Toptien trucs: hoe ontwijken de 1% de belastingen?

Share Button

Superinvesteerder Warren Buffett zei het al: hij betaalde procentueel gezien minder belasting dan zijn schoonmaakster. Niet iedere rijkaard heeft helaas het gevoel voor fair play van Buffett. De meesten schreeuwen moord en brand als er pogingen worden gedaan de belastingdruk voor topinkomens meer in lijn te brengen met wat Jan Modaal procentueel gezien betaalt.

Welke trucs passen Amerikaanse rijken toe om belasting te ontwijken? Bekijk deze interessante infographic.

How The Super Rich Avoid Paying Taxes
Bron: TopAccountingDegrees.org

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

4 reacties

 1. Elrandy schreef:

  Nu de top duizend van de overige 99, 999.%. Dan schrik je je wezenloos…. ;) 

 2. paul-r schreef:

  Die paar euro’s die ik op de bank heb staan als reserve, vallen totaal in het niets bij de hierboven genoemde bedragen. Dus daar maak ik me maar niet druk om, dat is dan zelf kastijding. Mvg Paul.

 3. Tui schreef:

  Rijk wordt je door zoveel mogelijk geld te willen verdienen. In een progressief belastingsysteem betaal je procentueel meer belasting als je meer verdient. Ik ben zelfstandig ondernemer en van elke euro die ik nu verdien of winst maak, moet ik de helft afgeven aan de fiscus.

  Nu moet ik hard werken om mijn bedrijf goed te laten lopen, en de makkelijkste manier om meer geld in mijn zakken te houden, is om minder belasting te betalen. 

  Bedankt voor de tips :P.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger