanpassingen nodig om mensen in leven te houden.

Het koloniseren van Mars is relatief het minst moeilijk. Alleen Mercurius komt in de buurt. Copyright: Bryan Versteeg / Spacehabs.com

Het koloniseren van Mars is relatief het minst moeilijk. Alleen Mercurius komt in de buurt. Copyright: Bryan Versteeg / Spacehabs.com

Eh... Delen?

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: Wageningen Universiteit, tropisch landgebruik met specialisaties plantenteelt en visteelt (master), natuurkunde (gedeeltelijke bachelor), informatica (praktijkervaring)

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. antares schreef:

  Razend interessante video bij dit artikel en als je tot aan het einde kijkt, dan volgen er nog meer interessante docu’s.

 2. Pilgrim schreef:

  Waarom kan ik hier nooit filmpjes zien? Ik zie alleen maar een leeg wit veld. Is dat bij anderen ook zo?

 3. Pilgrim schreef:

  Bij sommige artikelen is dat kruisje bij mij zichtbaar, maar bij andere niet. Bij dit artikel werd het kruisje nu opeens zichtbaar en toen ik het wegklikte verscheen inderdaad het filmpje, maar bij het artikel over het ruimtevaartprogramma van Trump (waar ik zonet nog naar keek) was er geen kruisje te zien, maar alleen het pijltje.

 4. Pilgrim schreef:

  Héé! Nu zie ik dat kruisje opeens wel bij dat artikel over Trump. Maar daarvoor was dat niet zo. Heeft de webmaster iets veranderd?

Geef een reactie