Video: Google leest in de toekomst onze gedachten

Uitgaande van een voortdurende exponentiële groei in rekencapaciteit, denkt uitvinder en visionair Ray Kurzweil dat alledaagse dingen zoals dingen opzoeken op internet over tien jaar wel eens heel anders kunnen lopen dan nu, omdat computers als het ware onze gedachten kunnen raden. Meer info in deze korte video van anderhalve minuut.

Onze hersenen zullen steeds meer ingebed worden in een wereldomvattend brein van supersnelle en slimme computers. Waar stopt onze geest en waar begint internet? Hoe nodig zullen we nog zijn, en wat wordt onze identiteit?

Veel mensen zullen Kurzweil’s woorden als geraaskal afdoen. Dit is niet verstandig. De argumenten die Kurzweil geeft zijn spijkerhard en de man bleek al vaker right on the money. In principe zijn de ideeën die Kurzweil hier beschrijft te programmeren.

Lees ook:
Hersenscanner leest dromen
Eigen en sociale identiteit

5 gedachten over “Video: Google leest in de toekomst onze gedachten”

 1. Jeroen, ik ben on the move dus op dit moment was het een geintje maar serieus eet ik voer uit tuinen en vijvers van mensen waaronder mijn tuin. Armoe hè ;-)
  Doodmaken laat ik vooralsnog even over aan de ervaringsdeskundigen hier zoals de Indiaanse familie van mijn vrouw of de buren. Wij hopen dat Orwells nachtmerrie “1984” nog even uit onze achtertuin genaamd de “Amazone” blijft. Wat doen mensen toch allemaal gek in heel de wereld. En maar oorlogen blijven maken, triljarden verspillen aan wapens, 50% van jullie chronisch ziek en 40% op dit moment een hersenaandoening. ONTOPIC: Wat moet je dan met die Google troep. Is dat nou echt belangrijk dan? Volgens mij wil men alleen maar je geld en de macht over jullie… Maar het schijnt dat Nederlanders het op 3 na gelukkigste volk is… Dus ach, als het jullie nou echt gelukkig maakt wie ben ik om je plezier te vergallen… Maar dan is wel mijn vraag wat voor pillen dat zijn. Jullie zitten hutje mutje op elkaar met maalstenen om jullie nek in de vorm van hypotheken. Helemaal geen eigen bezit, wie is dan arm vraag ik me af. Ze kijken nog net niet of jij je van onderen wel hebt geschoren (kijk, hij heeft een baard van onderen en is besneden….) maar ik voorspel je dat over tig jaar je nul vrijheid hebt op een paar orgasmes per week na met je sexbot om je rustig te houden. Babies komen dan ook uit een apparaat als Intel 666 dat nog toestaat dan. Maar goed, even in het nu blijven, dat is al erg genoeg; Jullie hebben geen tijd voor elkaar, hooguit dat koekje erbij en opa en oma gaan naar een gesticht erger dan een gevangenis. Het voer in de supermarkt is niet te vreten, alles is oud voer of noodrijp en anders wel volgespoten en bevat alleen maar water. Sorry hoor, het zal wel aan mij liggen. Iets met de goede oude tijd weet je wel….
  Als kind aten wij veel uit eigen tuin zoals iedereen toen… en ik nu godzijdank (als ie bestaat) weer!
  Dus rest jullie niks anders dan maar braaf je chronisch en mentaal ziek rennen op die vierkante meter voor bank en baas in Strafkamp HOL-land BV.
  Maar ik ben een paria, een laffe vluchteling, een paranoïde aluhoedje, een linkse overjarige hippie en een gek dus niet maar mij luisteren aub.
  Gewoon lekker je hele leven op internet pleuren en Google jouw leven laten bepalen.
  Als het daar om gaat in het leven, prima. Ik hou het bij mijn echte leven en af en toe even gluren hoe het daar buiten gaat (laat ik maar lekker aan mij voorbij gaan)…
  Tchau tchau!

 2. Het kan nu al, weet wat je wenst. Ik winkel met mijn vrouw en kijk schuin nar links en krijg meteen de reactie: die TV van ons doet het nog prima, ik hoef nog geen nieuwe. Ik kijk iets naar rechts en krijg binnen een seconde te horen: geen worstebroodje, je bent al te dik. Een beetje schagerijnig kijk ik vooruit en hoor: ken je die del soms?

 3. Gelukkig worden er nog steeds nieuwe gadgets uitgevonden, want die hebben natuurlijk ook een design omhulsel nodig om het even zo te zeggen. Ik sta er altijd weer van te kijken wat ze weer voor iets nieuws hebben bedacht, echt ongelooflijk. Zijn die andere berichten eigenlijk wel relevant aan de post, of kom ik hier niet vaak genoeg?????? 

Laat een reactie achter