Vader brengt zijn loonzakje naar huis. Als hij het onderweg niet opgezopen heeft.

Bancofilie steeds groter probleem

Politici koesteren een onredelijke liefde voor banken, die ons nu richting de afgrond voert. Hoe komt dat? Een psychologische en sociologische analyse.

Bankiers als hofleveranciers van krediet
We hebben nogal wat schulden uitstaan in de eurozone. Overheden kunnen er heel wat van – zo staat er volgens berekeningen in de EU meer dan tien biljoen (10.422 miljard) euro aan schuld uit. Dat is 20.000 euro per EU-onderdaan, van een arme Bulgaarse zigeuner uit een bergdorpje bij Veliko Tarnovo tot een rijke Luxemburger uit het stadje Diekirch. Deze schulden staan uit in de vorm van obligaties, een soort schuldbekentenissen waarover de overheid rente betaalt. Banken behoren tot de grootste opkopers van deze obligaties, de eerste reden waarom politici bankiers erg aardig vinden. Als niemand deze obligaties zou kopen, zouden politici geen schulden meer kunnen maken en allerlei impopulaire bezuinigingen of belastingverhogingen moeten doorvoeren. Nu kunnen ze daar mooi hun opvolgers mee opzadelen. Ook in het wat verdere verleden waren bankiers, bijvoorbeeld het omstreden bankiersgeslacht Rothschild, hofleveranciers van krediet.

Vader brengt zijn loonzakje naar huis. Als hij het onderweg niet opgezopen heeft.
Vader brengt zijn loonzakje naar huis. Als hij het onderweg niet opgezopen heeft.

Bankenmonopolie op geld geeft overheden veel macht
Als ik geld wil overmaken naar iemand, moet ik in de praktijk mijn bank (elektronisch) opdracht geven om het geld naar de bankrekening van die ander te sturen. Veel andere mogelijkheden zijn er niet: veel contant geld vervoeren is strafbaar en de alternatieven zijn onbetaalbaar. Hierdoor ben je als EU-onderdaan genoodzaakt altijd een redelijk bedrag op je bankrekening te hebben staan. Ook je loon wordt op een bankrekening overgemaakt. Belasting betalen, u raadt het al, moet ook via de bank. Deze monopoliepositie is van recente datum: tot in de jaren zestig waren contante betalingen de regel.Het gevolg is dat banken overheden kunnen chanteren. Als jij niet met geld over de brug komt, dan kunnen morgen honderdduizenden kiezers niet meer pinnen. Politici piepen vervolgens van angst, in plaats van deze maffiosi in de kraag te laten vatten en in een extra beveiligde inrichting op water en brood te zetten, zoals een zinnig mens zou doen.

Voor overheden, zoals de Amerikaanse overheid, is deze monopoliepositie aan de andere kant erg prettig. Deze laatste heeft een ijzeren greep op het internationale SWIFT systeem waarmee banken overboekingen regelen, zoals bleek uit een incident waarbij de Amerikaanse overheid een overboeking van een Deense bank naar een Duitse bank in beslag nam.

Het protserige hoofdkantoor van fusiebank Bankia, ontstaan uit enkele op omvallen staande cajas. Bron: Wikimedia Commons
Het protserige hoofdkantoor van fusiebank Bankia, ontstaan uit enkele op omvallen staande cajas. Bron: Wikimedia Commons

Banken als extra geldpot
Politici zijn, zoals bekend, alleraardigste mensen die alles voor hun kiezers (en hun vriendjes) overhebben. Het mag, zoals bekend, wat kosten. Maar ja, af en toe raakt de schatkist leeg omdat er meer uitgaat dan er binnenkomt. Een bank die onder jouw controle staat biedt dan de oplossing. Spaanse politici maakten graag gebruik van deze oplossing en graaiden lustig in de lokale cajas, coöperatieve leenbanken onder beheer van hun partij PSOE. Ze lieten deze leningen uitdelen aan projectontwikkelaars, die er mooie architectonische hoogstandjes, die de naburige burgemeester stikjaloers zou maken, voor neerzetten. Geen gezanik met vervelende thesauriers-generaal. Deze moderne ‘châteaux d’Espagne’, een fraaie Franse uitdrukking voor luchtkastelen, staan nu te verkommeren terwijl de torenhoge oninbare schuldenlasten de cajas om laten vallen. Daarvoor heeft u, waarde lezer, vijfhonderd euro (€ 7 miljard samen, dat u net als het aan de Grieken geleende geld echt, heus, terug krijgt, geloof de heren de Jager (CDA) en Rutte (VVD) maar) opgehoest.

Politici kunnen niet rekenen
Wie de politiek een beetje volgt of volgde, weet dat discussies vrijwel altijd over geld gaan. Over de kleinste geldbedragen wordt het meeste misbaar gemaakt. Waarschijnlijk omdat politici die nog net kunnen bevatten. Gevolg is in ieder geval dat politici, vooral Nederlandse politici, enorm op geld gefixeerd zijn. Een bank schuift met enorme hoeveelheden geld heen en weer en wordt door een politicus, vooral rechtse politici, daarom gezien als een soort hogere levensvorm. Deze politici snappen niet dat banken financieel gezien in feite lege hulzen zijn die grotendeels op de pof geld uitlenen.

De veertig miljard voor het ESM, rond de 3000 euro per Nederlander, die volgens boze tongen wel een uit kan groeien tot 1,6 biljoen aansprakelijkheid voor Nederland, dat is  meer dan 100.000 euro extra schuld per Nederlander, levert glazige blikken op. Een wazig beroep op ‘solidariteit’ (wat in de praktijk neerkomt op: solidariteit met Amerikaanse zakenbanken) en dreigementen met de Vierde Wereldoorlog, kunnen geschiedenisstudenten als Rutte of zijn D’66 Bilderberg compaan, veilingmeester Pechtold, makkelijk intimideren.

Bankiers zijn slimmer dan politici
Zoals bekend loopt er het nodige brandhout rond binnen de politiek. Het was vroeger al niet veel soeps, maar de laatste jaren is het peil pas echt bedroevend gezakt. Daarentegen trekt de bankenwereld gewetenloos toptalent aan. De gevolgen laten zich raden. De overheid wordt grandioos een poot uitgedraaid door de bankiers. Ze slaagden er in om de Europese overheden op te laten draaien voor de staatsleningen aan Griekenland waar ze door de hoge rente woekerwinsten op hebben behaald. Dit is waarschijnlijk de grootste zakelijke slag van het bankiersgilde geweest sinds de oprichting van de Fed. Banken zijn keer op keer met miljarden gefêteerd zonder dat er ook maar enige rekenschap of herstructurering wordt gevraagd.

De oplossing
Wij, de Nederlanders, zullen de politici op niet mis te verstane wijze duidelijk moeten maken dat ze gekozen zijn om onze belangen te behartigen, niet die van zakenbankiers. Dit kan  door op de verkiezingen van 12 september aanstaande op één van de partijen te stemmen die tegen het ESM verdrag hebben gestemd. Dat zijn de Christenunie, de SP, de PVV, de Partij voor de Dieren (op dit moment vermoedelijk de meest capabele partij op het Binnenhof), de SGP of de nieuwkomers: Piratenpartij of Libertarische Partij. Helaas zal deze demissionaire groep brokkenpiloten nog lang in functie blijven tijdens de ongetwijfeld moeizame formatie. Grote demonstraties op het Binnenhof en wellicht zwaardere middelen zullen dus nodig zijn om ze bij de les te houden. Het IJslandse voorbeeld bewijst dat een vastberaden bevolking zelfs de wurggreep van de bankiersmaffia op de politiek kan breken.

58 gedachten over “Bancofilie steeds groter probleem”

 1. Probleem is wel dat als je een regering zou krijgen die niet doet wat de  banken willen die regering binnen een half uur door ‘de financiële markten’ ten val wordt gebracht. Bijv. middels het oplopen van de rente van staatsobligaties.
  Ik zou weleens willen weten welke maatregelen denkbaar zijn om dat te voorkomen.
   
   
   

 2. Beetje jammer dat ze idd van die protserige kantoors neerzetten. Hadden heel wat mensen een energieneutraal huis voor kunnen hebben denk ik zo. 

  En we hadden er ook vast een onderzoekssateliet voor een of andere planeet of maan mee kunnen financieren.

  Wat Roeland zegt is trouwens wel waar. Zo verdiende Soros tijden geleden al een miljard door keihard tegen de Britse pond te speculeren. Zolang je private bankenkartels het recht op geldcreatie in de vorm van schulden geeft kunnen ze als ze willen landelijke economien kapot speculeren en daar flink aan verdienen.

  Ik denk dat dit recht op geldcreatie in de vorm van schulden ook terug zal moeten naar overheden. De banken vormen inmiddels bewezen een groot internationaal kartel om zo hele bevolkingen en overheden daarvan een poot uit te draaien. Op http://youtu.be/0oV2mI0IYp8 meer info hierover net als op http://biflatie.nl/video/32870-banken-wereldwijd-sjoemelen-met-rente  

  Het is werkelijk te idioot voor woorden dat dit oplichtersgilde nu al vrolijk 4 jaar lang kan doen wat het wil en de politici als domme schoothondjes vrolijk doen wat ze willen in de hoop op een mooi baantje in deze sector na de tijd.  

 3. Er zijn twee redenen waarom het bankwezen zijn gang kan gaan:
  1. Het bankwezen is leidinggevend in de elite die deze wereld bestuurt. Het is de harde kern van de elite. Politici zijn maar wat blij als ze daar toe mogen behoren. Zie bijv. Wim Kok en vele anderen.
  2. Elk land dat niet keihard alle relaties met ‘de financiële markten’ doorsnijdt en niet doet wat die financiële markten willen wordt kapot gemaakt. Uiteindelijk is denk ik de keuze tussen een soort Cuba worden of een slaaf van de financiële markten blijven. Extra complicatie: Nederland ligt in een rivierdelta en niet op een eiland. D
  Verder betwijfel ik of we er zoveel gelukkiger van worden als Nederland een soort Cuba wordt. Op de korte termijn betekent het waarschijnlijk een totale ineenstorting, zodra die koers wordt gekozen.
   
   
   

  1. Kortom de internationale bankenelite is in staat om hele landen en overheden onder druk te zetten / te corrumpteren / te chanteren / financieel uit te knijpen als ze dat willen. En we kunnen er niets aan doen. Beetje triest maar wellicht wel de huidige realiteit… 

   Maar wat kun je als visionair doen hieraan? Buiten de guillotine slijpen bedoel ik. :-) Dus wat kunnen gewone mensen aan vreedzame dingen doen om zich tegen dit corrupte internationale bankenkartel te weren?

 4. Eerlijk gezegd ik heb geen flauw idee. Wel geldt dat ieder vogeltje zijn liedje zingt en dat kunnen we natuurlijk doen.
  Dus we kunnen alternatieven aangeven. Niet omdat dat zin zou hebben maar omdat dat nu eenmaal ons deuntje is.
  Hoge verwachtingen over de resultaten heb ik niet. De samenleving is te vergelijken met een persoon die onder schot is genomen. Als hij iets doet tegen de wil van de gijzelnemers wordt hij neergeschoten.
  Dus ik denk dat we 2 dingen kunnen doen:
  1. Ons deuntje zingen. Bijv. door te schrijven op een site zoals deze. 
  2. Hopen dat het meevalt en dat ‘de ondergang’ nog eventjes wordt uitgesteld. In feite is dat waar de politiek op dit moment mee bezig is. Pleisters plakken zodat we weer een dagje vooruit kunnen.

  1. … en de speculanten (banken) weer hard bezig met wat ze zeer goed kunnen: zakken vullen met valutaspeculaties ten koste van de fysieke economie. De Eurocrisis is een subset van 2 globale problemen: schuldencrisis, bankencrisis. Alleen een herinvoering van de Gulden zal niets oplossen.

  2. Ja de Eurozone opbreken, misschien gebeurd dit wel sneller dan we denken.
   Finland heeft al gezegd evt. er uit te stappen, en als Griekenland dit nu ook zou doen,
   al dan niet gedwongen, zou het zomaar kunnen.  

 5. Bankofilie of bankofobie, het probleem is het systeem en er is geen oplossing binnen dit systeem.
  Uitleg:
   
  De bestaande schulden zullen nooit volledig afbetaald kunnen worden zolang het monetarisme aan blijft.
  Monetarisme is het geldsysteem waarin een private instelling publiek geld schept als een lening. Alles wat wij vandaag “geld” noemen is begonnen te bestaan als de hoofdsom van een lening.  En als elke lening dient ook de geldschepping terugbetaald te worden als HOOFDSOM plus RENTE. Als al deze leningen afgelost zouden worden, zou het geld uit de economie verdwijnen zowel contant als giraal (elektronisch). En dan nog zou er geen geld over blijven voor de betaling van de renteverplichtingen simpelweg omdat er geen geldmassa geschept werd om dekking te geven aan de rente. Dit is de essentie van het huidige geldsysteem. Dat heet monetarisme, het is het huidige geldsysteem van de wereld en het is mathematisch onmogelijk langdurig door de economie te verdragen.  
  Het systeem kan niet overleven vanwege de getallen die het zelf genereert.

  HET PROBLEEM IS HET SYSTEEM.

  Dit geldsysteem wurgt de fysieke economie tot de dood zoals een tumor een levende lichaam doodt. De economie stort in en daarmee ook het geldsysteem. Als er niets aan gedaan wordt, dan zal net als met een terminale kankerpatiënt gaan: economie dood, monetarisme dood. De oplossing wordt op deze manier een begrafenis van lichaam en ziekte.
  Een andere oplossing is: SOEVEREINE MUNT.
  De staat (in tegenstelling tot een private entiteit) heeft de monopolie over de geldcreatie. Twee essentiële voorwaarden:
   
  ·         De hele geldmassa MOET dekking hebben in de waarde van de middelen die de fysieke economie verhandelt.
   
  ·         Vaste wisselkoersen ter voorkoming dat de speculanten weer gaan doen wat ze altijd gedaan hebben: zich zelf verrijken ten koste van de rest en van letterlijk ALLES.
  In dit geval is het geld geen schuld meer aan een private instelling, maar een KREDIET van de nationale bank (100% eigendom van de staat dus van de belastingbetaler !!!) aan de fysieke economie van het land. De staat zal dan op basis van de statistieken uit het geldverkeer vrij krediet in de economie los laten om dekking te creëren voor de uitstaande rente. Dat kan gebeuren op verschillende manieren zoals belastingverlaginen, opdrachten naar het bedrijfsleven, subsidies, etc. Bij wet mag de centrale overheid dan geen schulden meer hebben, alleen maar CREDIT.  Alleen op deze manier kan het geldcircuit in balans gehouden worden.
  Euro, Neuro, Zeuro of Gulden zal het niet redden in het monetarisme. Maar als soevereine munt zal de Euro uitstekend doen net als eventueel de Gulden of iets anders.

  We moeten z.s.m. het monetarisme vervangen door

  soevereine munt.

  Onderzoek: “Secret of Oz”, “Money as Debt”, “Thrive The Movie” etc.

   
   

  1. Uiteraard, en dat is ook uitgebreid door Douwe (en mijzelf) in meer dan tien artikelen aan de orde gesteld.

   Alleen zijn we nu in het stadium gekomen dat deze oplossingen moeten worden geïmplementeerd. Wat verhindert politici om dat te doen wat in het belang is van de bevolking? Deze vraag wordt geadresseerd in dit artikel.

   1. De oplossing kan politiek nog niet worden aangenomen door het te hoge niveau van onwetendheid bij de kiezers. We moeten dit stuk tekst (monetarisme moet uit, soevereine munt moet aan) overal verspreiden, uitleggen, debatteren en promoten. Het is dan de plicht van iedereen die dit begrijpt om hieraan mee te doen. Wees niet bang om het te herhalen, er zijn genoeg mensen die klagen maar de moeite niet nemen om het te onderzoeken of zelfs om te luisteren en te begrijpen. Serveer het overal en activeer zo veel mogelijk om hieraan mee te doen. PERIOD

   2. Waarom zouden we wachten tot politici iets veranderen? De aankomende verkiezingen gaan echt niet voor een revolutie zorgen. Het is waarschijnlijk dat de formatieperiode lang gaat duren gezien de versnippering. Het is zelfs niet ondenkbaar dat het record van België wordt gebroken. Al die tijd verandert er niets. Maar zelfs met een nieuwe regering is het niet waarschijnlijk dat daar meteen veranderingen uit voort komen. Als men werkelijk bereid zou zijn om dingen te veranderen, dan was dat jaren geleden al gebeurt. Er zijn mensen, waaronder politici, die beweren dat ze volledig verrast zijn door de crisis. Ik kan niet anders concluderen dan dat zij blind en doof moeten zijn, want de signalen waren overduidelijk.
     
    In plaats van braaf af te wachten tot er in Den Haag of Brussel iets zinnigs gebeurt, kunnen we gewoon onze eigen weg bewandelen. Je hebt namelijk helemaal geen Euro nodig om handel te drijven. De belastingdienst eist weliswaar een opgave in euros, maar dat kun je gewoon omrekenen. Of beter nog, gewoon geen aangifte meer doen. Als er in Den Haag geen geld meer binnenkomt, stort de boel daar vanzelf in. Als systemen niet (meer) werken, moet je niet proberen om ze te repareren, maar gewoon iets nieuws creëren wat wél werkt.

    1. Klopt, dit is denk ik ook de echte visionaire weg. Visionairen proberen geen dombos te overtuigen, maar pionieren.

   1. Zomaar een losse gedachte; bij de meeste definities van staatsschuld lijkt het op te gaan maar, bij de definitie en een situatie van een grote open economie (zoals Nl.) en er sprake is van een betalingsbalans tekort oftewel meer import dan export dan heb je toch iets om over na te denken, vooral als we zoals vele westerse economieën meer dienstverlenend gericht zijn geworden dan productiegericht.

    1. Xtabay,
      
     Ik zou de import/export betalingsbalans onderscheiden van het budget van de overheid !!!
     De betalingsbalans met het buitenland betreft ALLE betalingen met het buitenland – grootendeels gevoerd door BEDRIJVEN en niet door de staat.
     Een budget in balans houden door de overheid is iets anders dan buitenlandse handel en de betalingsbalans die daaruit vloeit.
     Daarom moet het concept van SOEVEREINE MUNT grondig doorgenomen worden, besproken bestudeerd, de geschiedenis van, en vervolgens serieus GEPROMOVEERD. We krijgen geen subsidie hiervoor, we moeten het doen met onze beperkte middelen, maar DOEN ZAL MOETEN.

   2. Je zal dan wel moeten voorkomen dat de staat schulden gaat maken, bijvoorbeeld door in de grondwet vast te leggen dat de staatsschuld nooit hoger dan 20% van het BNP mag worden. Anders krijg je inflatie.

    1. De inflaties en verdere uitwassen Hebben Nooit met staten regeringen en partijen te maken gehad Noch Wát Volken voor Wat dan ook Deden MAAR Met de Criminele mafiawerken met welbewuste voorbedachte rade van de banken die zulks induceerden mét “oscillaties!. Een Terreurwerktuig om Volken in de schuldenslavernij onomkeerbaar te begraven als slaven. Bij elk up “ÓF downrimpeltje van een Economie “ér áán gaan hangen “exaltéren om van elk topje en dalletje een zwarte schulden…”pút OF bérg te maken.  Zo als in de Joop den Uyltijd al terwijl het een decennium Behoorlijk up ging dan dáár boven óp via hun mafialeden in de politiek regeringen besturen staat en wet extra schuldleningen bovenop te pushen + extra schulden en verplichtingen aangaan zodat ook nog eens weer extra leningen moeten nemen ook nog eens van tevoren al vastligt als zij het een natuurkundige wet.  En Neme DÀN eens dé dalletjes dat al regering op regering foor opeenvolgende mafiahandlangers en leden als een lubbersen kok van agten en balkenenden en ruttes wordt aangedaan in de vorm van seriebezuingingen.
      
     Dat de seriebezuinigingen raciaalterroristische mafiawerken “”ter oscillatie” zijn van globale afmetingen is enkel al aan de “collectieve seriebezuinigingen van een na ander Land  in heel de West te Zien incluis Niet eu landen.
      
     Bijvoorbeeld dat Spanje….Dat ZOU op moment simpelweg BOOMING MOETEN Zijn Daar dat een Land is dat Supposed door die mafia eu op poten gezet en ontwikkeld zou worden al decennia EN WIJ Dé Supposed rijkere Landen dan ook al decennia ZEER FORS voor betalen Ons scheel. Een Reccesie een problemen voor Spanje HAD DAN Onmogelijk geweest en Zeker veel langer op zich Moeten laten Wachten dan gelijk met alle anderen te vallen op banksterafroep.
      
     Hier Wil Ik Ook  Herinneren dat de banken Ons jarenlang hebben Bedrogen op vele wijzen oa met boekhoudfrauden om hun roof en plunderpartijen te verbergen als met woorden ta gaan knoeien als “bovenliggende en onderliggende waarden. Met bovenliggende waarden simpelweg getallen noemen publiceren die Geen Eens bestaan….al lang niet meer. PUUR Bedrog Oplichting en Criminele samenwerkingen.
      
     We zijn Door deze bankstermafia Simpelweg onder voorwendsel van allerlei moois alle decennia Puur Beroofd en Alle Gelden weggesluisd met Volle samenspan en medewerking van heel wat mafiainstanties als die eu ook volkomen en puur en alleen is Laat Staan Naast dat ze smerigste Mensenhandelaren en Kinder verprostitueerders  ontwrichters van Hele Volken Landen en zelfs Kontinenten  op Aarde zijn. Dé smerigste SSer van ww2 IS NÒG Heilig Bij HEN!

  1. Blijkbaar waren ze niet uit het visionaire hout gesneden? :-)

   Volgens mij zou het helpen als elke burgemeester in Nederland op gemeentelijk niveau lokale LETS systemen zou gaan organiseren om zaken als voedsel, woningen en ouderenzorg gedeeltelijk in te gaan regelen. En zij zijn nodig omdat het mogelijk moet zijn de gemeentelijke belastingen erin te kunnen betalen.

   Er zouden in mijn opinie veel meer lokale geldsystemen moeten komen. Op gemeentelijk/provinciaal niveau, daarnaast een landelijk niveau en als laatste een wereldvaluta. 3 geldsystemen om waarde uit te ruilen met elkaar. 

   Maar goed, dan moeten we heel wat ambtenaren gaan omscholen in hoe ze dit soort systemen kunnen managen. Of heel veel mensen zelf grasroots initiatieven laten beginnen.  Maar dit lijkt me verre van een onmogelijke taak. 

   http://www.transitionbooks.net/local-money-how-to-make-it-happen-in-your-community-by-peter-north/  dit boek bestellen en lezen is voor iedereen een goede start. :-) En ook het LETS handboek wat OomT laatst linkte. http://members.multimania.nl/letsdoetinchem/letshandboek.pdf  

   1. Die link van Oomt had ik niet gezien, mooi dat je m hier laat zien, kan ik me gaan verdiepen in die Lets!.

    Douwe, het fenomeen staatsschuld verdwijnt toch als de staat zelf zijn geld creeert?? (zoals Lastugro hierboven, en jij en Germen aangeven).
    Waarom is nou ooit die tussenstap verzonnen, overheid maakt een papier met 1 (obligatie) en krijgt 1 (dollar)??

    Ik vroeg het een keer aan Matthijs, maar hij had als antwoord dat dit is voor “checks and balances” voor de staat (geen Zimbabwiaanse toestanden die zouden kunnen ontstaan). Volgens mij is dit een dooddoener. 

     

    1. Leon,
     Als de staat soevereine munt uitgeeft verdwijnen ook de staatsobligaties, verdwijnen die vermaarde veilingen van 1,99% voor NL en 25% voor GR. Bij wet zal de centrale overheid geen schulden meer mogen maken.
     In het monetarisme genereert een private instelling geld uit niets (met de computer) en de staat leent dat geld door het verkopen van obligaties aan de computereigenaar (Federal Reserve). Uiteraard voor de obligaties gelden hoofdsom en rente. Dekking voor de rente is NIET gecreëerd en zo hebben we meer schulden dan geld in het systeem en de verhouding tussen de geldmassa en schulden is steeds meer uit balans geraakt naar de schuldenkant. DE SCHULDENCRISIS BLIJFT AAN EN BREIDT+DIEPT ZICH UIT ZOLANG HET MONETARISME BLIJFT. HET PROBLEEM IS HET SYSTEEM.
     Nog ff dit: Wilders vraagt de Gulden terug. Maar de Gulden was ook monetaristisch: de staat kocht ook voor 1999 obligaties. Als Wilders eerlijk was dan had hij om SOEVEREINE MUNT gevraagd.
     Dit soort concepten moeten we zeer goed begrijpen en voortdurend naar buiten brengen, pushen en promoten, anderen leren en aanzetten tot verdere verspreiding. Verwacht a.u.b. niet dat Postbus 51 met infospotjes hierover komt.

    2. Ja veranderen aan de ellende zal er niets als steeds weer dezelfde bankenkliek welk variant dan ook uitvoert en alles binnen kortste keren weer tegen de Bevolkingen keert. Die wegen hebben ze altijd gevonden.Het gaat dus om Integriteit en waar Men Staat en in een mafieus plunderkamp staan dat allenig de dikste bankrekeningen ter Wereld alleen zelf heeft is een Heel Slecht idee.
      
     Wat Wilders Betreft…eerlijk oneerlijk. Van Allen Denk Ik Wel dé Eerlijkste Maar Zo Als Ook Hier te Zien het doorsnee Veel te weinig weten hoé groot en overkoepelend het bedrog is dat duizenden jaren strekt en internationaal is. Dan zijn de leden van alle andere partijen Heel Wat Wetender en Minder Onschuldig als je eens de Fotos van alle kabinetten van alleen na de oorlog al eens naast elkaar legt.
      
      Dan Zie je een specifieke Niet Native afkomst en dat komt Niet omda ze op een academie zaten maar omdat ze een unieke afkomst uit strengste incestmilieus hebben dat vertoon en eigenschappen wat isoleerd.
      
     Het Zal er Van Komen Dat Alle grootbedrijf bank Geconfisceerd Moeten Worden wereldwijd Alle Gelden en Waarden  Eigendommen van deze asiatensekte of kaste Geconfisceerd en Alles Weer Terug Genationaliseerd Moet Worden. De vereniging eu Zal Ook De Gelden Terug Moeten Betalen en de enorme Wereldwijde Schaden die ze deden Moeten Gaan Betalen incluis Contributies Teruggeven. Meer dan een zuiver mafiabedrijf met kwade bedoelingen Mensenhandelaar Mensenschender is dat Nooit geweest en hun afdeling nato staat op moment ook al onder Vuur wegens diezelfde geest en misdaden. Horen ook bij de bank die hen schiep.

    3. Ehhh Ja JFK Jefferson Jackson Abraham Lincoln Bobby Kennedy EN VELEN Meer….Allen Naar aan Hun Eind gekomen. Landen die het internationale Volken tot hun slaaf en hoer makende systeem van ze Niet hebben worden en zijn de afgelopen jaren Stuk voor Stuk onder allerlei voorwendsel en Bedrog aan Ons aangevallen.
      
     Libie…kadaffi wilde een Eigen Afrikaanse Munt Invoeren Gebaseerd op Goud….Drie maanden later al werd het ze opeens belangrijk Zijn Land aan te vallen…snel al was Alle Goud 146.000 Kilo Spoorloos verdwenen en miljarden het Land uit geroofd en even Spoorloos verdwenen…I Smell bank.
     http://www.boublog.nl/11/11/2011/boublog-onder-vuur-en-libie-iran-update/

    4. @ Leon, die stap is praktisch gezien de privatisering van je geldsysteem. Dus je laat een derde partij geld scheppen die je er vervolgens rente over betaald. In mijn ogen is dat dus waar de parasiterende bankensector zit en zo een heel volk haar arbeid kan afromen. Dit is idd helemaal niet nodig, Het Tally Stick systeem bewijst volgens mij prima dat overheden goed in staat zijn hun eigen geld te scheppen en je zou best op een democratische manier kunnen beslissen met de gemeentschap waar dat geld in geinvesteerd zou moeten worden. Want nu gaat dat vrolijk naar wapens en olie als een bank denkt dat daar de winst zit. Kortom ik geloof niet zo in de ehtiek van de bankiers en zie veel liever een gecontroleerde overheid in overleg met haar volk om te bepalen waar ze dit geld in steken. 

    5. Geld heeft Geen Waarde Maar Zegt Hoeveel Waard JIJ BENT.
      
     EN Ik Weet Nog Wel een Drukker Die Per kubieke Meter Voor een Eenmalig KWARTJE Drukt Want meer Dan reclameprints Behoeft Dat HELEMAAL NIET te kosten.
      
     Dat gezemel om een Oplichter van een drukker die Ons eeuwen rente liet betalen voor hun eenmalige werkje(Dat We Nóg ZELF Deden)
     Je laat Je loodgieter Tóch ook Niet voor altijd bij Je inwonen als die Je aanrecht even heeft gerepareerd? Zelfs een doktor Die Je Leven Redde zo eeuwig nog Geen eens Dankbaar Bent?

   2. Je hebt Geen idee wié de burgemeesters zijn. Allezzz family en elitezaden.
     
    Pechtold family van herzl de antisemitismekweker en middenoostendepopuleerder  .hirsch ballin van baron von hirsch een bankier die voorwerk in de armeese genocidhoek deed en zuidamerika depopuleerde koloniseerde. De donners ken je vast wel als adel zijnde. Een aleid wolfsen van oude adel en Wijkterrorismenkweker. Een van gijzel die erger dan een hele bus vol sietzes is. Een rutte directe family van merkel met de oorlogen meegewaaide poolse en russische adel. rosenthal idem. Onze ministers presidenten burgemeesters bestuurders van boven af opgelegd bij naadloze erfopvolgingen achter een Facade van Supposed  Freedom en recht. Alle rechtbanken wetgevingen justities in hun klauw dat ze epidemisch helpt heel de Landen Leeg te zuigen van begin alle eeuwen al. Tot in zelfs het kleinste italiaanse Dorp zijn ze dé burgemeesters.
     
    Zij ZIJN de bank.
     
    Ondanks   wettige of politieke beweringen en suggesties is er nog steeds Geen Burgemeesterverkiezing of Vrije Keuze.Alle Wegen Alle Inspanningen lopen dood in exact dezelfde handen. Dit bijltje van Opstandig Onrustig Volk hakken ze al eeuwen. Ze vermalen elke Hoop en Inspanning van Burgers tot mislukking en Teleurstelling wat verlammend werkt.
     
    Overheden wetten staten regeringen koningshuizen scholen kerken religien en die bank gemeenete priester en burgemeestershappen alles gebracht door de asiaat als bezettingsleger wat ze heden nog zijn. Zelfs academien en wetenschappen hebben ze in monopolie en produceren poep met 52% Valse academische diplomas. Zelf leden hoge raad mafiamembers met Valse academische diplomas. One happy family.
     
    Beetje Jammer als Je Jé Geld zet op een teleurstelling die van tevoor al GEHEEL andere wensen en motieven heeft als ze Jou zeggen.

    1. Trouwens Je blindstaren op louter functies als burgemeester is ook Zelf kwelling.  ALLE bestuursbaantjes hoogleraarschappen fractielijderschappen voorzitter commisieleden directeuren academien etcetcetcetcetc …BEHOUDEN die elite voor eigen geest en kroost als DE Meest Discriminerende en Rascistische fascistensekte TER WERELD die ze ZIJN….of mafiabedrijf is Herkenbaarder.
      
     Zo ook een joost eerdmans die zich wat jaren curiculum verwierf met een “crimefighterwebseitje om politieke geloofwaardigheid te kweken op eigen belang en schijnimago  NIET Om een Hart Voor het Welzijn van Dit Volk Wat hét zijne NIET IS. Geen Gevoel Geen Menselijkheid Geen Warmte Geen Goede Bedoelingen Dán berekenendheid insinuatie en False posture.
      
     Toen ik wat jaren geleden Getuigenis en Waarschuwing op zijn website Bijdroeg bande hij dat en blokkeerde Elk Volgende Poging tot Bijdrage en Warschuwing Ook Inzake massale Kinder misbruiken met misbruik staatsmiddelen en schoolsystemen. … Ja Logisch ZELF Behoort hij TOT die club. Zo ook een eduard nazarski van amnesty international dat in ALLE Zaken van Maatschappelijke Misstand Alle geweld tegen Klokkenluiders tegen Slachtoffers en Slachtoffertjes Naast Vele van die namaakridders Meer Volkomen Laat afweten…Die ELK GEEN STUIVER Subsidie verdient HEBBEN!
      
     Dit typetje nu voerden ze kortgeleden OP als sort of new bright light and good fellow geschikt voor politiek en bestuur…SURE Zo hebben ze allerlei goodwill en Supposed goede werken als ook derdewereldhulp amnesty international  anti discriminatie en rascimenbestrijders overloaded met dit soort vullis en mafiageesten zo als al wim kok werd geintroduceerd via een “arbeiderscircuit nadát een eerdere poging hem aan de macht te helpen rond 1987 even mislukt was omdat er gevraagd was op TV óf hij nou Echt Kinderen verkrachtte. Later via een arbeidersbelang dan tóch nog in de macht en Hele Land dan maar verkracht geplunderd Leeggezogen en geroofd. Ook een van oude takje engelse elite van dezelfde asiaat.
      
     Vorig jaar ging voor het eerst de Deur open van een noors koningshuis. Hadden ze beter dicht kunnen laten …Geen Enkel Native meer te Bespeuren alles incestasiaat en wat Native mediagezichten als frontje en that it. Dus ook al door die bank ingepikt en weggeroofd. Machtsposities bezetten is een behoorlijk topten voor de mafiabank en hun discriminatiekroost. Al zij staan vanwege oudegyptische machtstructuren weer onder uiteindelijke lijding van hun hoogste baas en kaste de liclan in china…Daar vloeide dan ook meeste roofgoed heen.
      
     Vanwege hoé de macht met Kinder verkrachtingen en geweld als bestaan en opvoeding wordt instandgehouden en aangelegd is een Weet Hebben der lagere klassen der kaste waarschijnlijk afwezig en zijn ze needtoknow bezig daar ze ook rustig meewerkten aan hun eigen vernietiging en verdamping per 2000 al en wat latere pogingen simpelweg als makke schapen ook. Ondertussen wél op Ons schijten en rekeningen sproeien blijven. En Wij Maar Ons Leven en het hunne ook Steeds Maar Redden Als Volk Dat We Zijn de Ondankbare honden Die Megalomaan als ze Zijn dáchten Mens te zijn.
      
     *Megalomanie kan een Gevolg van Kinder verkrachtingen en misbruik zijn en accumulaties van wrok haat en frustraties kan iemand dan ver buiten en boven elk Nog Normaal Menselijk Contact en Omgang brengen. Spugend op Elk Mens en Zelfs uiteindelijk Elk Leven en Bestaan.  Is ook geest van zog adel en elite en wegens dwangmatige gesystematiseerde incest Baby en Kinder misbruik en martelingen waanreligien gebaseerd op deze misdaden en taboes en mensdenkbeelden instand gehouden. Zog onherkende Erfzonden. Veel Mensen zijn er Zo die “zelfverheffend rondlopen als of Wij “hét gedaan” zoúden hebben. Maar ZO is Het NIET.
      
     Is een drijfveer in meeste crimineel beoefend bedrijf of nou in overheden of een mafiaorg hells angels ms13 een religie politiediensten een school een creche een immigrant een huis Van Mensen Die als Kind Geschonden zijn. Sja Dáár moet Men dan als Volk tussendoor laveren Mét Je Kindjes Jé Geluk in de Hoop dat ze Je Kindtjes Niet schenden Wat zeer moeilijk te Voorkomen is daar ze zich zelfs wetgevingen scholen en creches eigen gemaakt hebben en wel even laten zien hoe het moet…Ons de  hele weg gezelende met schulden misdaad en ellende. Raciale projecties dat deze misbruiken in eigen milieu  leveren zijn ook Vaak bron van dat raciaal geweld en haat. Vaak ook opzettelijk aangebracht en uitgebuit. Zijn goede fanatieke soldaten en terroristen…politieagenten en bestuurders.
      
     Door dit alles Als Je Dán Nóg Wilt Weten Wie Wij Wérkelijk Waren Van Geboorte Gegeven Van GOD´s Hand…Dan Moet Men de bijnadoodervaringen Gaan Lezen Dé Hymnen in de Kyrie eleison en Meest Vindbare verheven Poésien en Odes. De Lalaatjes Winky Twinkies Wat Men Nog Wel Eens Kan Zien aan Een Kind Voor het verkracht wordt en de poorten van de Poerusjah begraven worden. U Bent Naar GOD´s Gelijkenis Geschapen IS DAN WEL Weer Een Waarheid Die in Uw bijbel staat.

   3. Douwe,
    De LETS kunnen geen duurzame oplossing wezen. Soevereine munt dient door de grootste economieën ter wereld ingevoerd worden inclusief door de VS. Het MOET.
    Met local currencies kun je geen internationale handel voeren. Met 7 miljard zielen op de planeet hebben we zeker internationale handel nodig.
    Het is zaak dat we de kennis hierover zoveel mogelijk verspreiden. We kunnen niet op subsidies zitten wachten voor TV spotjes, want zulke subsidies krijg je niet van een Jan Kees de Jager, hé!
    Trouwens, in Europa is de Chiemgauer de meest succesvolle locale valuta.

    1. Ik ben zeker voor een sovereigne munt maar daarnaast ook voor een wereldhandelsmunt en een lokale munt. Dus drie systemen zodat je veerkracht in je systeem inbouwt en je zaken als voedsel etc veel lokaler kunt houden en daarmee niet noodzakelijk over de hele wereld gaat slepen. Ik denk dat juist het monopolie van maar 1 soort geld hebben doorbreken belangrijk is als je veerkracht wilt inbouwen in je systeem. 

     Het is dus niet of of maar en en 

    2. Dit lijkt me inderdaad een zeer goede oplossing om meerdere geldsystemen naast elkaar te hebben op zowel lokaal, nationaal en internationaal niveau.

  2. Klopt. Kan alleen voor mezelf spreken, maar na zovaak hetzelfde uitleggen en dan nog niet begrepen worden ben ik mijn geduld gewoon kwijt. Dan valt er niet meer zinnig te discussieren. En dan heb ik het niet over subjectieve dingen waar ieder een eigen mening over mag en kan hebben. Met name als het gaat om politieke keuzes heeft ieder zijn eigen ideeën. De één vindt dit eerlijk, de ander dat. Prima! Heb je meer vertrouwen in de overheid als geldscheppend orgaan of heb je meer vertrouwen in (goed gereguleerde?) private geldscheppende banken? Dat zijn zeer subjectieve dingen waar je lekker over van mening kunt verschillen.
    
   Maar zo iets als de rekenkundige werking van rente e.d. is wat anders. Iedereen blijft maar van die onjuiste beweringen doen dat “het nooit terugbetaald kan worden” e.d.
    
   Als mensen ontkennen dat 1+1=2, dan houdt het gewoon op.

   1. Matthijs,

    • Iedereen blijft maar van die onjuiste beweringen doen dat “het nooit terugbetaald kan worden” e.d.

    In het geval van commerciele banken is dat inderdaad onzin; de bank brengt het verdiende geld weer in omloop. In het geval van een centrale bank is het geen onzin, gesteld dat aan 2 voorwaarden wordt voldaan:
    1. Er gaat niemand failliet (of het aantal faillisementen met schulden an de centrale bank is te klein om de rentesom te compenseren). Dit is het geval.
    2. De centrale bank keert de door rente behaalde winst niet geheel uit. Dit tweedevalt niet uit te sluiten maar zou, lijtk me,vrij simpel op te lossen moeten zijn, namelijk door de geldpers ten bte van bijvoorbeeld de overheid even aan te zetten.

    1. Het probleem is dat mensen hun eigen huishoudsituatie toepassen op het geheel (het land met een eigen munt en centrale bank). Die vergelijking gaat niet op. Als huishouden heb je – wellicht – schulden die je voor tijdstip X moet afbetalen. Als huishouden kun je failliet gaan. Maar voor een economie als geheel of een centrale overheid met eigen munt e.d. gaat die vergelijking volkomen de mist in. Er is niet een “afrekenmoment” op een bepaald tijdstip. Alsof de marsmannetjes op 1 jan 2015 al hun geleende euro’s of dollars komen claimen. De centrale bank komt niet aan het eind van het jaar al haar leningen terug eisen oid. Er ontstaan altijd nieuwe leningen (en dus geld) in het systeem, het is één groot dynamisch proces. Maar mensen denken vanuit hun huishoudanalogie en vanuit zo’n afrekenmoment oid. Of vreemde constructies “als je het systeem bevriest in tijd dan ..”. En gaan daarmee volkomen de mist in. Mensen denken bijvoorbeeld dat de overheid van de VS failliet kan gaan, haar eigen dollars niet meer kan betalen. Onterecht
     http://pragcap.com/why-the-usa-isnt-going-bankrupt

    2. Matthijs, elk fiat geldsysteem is ten onder gegaan, de VS print nu gewoon geld. Als jij wilt geloven dat ze dat oneindig door kunnen doen prima maar dat is niet erg in lijn met wat er geschiedkundig met fiat geldsystemen gebeurt. 

     Bekijk de video van Bernard Lietaer ook eens, die legt net als Middelkoop uit hoeveel geldsystemen er wel niet gestrand zijn zelfs in de afgelopen 50 jaar door of hyperinflatie of faillesmenten. Als al deze vergelijkbare systemen in het verleden ten onder zijn gegaan is het in mijn opinie wensdenken om te geloven dat de VS om een of andere bijzondere reden buiten deze logica zou vallen. https://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/bernard-lietaer-money-diversity/ voor de details over hoeveel fiatgeldsystemen zijn gestrand de afgelopen tijd. Het failliet van de dollar zal niet de eerste en ook niet de laatste zijn.

     Ik zou het nog anders willen stellen, de VS gaat niet alleen failliet, praktisch gezien is het al failliet, 46 van de 50 staten staan op het punt van of zijn al omgevallen. Veel staten luisteren niet eens meer naar Washington… Intern is de VS inmiddels een 2de wereldland geworden wat volslagen corrupt tot op het bot is tot in Washington aan toe.
     Bekijk hiervoor de documentaire Off the Grid.https://www.visionair.nl/ideeen/mensheid/off-the-grid/

     Beweren dat de VS niet failliet zou gaan of zou kunnen is wat mij betrefd net zo een absurde uitspraak als die van Arie dat het geld uit Griekenland echt terugkomt met rente… Elk persoon met een basisbegrip van ons huidige economische systeem ziet dat we in de laatste fase van ons geldsysteem zitten waarbij nog even massaal rijkdom van arm naar rijk wordt gepompt. 

     Leg mij namelijk eens uit hoe een land zichzelf uit de schulden kan lenen? En niet 1 maar ongeveer alle landen van de wereld. Al deze landen staan in de schulden bij internationale private bankenkartels en we lenen geld van die banken om de oude schulden aan hun te kunnen betalen met meer rente… Dat de politiek en de mainstreammedia deze oplossing al 4 jaar gebruiken en we nog niets verder zijn met de oplossing is lijkt me bewijs genoeg dat dit niet kan werken. Wat we wel zien is dat de salarissen in de bankensector alleen dit jaar met nog eens 12% omhoog gegaan zijn.

     Kortom ik deel je mening niet helemaal :)

      

    3. @Arie
     Arie nam een tijdje terug de stelling in dat banken niet kunnen sparen of geldoppotten. Ik nam dit ter kennisgeving aan want de beargumentatie erachter leek in orde. Maar is dit eigenlijk wel zo? Ik heb hier nu NRC handelsblad voor me liggen van vrijdag 6 juli pagina 3 “centrale banken wereldwijd in actie” , waarin sprake lijkt te zijn van banken die hun geld stallen bij de ECB waar ze dan nog rente over krijgen ook. Nu is die rente zeer laag en in sommige gevallen zelfs negatief, omdat de ECB en andere centrale banken dit zogenaamd liever niet hebben omdat geld moet rollen, maar dit haalt volgens mij de stelling van Arie onderuit, want het is voor een bank dus wel degelijk mogelijk om te “sparen”.
     citaat:
     “Om banken te stimuleren kredieten te verstrekken aan bedrijven en consumenten, verlaagde de ECB gisteren de rente die banken krijgen als ze geld bij de ECB stallen.”

    4. Banken stallen het al een tijd bij de ecb omdat ze elkaar onderling niet vertrouwen… terwijl ze wel samen spelen in de vaststelling van libor rente… waarmee ze geld verdienen door rente… dmv het belazeren van overheden, bedrijven en burgrers… ze verdienen door tegen hoge rente (bijv. 14% boeterente op rood staan) aan burgers te rekenen, terwijl zij zelf voor minder dan 1% rente lenen via de ecb: they are making huge profits!

     Wat houd die soevereine munt dan in? Elk land weer gewoon zijn eigen valuta terug en geen uitgiftes van obligaties? Een beetje wat Silvio Gesell voor staat met een beetje Steve Keen? Of zit ik er nu helemaal naast…

     Die derivatenmarkt moet er uit, schijnt triljoenen in om te gaan die dus niet op reeele economie gebaseerd is http://www.washingtonsblog.com/2012/07/big-banks-criminally-conspire-to-rig-800-trillion-dollar-market.html

    5. Die derivaten gaan ons de das om doen!

     Schijnt ook zo te ze zijn dat de totale bankenschuld in Nederland vele male hoger is dan de staatschuld 

 6. Quote: Een bank schuift met enorme hoeveelheden geld heen en weer en wordt door een politicus, vooral rechtse politici, daarom gezien als een soort hogere levensvorm.
  ———–
  Moet dat niet zijn LINKSE politici? 
  Dat zijn nog altijd de ergste verkwisters geweest!  :(

  1. @ Linsky,
   Dat is dus een grote fabel waar iedereen in trapt. Dit is helemaal niet waar. Serker nog wanneer men de feiten erbij haalt ziet men dat rechtse kabinetten net zo of nog erger verkwistten.

   1. Jullie Zijn allebei ZOT. Alle politiek en partijen zijn van de banksters. Vandaar Ook Dat inderdaad alle partijen verkwisten en hun bezuiningen op het Volk verhalen en aan de banksters als trouwe hondjes Ook DAT roofgoed nog uitleveren.

    1. in Amerika zijn er niet eens middenpartijen, Obama is zoals de VVD hier,
     en dan heel erg ver rechts heb je die republikeinen

 7. “” Dat zijn de Christenunie, de SP, de PVV, de Partij voor de Dieren (op dit moment vermoedelijk de meest capabele partij op het Binnenhof), de SGP of de nieuwkomers: Piratenpartij of Libertarische Partij. Helaas zal deze demissionaire groep brokkenpiloten nog lang in functie blijven“”
   
  Christenunie SP PvdD SGP: christenunie deed met rouvoet aan terrorist donner mee de jeugdzorg een terreurwapen tegen Ons te maken en inzake de Terreurcampagne tegen de zog “Twitterjochies” om via die omweg(met Jeugdzorg ook) de Bevolking al weer eens te intimideren zullen ze ook wel Niet ver geweest zijn en Mede Heb Ik Van Geen Enkel partij Protest of Bezwaar Vernomen Inzake Zowél die Jeugdzorgterreur Áls  de Twitterjochies.
   
  De kleinere partijen zijn gebruikelijk ook terreur en actvistencellen van de bank.
   
  PVV is door de donnerbrigades en joris demmink al van begin opgegebroken door mafialedn pechold en cohen en hun lastermedia wat Men Niet kon missen op TV en toen zijn er geprepareerde vullisbakken in gedropt die een na ander Schade flaters en scheten laten net als nu weer die twee messiasen die Judassen bleken van de bank. Dus Arme Geert Wilders heeft van begin geen Kans Gehad op Fatsoenlijk Beleid en of het Dán Nog Wat met Zijn Partij Kan Worden niet Wetende wie nog meer sabotagebommen zijn.
   
  Dus Áls op een Bestaande Partij HOOGUIT PVV en Voor Al Dan Maar de Nieuwe Partijen Warbij Ik de Piratenpartij Internationaal Al Wat Ken en Goede Hoop Dat Die OPrecht en Waarhaftig Dé Haren op de Juiste PLek Hebben…Dé Tanden Tegen die bank en hun sc#mmetier!
   
  Zelfs dat het kabinet demissionair IS is werk van de bank en mafiainfiltranten donner en hirsch ballin die family van de banksters zijn die dan Ook NU Afghanistan geheel en al aan het uitbenen zijn waarbij ze Tegenstand en Opponenten behalve met drones ook met roadblocks opruimen Daar Leiders gebruikelijk bij toeslaande Armoeden enige Autogebruikers nog maar zijn. En een ruime 2000 “ongelukjes aan die blocks al gebeurd zijn. Een iets andere manier als ze bij Ons gemiddeld bezigen ván “houdt Je Mond”!

 8. Woeps ook een klein bankair adviesje gekregen Blijkbaar – Zo daar ZO Hier OOK:

  BEFORE the “Federal Reserve Board” [it’s not federal, there are no reserves–they are using OUR money– and there aren’t even any Americans on this board] was founded, this nation had the highest RATE of Personal Savings in the world, AND had the equivalent of $18 trillion in the bank.  Only 90 years after this pack of LYING jews took over our finances, we have NO Personal Savings, we are the only industrialized nation in the world with a NEGATIVE Personal Savings rate, and we have OFFICIALLY $18 trillion in debts.

  GeeH  Wat Klinkt Dat bekend?

  fathersmanifesto.net/frb.htm

  Maar hét ter kwader trouw Staat Zonder Meer Vast HÈÈL Vast!

  klokkenluideronline.nl/artikel/14574/een-kartel-als-vrije-markt-illusie#comments

  fathersmanifesto.net/israel.htm

  1. Om het samenspan handlangerschap en mafialidmaatschap van van landsbestuurders wetgevers en regeringen te Betonen Wil Ik Natuurlijk ook even Op de mafia immuniserende pikmeerarresten en de immuniteitscampagnes van mafialid en Mensenhandelaar en Dief en Oplichter eu Wijzen.

  2. En dat mark rutte Ons dwingt om Koper voor hem te stelen is èén En Dat hij Ouders dwingt en uitlokt Hun Kinderen wegens zijn Armoedenzaaien te slaan en verwaarlozen en Kinder verprostitueringen voor zijn Kinder bordelen pushed IS TWEE en dat hij daar mét zijn eu smeerpijpen weer via zijn bordelen en Jeugdzorg aan zijn Kinder misbruikergelden binnenracht IS DRIE.
    
    
   Ook de Volkenbeschermende eu Wetgevingen Als Plicht van Landen hun bevolking te Beschermen…OOk Tegen Armoeden en Verpauperingen…trappen ze ZELF met voeten. Als een Jeugdzorg DÀT Zou Zien Zouden ze rutte zijn uchekuch Volk Wegnemen om Ze te Vertroetelen Met Allemaal Hulporganisaties Die HARD VOOR ONS Om RECHT EN GELD TERUG  Roepen met Erwtensoep er Bij.

 9. Gewelidig stuk !
  stuur je dit ook naar politici, kranten, nieuwsredacties etc ?
  Ik zal het delen op FB inelk geval…

  maar wat ik niet begrijp is het reclameblok bovenaan op deze pagina…. allemaal reclame van banken… waarom doe je dat ???

  1. Die reclame is altijd “on topic”, als dit draadje bijvoorbeeld over een nieuw medicijn zou gaan dan zou er reclame van de fharma maffia boven staan.
   Dat gebeurd automatisch door Google denk ik.

 10.  
  Involvement in the European sovereign debt crisis 
  Goldman is being criticized for its involvement in the 2010 European sovereign debt crisis. Goldman Sachs is reported to have systematically helped the Greek government mask the true facts concerning its national debt between the years 1998 and 2009.[74] In September 2009, Goldman Sachs, among others, created a special credit default swap (CDS) index to cover the high risk of Greece’s national debt.[75] The interest-rates of Greek national bonds have soared to a very high level, leading the Greek economy very close to bankruptcy in March and May 2010 and again in June 2011.[76] Lucas Papademos, Greece’s former prime minister, ran the Central Bank of Greece at the time of the controversial derivates deals with Goldman Sachs that enabled Greece to hide the size of its debt.[77] Petros Christodoulou, head of Greece’s debt management agency began his career at Goldman Sachs.[77] Mario Monti, Italy’s new prime minister and finance minister, who heads the new government that took over after Berlusconi’s resignation, is an international adviser to Goldman Sachs.[77] So is Otmar Issing, former board member of the Bundesbank and the Executive Board of the European Bank.[77] Mario Draghi, the new head of the European Central Bank, is the former managing director of Goldman Sachs International.[77] António Borges, formerly head of the International Monetary Fund’s European Department is a former vice chairman of Goldman Sachs International.[77] Peter Sutherland, former Attorney General of Ireland is a non-executive director of Goldman Sachs International. Karel van Miert, former EU Competition Commissioner is an ex-international adviser to Goldman Sachs.[77] These ties between Goldman Sachs and European leaders are an ongoing source of controversy.[77] 
   
  SEC civil fraud lawsuit, filed in April 2010 
  On April 16, 2010, the Securities and Exchange Commission (SEC) announced that it was suing Goldman Sachs and one of its employees, Fabrice Tourre.[134] The SEC alleged that Goldman materially misstated and omitted facts in disclosure documents for a synthetic CDO product it originated called Abacus 2007-AC1.[134] Goldman was paid a fee of approximately $15 million for its work in the deal. The allegation is that Goldman misrepresented to investors that an independent selection agent, ACA, had reviewed the mortgage package underlying the credit default obligations, and that Goldman failed to disclose to ACA that a hedge fund, Paulson & Co., that sought to short the package, had helped select underlying mortgages for the package against which it planned to bet.[135] The SEC further alleged that “Tourre also misled ACA into believing that Paulson invested approximately $200 million in the equity of ABACUS 2007-ACI (a long position) and, accordingly, that Paulson’s interests in the collateral section [sic] process were aligned with ACA’s when in reality Paulson’s interests were sharply conflicting.”[135] Goldman Sachs stated that the firm never represented to ACA that Paulson was to be a long investor, and that as normal business practice, market makers do not disclose the identities of a buyer to a seller and vice versa.[136] 
  The complaint states that Paulson made a $1 billion profit from the short investments, while purchasers of the materials lost the same amount. The two main investors who lost money were ABN Amro and IKB Deutsche Industriebank.[135] IKB lost $150,000,000 within months on the purchase.[135] ABN Amro lost $840,909,090.[135] Goldman stated the firm also lost $90 million and did not structure a portfolio that was designed to lose money.[136] After the SEC announced the suit during the April 16, 2010 trading day, Goldman’s Sachs’s stock fell 13% to close at 160.70 from 184.27 on volume of over 102,000,000 shares (vs. a 52 week average of 13,000,000 shares). The firm’s shares lost $10 billion in market value during the trading session.[137] On April 30, 2010, shares tumbled further on news that the Manhattan office of the US Attorney General launched a criminal probe into Goldman Sachs, sending the stock down more than 15 points, or nearly ten percent to $145.[138] 
  Goldman issued a statement on the same day the suit was filed, saying the SEC’s charges were “unfounded in law and fact” and giving specific reasons as to why. The firm stated it had provided extensive disclosure to the long investors in the CDO, that the firm also lost money, that ACA selected the portfolio without the firm suggesting Paulson was to be a long investor, and that ACA was itself the largest purchaser of the Abacus pool, investing $951 million. Goldman also stated that any investor losses resulted from the overall negative performance of the entire sector, rather than from a particular security in the CDO.[136][139][140] Goldman issued an additional public comment in response to the suit on April 19, 2010, raising additional points in their favor.[141] While some have called these statements misleading,[142] others believe Goldman has a strong defense[142][143][144] or that the SEC has a weak case.[145] 
  Experts on securities law contacted by The Wall Street Journal believed the success or failure of the suit would depend on whether the facts not disclosed by Goldman were material. Some, such as James Cox, a Duke University law professor, believed the suit had merit. Cox opined that Goldman was aware of the relevance of Paulson’s involvement and took steps to downplay it. Others, including Wayne State University law professor Peter Henning, noted that the major purchasers were sophisticated investors, capable of accurately assessing the risks involved, even without knowledge of the part played by Paulson.[146] 
  On July 15, 2010, Goldman agreed to pay $550 million – $300 million to the U.S. government and $250 million to investors – in a settlement with the SEC. The company also agreed to change some of its business practices regarding mortgage investments, including the way it designs marketing materials. The SEC called the fine the largest commission penalty for a Wall Street firm. The company did not admit or deny wrongdoing. The settlement does not cover Tourre.[147] 
  On April 14, 2011, the United States Senate’s Permanent Subcommittee on Investigations released a 635-page report entitled, Wall Street and the Financial Crisis: Anatomy of a Financial Collapse which described some of the causes of the financial crisis. The report alleged that Goldman Sachs may have misled investors and profited from the collapse of the mortgage market at the expense of its clients.[148] Senator Carl Levin (D-Michigan), Chairman of the Subcommittee, said he would refer the report to the Department of Justice for further investigation.[149] 
  On June 2, 2011, following an “exploratory” meeting with the Manhattan district attorney, Goldman was subpoenaed for relevant information.[150] Goldman is expected to accept a deferred-prosecution agreement if charges are filed.[151] 
  It was announced on August 9, 2012, the Securities and Exchange Commission decided not to file charges against Goldman Sachs over a $1.3 billion subprime mortgage portfolio.[152] 
   
  Tax Rate 
  Goldman Sachs expected in December 2008 to pay $14 million in taxes worldwide for 2008 compared with $6 billion the previous year, after making $2.3 billion profit and paying $10.9 billion in employee pay and benefits. The company’s effective tax rate dropped to 1% from 34.1% in 2007, due to tax credits and, according to Goldman Sachs, “changes in geographic earnings mix” thus reducing the company’s tax obligation.[71][72] Many critics argue that the reduction in Goldman Sach’s tax rate was achieved by shifting its earnings to subsidiaries in low- or no-tax nations. Goldman Sachs had 28 such subsidiaries at the time, including 15 in the Cayman Islands.[73] 
   
  Lucas Papademos Worked as Senior Economist at the Federal Reserve Bank of Boston in 1985. He joined the Bank of Greece in 1985 as Chief Economist. In early November 2011, he was proposed as a potential caretaker Prime Minister of Greece, after Prime Minister George Papandreou offered to resign and allow a provisional coalition government to deal with the major political turmoil caused by the country’s debt crisis. 
  António Borges – Invited by Pedro Passos Coelho to be responsible for most of enterprise privatizations in Portugal since 2011 . Vice Chairman and Managing Director of Goldman Sachs in London from 2000-08. Worked in International Monetary Fund and Bank of Portugal. 
  Mario Draghi – Governor of the European Central Bank (2011–present) 
  Mario Monti – Prime Minister of Italy and Minister of Economy and Finance since November 2011 
  Romano Prodi – Prime Minister of Italy (1996–1998, 2006–2008) and President of the European Commission (1999–2004)[163] 
  Bradley Abelow – Former Chief of Staff and Treasurer of New Jersey under Jon Corzine, and President of MF Global, Inc. 
  Guy Adami – CNBC’s Fast Money 
  Olusegun Olutoyin Aganga – Former Nigerian Finance Minister, current Nigerian Minister for Trade and Investments 
  Sergey Aleynikov – Programmer. Successfully appealed federal conviction of stealing Goldman’s code. Rearrested by the Manhattan District Attorney on similar charges on August 9, 2012.[164] 
  Chetan Bhagat – Author 
  Fischer Black – Co-author of the Black–Scholes equation and the Black–Derman–Toy model 
  Joshua Bolten – Former White House Chief of Staff 
  Erin Burnett – CNN host 
  Mark Carney – Governor of the Bank of Canada[165][166] 
  Michael Cohrs – Member of Court and the Financial Policy Committee at the Bank of England 
  Jon Corzine – CEO of MF Global, Inc., former Governor of New Jersey (2006–2010) 
  Jim Cramer – Founder of TheStreet.com, best selling author, and host of Mad Money on CNBC 
  Emanuel Derman – Co-developer of the Black–Derman–Toy model 
  William C. Dudley – President of the Federal Reserve Bank of New York 
  Michael D. Fascitelli – President & Trustee of Vornado Realty Trust 
  Henry H. Fowler – Former United States Secretary of the Treasury (1965–1969) 
  Charlie Haas – Wrestler, who is working for World Wrestling Entertainment 
  Guy Hands – CEO of Terra Firma Capital Partners 
  Reuben Jeffery III – Under Secretary of State for Economic, Business, and Agricultural Affairs (2007– ) 
  Neel Kashkari – Former Assistant Secretary of the Treasury for Financial Stability
  Edward Lampert– Hedge Fund Manager of ESL Investments. Brought K-Mart out of Bankruptcy in 2003 
  Scott Mead – Photographer and an Investment Banker 
  R. Scott Morris – Former CEO of Boston Options Exchange 
  Dambisa Moyo – Zambian economist and author of Dead Aid: Why Aid is Not Working and How There is a Better Way For Africa 
  Ashwin Navin – President and co-founder of BitTorrent, Inc. 
  Henry Paulson – Former United States Secretary of the Treasury (2006–2009) 
  Robert Rubin – Former United States Treasury Secretary, ex-Chairman of Citigroup 
  Robert Steel – Former Chairman and President, Wachovia 
  John Thain – Former Chairman and CEO, Merrill Lynch, and former chairman of the NYSE 
  Massimo Tononi – Italian deputy treasury chief (2006–2008)[163] 
  Malcolm Turnbull – Australian politician, former federal leader of the Liberal Party of Australia 
  George Herbert Walker IV – Managing director at Neuberger Berman and member of the Bush family 
  Robert Zoellick – United States Trade Representative (2001–2005), Deputy Secretary of State (2005–2006), World Bank President 
   
  Recap 
  The fallout of Brussels based Dexia indicates that, while supposedly focused on the causes of the financial crisis, CRIS, led by Wolf Klinz, did not see problems similar to the mortgage crisis brewing in its own backyard. Meanwhile, the Greek-Goldman impropriety was swept under the carpet, courtesy of Commissioner Olli Rehn with the silent complicity of the ECON committee of the EU parliament, chaired by Sharon Bowles. For details, see our earlier article. The cherry on the cake is the EU Commission offering Goldman Sachs a privileged position in the emerging EU consolidated debt market. 
   
  Monti Pushes for ESM Banking License 
  HELSINKI—Italian Prime Minister Mario Monti Wednesday said he expects the European Union’s permanent bailout fund to be granted a banking license “in due course,” defying staunch opposition from both the German and Finnish governments. 
  “I think this will help, I think this will in due course occur,” Mr. Monti said, when asked if he supported granting a banking license to the European Stability Mechanism. 
  Granting the planned €500 billion ($615 billion) permanent rescue fund a banking license would greatly increase the fund’s resources, for it would gain access to European Central Bank lending and allow it, if needed, to fund purchases of bonds from countries that are borrowing at painfully high rates. The move is fiercely opposed by the German central bank, the Bundesbank, and both the German and Finnish government. 
  “A banking license for the ESM rescue fund is absolutely not our way,” German deputy government spokesman Georg Streiter told reporters Wednesday after a German cabinet meeting. 
  Mr. Monti was in Helsinki as part of a three-city European tour, where he met with his Finnish counterpart Jyrki Katainen, one of the euro zone’s harshest bailout critics. 
  Mr. Katainen maintained Finland’s opposition to using either the ESM or the European Financial Stability Facility, the EU’s temporary bailout fund, for secondary market bond purchases. He argued that any easing of interest rates is only temporary, and that the measure consumes too much of the funds’ capital. The ECB has spent more than €200 billion on secondary-market bond purchases since May 2010. 
  The Finnish premier insisted that Italy doesn’t need direct support from the EU. He pointed out that market jitters were the main problem facing the country. “I don’t believe that Italy needs help. It just seems that there is no kind of restructuring program that will calm the markets,” he added. 
  As one of the few euro-zone countries that has kept a top AAA-credit rating, Finland is despite its small size an important player for the bloc’s financial credibility. 
  Mr. Katainen, who has insisted his country receive collateral in exchange for bailouts funded by the temporary rescue fund, said many Finns find the current situation “unfair” as they are forced to shell out cash for troubled euro-zone members that are violating the bloc’s fiscal rules and at the same time watch people at home lose their jobs due to the crisis. 
  “We Finns were taught to believe that everyone followed the same rules,” Mr. Katainen said. 
  The Italian premier said Europe has a lot to learn from Finland in terms of doing the “national homework” required for economic recovery. He noted that Finland went through its own banking and economic crisis in the early 1990s, yet emerged as a key hub for information and communications technology. 
  Mr. Monti also said he had been encouraged by the “interesting, bold and appropriate” comments made last week by European Central Bank President Mario Draghi, who said he was prepared to do “whatever it takes” to safeguard the monetary union. 
  The comments have ratcheted up expectations for the ECB to roll out significant measures, including the possibility of bond purchases from troubled governments, at its monthly policy meeting Thursday. 
  Mr. Monti said Italy remains in “an uncomfortable position concerning unrealistically high [interest rate] spreads.” 
  Italian government bond yields eased somewhat Wednesday, with the 10-year yields dropping 0.12 percentage point to 5.95% and reversing part of the previous day’s climb. Both Italian and Spanish government yields have climbed to uneasy levels in recent months as the euro zone crisis drags on. 
  Mr. Katainen agreed that bond yields were too high in some European countries, adding that the sovereign debt markets weren’t accurately assessing the economic reforms made by some individual countries. 
  Mr. Monti is also meeting with Finnish President Sauli Niinistö before heading off to a meeting with the Spanish Premier Mariano Rajoy in Madrid on Thursday. He is also expected in Berlin and The Hague later this month. 
   
  Sinds september 2004 is Bilderberg onderdeel van het onroerend goed consortium van zakenbank Goldman Sachs en hotelmanagement onderneming Westmont Hospitality Group. Na deze overname werd een ‘classic turnaround’ ingezet met een nieuwe corporate identity, nieuwe positionering en een nieuwe managementcultuur. In de afgelopen vijf jaar werd ruim € 50 miljoen geïnvesteerd in een grondige renovatie van de hotels en restaurants. In het eerste kwartaal van 2009 werd Château Holtmühle compleet gerenoveerd, na aankoop van het onroerend goed in november 2008. In september 2009 werd de bouw van een nieuw restaurant en een multifunctionele conferentieruimte van 400 m2 Kasteel Vaalsbroek afgerond. 
   
  Beatrix, Rutte en Pechtold op ‘geheimzinnige’ Bilderbergconferentie 
  Ook dit weekend zullen vele hoge heren en dames uit de politiek, de royalty en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten en in informele setting de wereldproblematiek bespreken. Zo zijn daar bijvoorbeeld Google-topman Eric Schmidt, kroonprins Philippe van België, oud-minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten Henry Kissinger, oud-wereldkampioen schaken en tegenwoordig activist Gary Kasparov, en ook publicist Paul Scheffer is aanwezig. 
  De Bilderberg-conferenties vinden sinds 1954 op regelmatige basis plaats. Ze zijn vernoemd naar het Bilderberg hotel, in Oosterbeek, waar mede op instigatie van prins Bernhard de eerste sessie was. Sindsdien worden de conferenties op wisselende locaties georganiseerd.
   

Laat een reactie achter