‘Esperanto helpt kinderen sneller een taal leren’

Een vreemde taal leren kost veel inspanning, vooral als het je eerste vreemde taal is. Vreemde talen zijn vooral moeilijk, omdat ze nogal onlogisch zijn. Waarom hebben we in het Nederlands bijvoorbeeld de en het, of sterke werkwoorden? Dat maakt de taal onnodig ingewikkeld. Ook vreemde talen kennen dit soort lastige elementen. Esperanto kent dit soort onzinnige regels niet, waardoor de taal veel sneller is te leren dan natuurlijke talen.

Ook aardig aan Esperanto is dat met enkele vormen heel veel verschillende nieuwe woorden zijn te maken. Bijvoorbeeld: kato is kat, katido is kitten, katino is poes etcetera. Daarom hoef je veel minder woorden te leren dan in andere talen.
Zelf proberen om Esperanto te leren met je kinderen? Op Duolingo staat een gebruiksvriendelijke cursus (Engelstalig). Ik kreeg de basisbeginselen onder de knie in enkele dagen.

Aap-noot-mies in het Esperanto.

Aap-noot-mies in het Esperanto.

Eh... Delen?

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: Wageningen Universiteit, tropisch landgebruik met specialisaties plantenteelt en visteelt (master), natuurkunde (gedeeltelijke bachelor), informatica (praktijkervaring)

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

  1. Sathos schreef:

    Bedankt voor de link. Heb ‘m gedownload, dus binnenkort Esperanto leren! :)

  2. Douwe Beerda schreef:

    Inmiddels alweer 396.000 mensen die Esperanto via DuoLingo aan het leren zijn. Mooie aantallen. :D

  3. Max schreef:

    Wat een ongelofelijke flauwekul.

Geef een reactie