Planetoïden bevatten enorme voorraden grondstoffen. De eerste mijnbouwinstallaties zullen vermoedelijk robotisch zijn, omdat robots makkelijker in 'leven' te houden zijn dan mensen.

Video: zullen we ooit metalen kunnen winnen van asteroïden?

Er zijn asteroïden, meer dan honderd kilometers in doorsnede, die bijna geheel uit massief ijzer en nikkel bestaan. Nu mijnen op aarde steeds meer uitgeput raken, wordt de lokroep van de verre schatten in de ruimte steeds groter. Fraser Cain van Universe Today verkent de mogelijkheden.

In de ijzige leegten tussen de barre werelden Mars en Jupiter, maar ook dichter bij de aarde, zweven brokstukken. Voor een groot deel bestaan deze uit metaal en andere grondstoffen die nuttig zijn voor ruimtekolonisten.
Wanneer gaan we deze ontginnen?

Planetoïden bevatten enorme voorraden grondstoffen. De eerste mijnbouwinstallaties zullen vermoedelijk robotisch zijn, omdat robots makkelijker in 'leven' te houden zijn dan mensen.
Planetoïden bevatten enorme voorraden grondstoffen. De eerste mijnbouwinstallaties zullen vermoedelijk robotisch zijn, omdat robots makkelijker in ‘leven’ te houden zijn dan mensen.

4 gedachten over “Video: zullen we ooit metalen kunnen winnen van asteroïden?”

    1. Hoe kom je aan die informatie? Metalen zijn niet alleen mooi, maar ook zeer duurzaam en goed te recyclen. Dus dat we dit zullen afschrijven in de toekomst gaat denk ik niet op. Sterker, recyclebare elementen zullen we juist hard nodig hebben als de wereldbevolking alleen nog maar toeneemt.
      Ja, de fossiele brandstoffen houden een keer op, maar turbine-, straal- en raketmotoren zijn ook verbrandingsmotoren. En voor alleen al rakettechnologie ligt m.i. nog een wereld open..

    2. Hoe kom je aan die informatie? Metalen zijn niet alleen mooi, maar ook zeer duurzaam en goed te recyclen. Dus dat we dit zullen afschrijven in de toekomst gaat denk ik niet op. Sterker, recyclebare elementen zullen we juist hard nodig hebben als de wereldbevolking alleen nog maar toeneemt.
      Ja, de fossiele brandstoffen houden een keer op, maar turbine-, straal- en raketmotoren zijn ook verbrandingsmotoren. En voor alleen al bv. rakettechnologie ligt m.i. nog een wereld open..

Laat een reactie achter