Er zijn sterke aanwijzingen dat de geest ook als de hersenen stil zouden moeten liggen, blijft functioneren.

Video: wat gebeurt er na de dood?

Al zolang de mens bestaat, vraagt deze zich af of de dood het einde is. In deze video vijf theorieën over wat er gebeurt na de dood.

Atheïsten geloven dat wij met ons lichaam sterven. Ons vlees, ons kraakbeen en uiteindelijk onze botten vallen ten prooi aan de afbraak door insecten en bacteriën. Alleen onze nakomelingen en onze daden leven daarna voort. Atheïsten vormen echter een kleine minderheid van de wereldbevolking. De meeste mensen geloven dat ze na de dood in de hemel (of hel) komen, reïncarneren of veranderen in een geest. Er zijn ook enkele wetenschappers die zich over deze vraag hebben gebogen en met verrassende theorieën komen.
En dan zijn er nog de raadselachtige bijna-doodervaringen.

Er zijn sterke aanwijzingen dat de geest ook als de hersenen stil zouden moeten liggen, blijft functioneren.
Er zijn sterke aanwijzingen dat de geest ook als de hersenen stil zouden moeten liggen, blijft functioneren.

3 gedachten over “Video: wat gebeurt er na de dood?”

  1. Ik vind het verbazingwekkend dat zoveel mensen de illusies koesteren die in de zogenaamde heilige schriften worden beschreven. Totale gekheid anno 2016 na Christus! Als je een beetje rationeel kunt denken kun je nagaan dat er na de dood niks is. Voor de geboorte was er ook niks van jou. Individuen en hele volksstammen lijden aan de angst voor de dood. Onnavolgbaar, omdat je dus ook niet zult weten dat je dood bent. En een BDE is niet dood! Men denkt te moeilijk..

  2. Ik vind theorietje nummertje 4 nog wel het onderzoeken waard. Tenslotte hebben we wetenschap en zijn dus theorietjes 1, 2 en 3 een beetje achterhaald en hebben die theorietjes mijns inziens ook een veel te hoog ‘bangmakerij’-gehalte.

  3. Wij atheïsten hebben gewonnen!

    In beginsel was er na de dood niets, maar de wetenschap heeft sprongen gemaakt ‘ie top secret zijn. Ik maak ook sprongen. Voor zover mijn denkraam nu gaat houd de filosofie nooit op te bestaan, want onze voorkennis wordt steeds beter. Daar borduren we op voort, omdat wij onze hersenen niet uit kunnen zetten. Wij hebben hologrammen uitgevonden. De ins en outs van hologrammen zijn mij nog niet bekend, maar daar is iets mee. Kan iemand mij daar verder mee helpen? Elektriciteit is niet zo mijn ding, ik ben meer werktuigbouwkundig.
    De hemel is een technisch verhaal. Onze vruchten worden teruggezet in een draagmoeder, dat maakt ons onsterfelijk op de planeet Aarde. Maar wij worden ook in de hemel gezet, ook deze ins en outs zijn mij nog niet helemaal bekend, maar er is iets met holle bollen die onze planeet voorstellen.
    Onze kinderen vormen de rode draad van het leven op Aarde en die vormen zich overall met nieuwe families. Die families vormen hun eigen klasse. Eigens weg is goud waard!

Laat een reactie achter