Een uiterst tijdelijke landkaart van de oppervlakte van de zon. Uiteraard verandert de gasvormige oppervlakte van de zon voortdurend. Bron: NASA

Groene energie nu goedkoper dan fossiel

De politici hebben het nog niet door, maar de definitieve doorbraak van groene energie is nu een feit. Zelfs in het hol van de leeuw, de gasrijke Verenigde Arabische Emiraten, bleek zonne-energie bij een openbare aanbesteding voor elektriciteitsopwekking goedkoper uit te pakken dan gas. In 2020 bleek de aanbestedingsprijs zelfs te zijn gezakt tot 1,3 USA dollarcent per kWh. Dat is lager dan elke andere energiebron, zelfs stroom uit kolen.

Het is daarom slimmer, om te investeren in het upgraden van onze elektriciteitsnetwerken dan in gaspijpleidingen, zoals nu gebeurt. Ook moet er werk worden gemaakt van het opslaan van energie. Veelbelovende kandidaten zijn het opwekken van waterstof of ammoniak, flow batteries en gedistribueerde opslag, in samenwerking met de batterijen van elektrische voertuigen.

Een zonnetornado. Ondertussen weten we dat ze niet echt draaien, en dus geen tornado's zijn. Bron: NASA
Een zonnetornado. Ondertussen weten we dat ze niet echt draaien, en dus geen tornado’s zijn. Bron: NASA

6 gedachten over “Groene energie nu goedkoper dan fossiel”

 1. ongelovige Thomas

  Dit feit zal ontkent worden door alle rechtse en Wallstreet georienteerde politicie.
  Want rechtse politiek ontleend haar macht en invloed aan de fossiele brandstoffen die eindig zijn .
  Haar buitenland-politiek is totaal verweven met de fossiele brandstoffen ,alle conflicten in het midden oosten zijn te herleiden tot de strijd om fossiele brandstoffen.De financiele wereld en economie draait er volledig op omdat we er bewust afhankelijk van worden gemaakt en we daardoor 100% manipulatief worden. .
  De prijs ervan kan volledig worden gemanipuleerd en zo dienen als politiek drukmiddel , kijk maar naar de huidige lage olieprijs om Rusland te verzwakken en op de knieen te krijgen…Men kan met de kunstmatige prijs van olie centraal geleid naar believen economieen stimuleren en ten gronde richten.Doordat duurzame energie goedkoop en decentraal kan worden opgewekt verliest de politiek op olie gebaseerd ( westerse neocon -politiek )haar invloed op het wereldgebeuren.Niks erger voor de elite dan hele volksstammen die off grid energie opwekken en daardoor financieel onafhankelijker en sterker staan dan ooit tevoren Lokaal geld wat anders verdwijnt naar olieproducenten blijft nu in de gemeenschap waardoor de off-grid gemeenschap welvarender wordt en politiek onafhankelijker .. Duurzame energie staat lijnrecht tegenover de belangen van de te stichten NWO die wordt gepropageerd door de Westerse elite..Duurzame energie is absoluut niet in te passen in de piramide achtige machtsstructuur die de elite hanteerd. Daarom wordt duurzaam zo tegengewerkt door rechtse politiek..Voorbeeld ;het voordeel van de oude draaischijfmeter was dat deze terugdraaide bij overvloedige productie van je PV panelen..hierdoor kreeg je de volledige Kwh prijs vergoed.die je energiebedrijf bij je in rekening brengt.Door de komst van de slimme meter , die door ieders strot wordt geduwd , gaat dit niet meer… je krijgt er ’n veel lager bedrag voor terug..Kijk ook eens naar de stiefmoederlijke houding van VVD politicie m.b.t. duurzame energie..VVD ziet duurzaam als ’n probleem i.p.v. ’n oplossing.om de redenen hierboven genoemd..

  1. Decentrale energie, goed idee. Echter huidige zonne en windenergie geeft nog veel vervuiling als de levensduur gedaan is. De energiekosten van produktie van windmolens zijn giga en trekt de rentabiliteit naar beneden. Beiden zijn niet continu beschikbaar. En als belangrijkste, ze wekken maar een fractie op van het benodigde. Door dit nu toch geforceerd door te drukken en fossiel af te bouwen , naast politiek spel, hebben we nu met verdubbelde energieprijzen te maken.
   Faseer fossiel langzaam uit zodat de markt het aankan.
   Over 10 jaar zijn vrije energietechnieken op de markt, wiens patenten nu nog in de la van de oliemagnaten liggen.
   Trouwens, ik zie, en vele wetenschappers met mij, het hele CO2 verhaal als één grote hoax om geld te verdienen ten koste van bedrijven en maatschappij, en deze maatschappij in een keurslijf van schaarste en contrôle te plaatsen. We trappen er, weer, leuk in..

 2. Eigenlijk bestaan er al jaren manieren om goedkoper energie op te wekken dan met brandstoffen he. Maar dit is toch wel goed nieuws. Ik hoop dat op termijn die hele woestijngebieden in de Sahara uit zonnepanelen bestaan en we de hele wereld van gratis energie kunnen voorzien. Het wordt wel eens tijd.

Laat een reactie achter