Video: wat zou je doen als geld niet terzake zou doen?

De meeste mensen worden hun leven lang geplaagd door geldzorgen. Hoe zou het leven zijn, en welke keuzes zou je maken, als geld geen probleem meer zou zijn? Zou je nog steeds je eigen baan of bedrijf hebben, of zou je bijvoorbeeld kiezen voor een reis om de wereld?

Een goede manier om deze droom werkelijkheid te laten worden, is aan je financiële onafhankelijkheid werken. Dat wil zeggen: in je inkomen voorzien met weinig of geen werk. De website financiele.onafhankelijkheid.nu geeft bruikbare tips. Check vooral de pagina met tips om bij te verdienen.

11 gedachten over “Video: wat zou je doen als geld niet terzake zou doen?”

  1. Leuk en belangrijk, ook deze site is leuk om eens wat tips op te doen en de vaak grappig geschreven stukjes te lezen om inspiratie op te doen. http://www.vrekkenpagina.nl/ 

    Overigens heb ik recent een nieuwe definite van overvloed leren kennen die niets met geld te maken heeft. 

    Overvloed is in staat zijn te doen wat je wilt/moet doen op het moment dat je het wilt/dient te doen.
    Klinkt wat cryptisch in het begin maar er zit een heleboel waarheid in volgens mij. 

    Maar uitvinden wat je persoonlijke wel echt wilt en niet wilt dat kan nog een heel proces zijn, maar zeker iets wat de moeite van het onderzoeken waard is. Vind uit wat je hoogste passie is en ga daar dan mee aan de slag! 

    1. Ik heb drie verschillende zelfstandige ondernemingen gehad, na lange tijd succesvol als operator te hebben te hebben gewerkt in de industrie. Daarna nog in diverse bedrijven in het management gewerkt. In die tijd vier huwelijken versleten en meerdere keren samengewoond. Ik heb in dezelfde periode veel geld en materiële zaken bezeten. Nu bezit ik in praktijk alleen nog m’n onomkeerbare burnout. Drie leningen om af te lossen van een WAO uitkering, sinds een halfjaar een hele trits platonische vriendschappen, geen partner, maar ik mis ook niets. Dat komt omdat ik mijn verstand (wat er van over is) beter heb leren gebruiken in mijn voordeel. Van afgunst heb ik geen last als ik andermans bezittingen en vermaak aanschouw. Mijn vriendenkring bestaat voor 90% uit ondernemers en ex ondernemers. Ik weet wat dat inhoudt, hoe moeilijk dat is, en bedank ervoor. Mijn familie heeft meerdere bedrijven, maar geen personeel meer, omdat dat niet meer op te brengen was door de crisis. Als ik zie wat ook zij onverbiddelijk aan lichamelijke, en geestelijke belasting ondergaan, om te kunnen leven zoals zij leven, nou dat mogen ze van mij eerlijk verdiend houden. Materieel bezit is een slopende last die je niet zou moeten willen, verstand doet dat inzien. 

      1. Ja maar misschien gaan we naar het tijdperk van overvloed als Michio Kaku gelijk krijgt.
        En dan is materieel bezit iets waar je geen stress meer van krijgt.
        Dus dan kun je heel relaxt allerlei dingen gaan doen, en dan zal misschien blijken dat je iets anders leuker vind dan denken.
        Je bent nooit te oud om te leren.
        En anders geld het meer voor jonge mensen die zichzelf nog niet zo goed kennen.

        1. Ik weet niet of je dat nieuwe programma “Futurescape met James Woods” gezien hebt op Discovery. Dat geeft onomwonden aan, dat het denken in de toekomst niet alleen een must is, het wordt ook het meest plezierige om te doen, als basis van het bestaan. Michio Kaku werkt ook aan de presentatie van dat programma mee, en vele andere beroemde geleerden, waaronder Ray Kurzweil en Stephen Hawking, allemaal echte denkers. Ik zeg eerlijk dat ik jouw gedachten daarover ook wel begrijp, omdat jij waarschijnlijk nog geen burnout hebt. Daardoor beschik je over gezonde lichamelijke capaciteiten, in combinatie met een scherpe geest, want die heb jij, het is dus slechts een kwestie van opleiding. Mijn lichaam is gezond voor zover ik weet, maar de constante vermoeidheid verhinderd dat ik iets anders doe dan denken en schrijven. Zelfs dat kost mij veel moeite, al doe ik het dan ook met groot plezier, en heb het er graag voor over. Mijn grootste hobby en tevens mijn werk, was altijd al het oplossen van allerlei gecompliceerde technische problemen. Creativiteit wordt aangeboren, maar kan ook aangeleerd worden door training, opleidingen, en ervaring. Daar krijg je praktische inzichten van, waardoor je anderen kunt helpen met raad en daad. Die zijn daardoor op hun beurt weer blij met jouw gezelschap als hun probleem oplosser, je wordt gewaardeerd. Daar wordt jij weer gelukkig van, door anderen te worden gewaardeerd. Het is gewoon een vicieuze cirkel waarin het denken voornamelijk centraal staat, omdat het vooraf gaat aan de prestatie niveau’s van het individu. De beloning is in mijn geval onstoffelijk, maar voor mij veel meer waard dan alles wat ik ooit materieel bezeten heb. Aan paranoïde doemdenkers heb ik geen boodschap, zelfs een hekel, omdat zij altijd wel weer iets vinden om andermans positieve creativiteit te ondermijnen. Ik tolereer ze slechts, als ze zich tenminste weten te gedragen. Geef mij de positieve mogelijkheden van de toekomst maar, daar is dan misschien ook een plaatsje voor mijn persoon. ;)  

        2. Ja maar dan kun je misschien ook apparaten of gereedschappen gaan maken voor het oplossen van de problemen, omdat je dan makkelijk aan de spullen daarvoor kan komen.
          Dat vind je dan (achteraf) misschien nog leuker dan alleen maar denken bijvoorbeeld.
          En dat programma ken ik niet, ik kijk alleen tijdens het eten nog maar T.V.
          Maar James Woods ken ik wel als de man met het hoogste IQ van Hollywood (180).

        3. Een chip om z’n IQ te boosten, volgens mij bestaan die nog niet.
          Maar ja wat weet ik daar nou van?

Laat een reactie achter