Wat als de Sovjets als eerste op de maan waren geland? - alternatehistory.com

Video: wat als de Sovjets de maanrace hadden gewonnen?

In 1969 beslisten de Verenigde Staten de ruimterace met de Sovjet-Unie definitief door als eerste land op aarde een mens op de maan te laten landen. Hierna zakte het ruimtevaartprogramma van de Amerikanen in elkaar en werden er bijna 200 miljard dollar weggegooid aan de Space Shuttle. Maar wat als de Sovjets als eerste op de maan waren geland?

Er zijn goede redenen om aan te nemen dat, getuige de winnaarsmentaliteit van de Amerikanen, de ruimterace nog enkele jaren in volle hevigheid was doorgegaan en de eerste mensen op Mars rond hadden gelopen. Wat denken jullie?

Wat als de Sovjets als eerste op de maan waren geland? - alternatehistory.com
Wat als de Sovjets als eerste op de maan waren geland? – alternatehistory.com

6 gedachten over “Video: wat als de Sovjets de maanrace hadden gewonnen?”

    1. De russen vonden het kapitalisme stom, en de amerikanen het communisme.
      En daarom wilden ze elkaar laten zien dat ze slimmer zijn denk ik.
      En er zitten veel narcistische patjepeërs/egotrippers in de top.

  1. … dan was rusland nu de grootste producent van film fictie in de wereld geweest. Zeg niet er geen mens op de maan geweest heeft kunnen zijn, maar de geschiedschrijving over deze hele episode in de menselijke geschiedenis klopt van geen kanten.

  2. Ik denk dat wij helemaal niet weten hoe de race echt is verlopen. Nasa is een publiek instituut en het is niet bepaald het rijkste wetenschappelijke instituut op dit moment. Het is heel goed mogelijk dat het leger (zowel vanuit de VS als vanuit Rusland) allang verschillende andere missies naar de maan of naar mars hebben ondernomen. Het klinkt als SCI FI maar er zijn veel redenen te bedenken waarom men dit niet met het publiek deelt, want wat het publiek weet, daar moet ook verantwoording voor worden gegeven.

Laat een reactie achter