Video: wat gebeurt er na de dood?

Share Button

Al zolang de mens bestaat, vraagt deze zich af of de dood het einde is. In deze video vijf theorieën over wat er gebeurt na de dood.

Atheïsten geloven dat wij met ons lichaam sterven. Ons vlees, ons kraakbeen en uiteindelijk onze botten vallen ten prooi aan de afbraak door insecten en bacteriën. Alleen onze nakomelingen en onze daden leven daarna voort. Atheïsten vormen echter een kleine minderheid van de wereldbevolking. De meeste mensen geloven dat ze na de dood in de hemel (of hel) komen, reïncarneren of veranderen in een geest. Er zijn ook enkele wetenschappers die zich over deze vraag hebben gebogen en met verrassende theorieën komen.
En dan zijn er nog de raadselachtige bijna-doodervaringen.

Er zijn sterke aanwijzingen dat de geest ook als de hersenen stil zouden moeten liggen, blijft functioneren.

Er zijn sterke aanwijzingen dat de geest ook als de hersenen stil zouden moeten liggen, blijft functioneren.

Share Button

Germen

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

2 reacties

  1. Jaap Hermsen schreef:

    Ik vind het verbazingwekkend dat zoveel mensen de illusies koesteren die in de zogenaamde heilige schriften worden beschreven. Totale gekheid anno 2016 na Christus! Als je een beetje rationeel kunt denken kun je nagaan dat er na de dood niks is. Voor de geboorte was er ook niks van jou. Individuen en hele volksstammen lijden aan de angst voor de dood. Onnavolgbaar, omdat je dus ook niet zult weten dat je dood bent. En een BDE is niet dood! Men denkt te moeilijk..

  2. Razorr schreef:

    Ik vind theorietje nummertje 4 nog wel het onderzoeken waard. Tenslotte hebben we wetenschap en zijn dus theorietjes 1, 2 en 3 een beetje achterhaald en hebben die theorietjes mijns inziens ook een veel te hoog ‘bangmakerij’-gehalte.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger